Gloria Lunca Teuz Cermei

Juniorul Stănilă a salvat victoria Cermeiului la Hunedoara: „Știam unde bate Vasinc penalty-urile, am fost colegi la Zăbrani”

Gloria Lunca Teuz Cermei nu a fost sensibilă la nevoile hunedorenilor, care se luptă din răsputeri să evite retrogradarea și a câștigat chiar „sub furnale”. Meciul a început prost pentru Cermei, dar a continuat bine, cu goluri în finalul primei reprize și startul actului secund, autori Polgar și Vlad.

Pe final, Ionuț Stănilă a fost erou apărând și un penalty în fața ex. lipovanului Vasinc și trupa lui Anca a bifat al doilea succes la rând cu același jucător între buturi. Practic, „goal-keeperul” de 20 de ani crescut de UTA a fost titularizat pentru a doua oară de Radu Anca în campionat, el mai bifând alte două prezențe în Cupă în acest sezon, cu Șoimii Lipova și Luceafărul Oradea. „M-am pregătit bine și mi-am așteptat rândul. Nu e întâmplător că Victor Gârlea a jucat majoritatea meciurilor din acest sezon, căci e un portar valoros și are o experiență mai mare decât mine, dar în momentul în care antrenorii au apelat la mine am dat tot ce am avut mai bun. Și astăzi am încercat să-mi fac cât mai bine treaba, îmi pare rău de golul încasat, venit cam întâmplător din partea gazdelor. Jocul l-am controlat noi, am avut și destule ocazii, era păcat să pierdem puncte la Hunedoara”, susține Stănilă.

Momentul cheie al meciului s-a consumat în minutul 83. Atunci, arbitrul a pus mingea pe var pentru hunedoreni și toată presiunea era pe Stănilă. „În primul rând, nu a fost vorba de 11 metri, dintr-un carambol mingea l-a lovit pe Matiș în față și nu în mână. Noroc că știam unde bate Vasinc penalty-urile de pe vremea când am fost colegi la Zăbrani, în Liga 4-a. Am sărit în dreapta și am reușit să apăr prima mea lovitură de la 11 metri la nivelul Ligii a 3-a. Dar, cel mai mult mă bucur că am reușit să-mi ajut echipa și ne întoarcem cu trei puncte acasă”, a mai spus tânărul portar al Cermeiului.

Ionuț Stănilă a făcut parte din generația 1998 a UTA-ei, crescută de Leo Pința. În cariera sa, talentatul goal-keeper a mai evoluat pentru Zăbrani, juniorii republicani ai Pîncotei, CNS Cetate Deva (în Liga a 3-a), din nou Zăbrani și Podgoria Șiria. La Cermei joacă din vara lui 2018, unde e antrenat de Sebastian Huțan, pentru ca în trecut să treacă și prin mâna lui Cristi Irimia.

Comentarii Facebook

5
0

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button
Close
Close