Șoimii Lipova

Lipova vrea să evite surpriza neplăcută cu „lanterna” din Ineu! Utistul Nica căută primul gol și drumul spre un eșalon superior: „Alegerea corectă să vin la Șoimii”!





Exemplul lui Cristian Mihai inspiră mulți tineri fotbaliști de la Academia UTA. În stagiunea trecută, mijlocașul central de 19 ani evolua în Liga a 3-a, pentru Progresul Pecica și acum e punct fix în „11”-le lui Mircea Rednic, în SuperLigă.

Adelin Nica este unul dintre cele mai bune produse ale generației de 2006 a „Bătrânei Doamne” și, până în vară cel puțin, a decis să-i facă mâna la Șoimii Lipova. A avut mici probleme medicale, dar de când e bine e folosit mereu de la formația de pe malul Mureșului. „Am luat o decizie bună venind la Lipova, a fost momentul potrivit să fac saltul la o echipă de seniori, pentru a mă dezvolta și mai mult. E un club ce oferă condiții bune, îi mulțumesc lui Cristian Todea că a avut încredere și m-a adus aici, iar acum încerc să fac ce-mi cere Norbi Polgar. E un antrenor tânăr, apropiat de jucători, care știe ce și cum să scoată de la noi. Am câștigat deja un meci cu el pe bancă, la Pecica am căzut după golul doi, execuția puțin norocoasă a lui Arsene, ținând cont de faptul că mingea a mușcat pământul înainte de a intra în plasă. Nu arată bine acel 0-5, dar nu dezamarmăm, știm că am luat golurile în special pe greșeli personale, pe care trebuie să le eliminăm. Dacă reușim asta nu e pierdută încă nici lupta pentru locul 5, trebuie să credem în noi și în puterea noastră de a reveni. Până la urmă, suntem o echipă destul de tânără, mulți jucători suntem noi și nu e simplu să facem lucrurile să meargă într-un timp atât de scurt, dar ”, susține mijlocașul lateral al „alb-albaștrilor”, care a început fotbalul la Viitorul, cu Norbi Jozsa la comandă, după care a trecut la UTA, unde a fost pregătit de Sorin Botiș și Marius Ciubăncan.

Pentru „șoimi” urmează meciul de acasă (sâmbătă, de la ora 17) cu ACB Ineu, formația de pe ultimul loc în play-outul din C8. „Cu tot respectul pentru ei, trebuie să câștigăm acest meci. Jucăm acasă, eu zic că suntem echipa mai bună și avem nevoie de victoria care să ne dea încredere și moral pentru meciurile ce urmează. Nu va fi deloc un meci ușor, au mai luat și ei ceva jucători în ultima vreme, probabil vor veni să se apere la Lipova și trebuie să-i putem desface. Sper să înscriu și eu primul gol în Liga a 3-a, dar nu va fi nicio problemă dacă nu voi reuși. Important este ca echipa să câștige, iar eu să mă dezvolt ca fotbalist. În vară sper să fac pasul mai sus, poate în Liga a 2-a, dar voi face totul să conving și stafful primei echipe”, a adăugat Nica.

Lipova a câștigat un singur meci în 2024, în debutul play-outului, acasă, cu CS Socodor. A fost 1-0, după reușita lui Dinu. „Șoimii” sunt pe locul 6, la 11 puncte sub Pecica și la doar 3 peste Periam, formația de pe poziția a 7-a.

Odată cu recuperarea aproape 100% a portarului Iliescu, lipovanii nu mai au probleme de lot, așa că împotriva Ineului ar putea juca în formula: Iliescu – Bokse, Petruț, Bain, Franklin – Vlad, Salka, Said, A. Nica – Șimăndan, Dinu.

FOTO: Cătălin Bereș

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button