Baschet

Sezonul 2018-2019 al LNBF, în pericol să nu mai înceapă? Urban: „Multe cluburi au restanțe și datorii față de Federație”





Formalitățile legate de organizarea sezonului 2018-2019 al Ligii Naționale de Baschet Feminin au fost suspendate de Federația Română de Baschet până la data de 31 august. Cauza? La această dată doar o singură echipă, iar aceea este FCC ICIM Arad, respectă condițiile de eligibilitate.

”Consiliul Director constată gravele probleme financiare cu care se confruntă cluburile înscrise în LNBF, ediția 2018-2019, precum și lipsa lichidităților, care urmează să fie rezolvate la rectificări bugetare ulterioare, așa cum au declarat reprezentanții cluburilor feminine, fapt ce a împiedicat plata taxelor de participare/înscriere până la data limită de 20.07.2018. În cazul în care, înainte de termenul limită (31.08.2018), condițiile de eligibilitate vor fi respectate de un număr minim de 6 echipe, organizarea LNBF, 2018-2019, va fi deblocată pentru acestea. Prin suspendarea formalităților referitoare la organizarea  LNBF se înțelege: FRB nu va opera – înregistrarea CAS, eliberarea/solicitarea cărților verzi, înregistrarea transferurilor și legitimărilor, efectuarea tragerii la sorți, eliberarea facturilor, etc)” este comunicatul de pe site-ul FRB.

Președintele FCC ICIM, Marcel Urban, a făcut o succintă caracterizare a situației din punctul de vedere al echipei arădene. „S-a amânat tragerea la sorți din considerente financiare pentru că multe cluburi au restanțe și datorii față de Federație. Un lucru îmbucurător este că noi suntem la zi, nu avem nicio datorie și suntem eligibili pentru prima grupă valorică. Următorul termen pentru tragerea la sorți este 1 septembrie. Mi se pare mult prea târziu pentru că noi trebuie să ne definitivăm un program de pregătire. Avem nevoie de meciuri amicale, avem nevoie de multe alte lucruri puse la punct, iar în acest moment totul este în aer” , a menționat Urban pentru site-ului oficial al clubului.

La capitolul transferuri, clubul arădean încă nu a anunțat vreo achiziție, prezentarea lotului urmând să aibă loc în cadrul evenimentului Arad Streetball 2018, de pe 25 august.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button