National Sebis

Neaga: „Singurul vinovat sunt eu”; Cojocaru: „Vom lua măsuri, nu e posibil să ne prezentăm așa!”





Nici la o oră după terminarea partidei de la Sebiș, dintre Național – CNS Deva  (scor final 2-3) Rică Neaga nu a fost disponibil pentru o declarație de presă. Știind că a fost așteptat, ne-a contactat în cele din urmă telefonic.

Antrenorul grupării de pe malul Crișului Alb ia totul asupra sa. „Prea multe nu am ce să spun…Am pierdut un al doilea meci în acest retur și nu vreau să vorbesc despre ce n-a mers azi. Sunt singurul vinovat fiindcă nu am reușit să-mi capacitez elevii pentru acest meci, eu nu dau niciodată vina pe jucători. Păcat că nu am câștigat. E greu să revii de fiecare dată când iei gol. Am revenit o dată, am revenit și a două oară, s-a repetat scenariul din meciul de acum două săptămâni cu Ighiul”, a spus fostul stelist.

Schimbând pe final trei din fundașii cu care a început partida, Neaga și-a arătat clar nemuțumirea față de prestația lor. În plus, nemaiavând ce pierde, a forțat cel puțin egalul, introducând pe teren doar mijlocași. „Am trecut la un joc cu trei oameni pe fund, pentru a forța atacul. Am avut două situații bune, prin Susan și Velici, dar asta a fost…Într-adevăr, luăm prea ușor goluri, dar nu prea am multe de comentat. Nu avem nici soluții foarte multe. Dar, repet sunt singurul vinovat de ceea ce s-a întâmplat, vom vedea ce vom face în continuare”, a adăugat tehnicianul Sebișului, care a câștigat o singură partidă oficială de la preluarea echipei: 2-0 cu Minerul Motru.

UPDATE! Despre momentul greu al Sebișului a vorbit și managerul clubului. Călin Cojocaru susține că în zilele următoare se vor lua măsuri la nivel de conducere. „O să discut cu membrii Consiliului de Administrație și vom stabili cine și cum va plăti. Nu este posibil să te prezinți așa la un meci pe teren propriu, să ai o astfel de atitudine mai ales pe faza defensivă. Ce mai poți pretinde de la un campionat când în două meciuri pe teren propriu primești 6 goluri? Asumându-și întreaga vină pentru înfrângerea cu Deva și antrenorul se pune la dispoziția conducerii. Vom vedea zilele următoare ce vom decide, măsuri vom lua, asta e sigur”, spune cel care în tur a deținut șefia campionatului timp de patru etape din funcția de antrenor al echipei „alb-albastre”.

Un comentariu

  1. Da n-am inteles asta niciodata, daca nu te pui la dispoziția conducerii nu patesti nimic? Esti pedepsit doar daca ” te pui la dispoziția conducerii ” ?? :)))

    0
    0
    1. Buna observatia! Asta-i limba de lemn din jurul fotbalului.
      E un fel de a spune: „ba, am comis-o, o stiu si eu dar poate nu mandati afara.”

      0
      0
      1. nu totdeauna un antrenor trebuie sa fie vinovat de greselile jucatorilor … ar trebui sa evaluam un antrenor si dupa cum pregateste echipa, dupa antrenamentele pe care le face, nu doar dupa rezultate … poate si jucatorii au zile mai proaste, poate nu au valoare, poate rateaza de pe linia portii … toate astea le aruncam in spatele unui antrenor?

        nu ma refer doar la neaga, ci asa in general … daca pierde echipa este antrenor slab, daca echipa castiga este antrenor bun??? nu e cam prea simplista judecata asta? si neproductiva?

        eu cand vorbesc cu jucatorii, in particular, ii intreb de cum fac antrenamentele, sunt tari sau nu, tactica se face sau nu, cum e fata de alti antrenori … asa imi fac o parere despre ce stiu ei ca si antrenori … si ˝the special one˝ a pierdut partide la rand si avea jucatori ce valorau cit bugetul tuturor echipelor din Romania la un loc … este si el un antrenor slab?

        0
        0
  2. Asa se intampla …cand toti se cred antrenori…..plin de antrenori on tara asta……au terminat-o cu fotbalul….neaparat ei se cred sau vor sa fie antrenori…..rezultatele se vad….mai e si altceva de munca in tara asta decat meseria de antrenor……..dar nuuuu….Rica vrea antrenor…..si uita ca ia pacalit pe cei de la Sebis………..Rica…..Rica….

    0
    0
  3. domnule primar da-l afara si pe neaga si pe cojocaru. nu vei face performanta cu ei. cu banii economisiti , cauta jucatori locali, sunt destui. pune un antrenor tanar si sa fie din partea locului.

    0
    0
  4. pentru lucian – domnule bati campii – cel pe care-l numesti˝the special one˝ s-a pregatit ani de zile pentru aceasta meserie. intreb – golanul nostru unde s-a pregatit pentru meseria de antrenor???

    pentru d-l Primar – da-l afara pe rica si economiseste banii, la fel si cojocaru. cu astia nu veti face performanta in vecii vecilor. pune un antrenor tanar, din partea locului si faceti un lot tanar si cumulti jucatori locali, tineri. va urez de pe acum succes.

    0
    0
    1. si unde ai vrea sa invete meserie, la liga a 6-a?
      cu jucatori locali nu pot juca cu succes nici in liga 4 pentru ca nu sunt fotbalisti …
      e usor din gura dar cind esti la butoane e mai greu … daca tot la 6 luni se schimba antrenor si jucatori nu ai cum sa faci performanta …

      uta, asu poli, cugir, ighiu … joaca impreuna de ani de zile, modificari mici la lot, antrenori cu lungi perioade de antrenorat …

      0
      0
  5. Nea Luciane…..nu mai incarca sa filosofezi atata…..fotbalul asta…..mai si faci comparatie cu MOURINIO…..nea Luciane,,,,,,,,,cum nu are legatura rezultatele…..in fotbalul de azi , si nu numai……REZULTATELE TE TIN LA ECHIPA……..nea RICA ce munceste in ciclu saptamanal ca nu se vede nimic……sau hai sa spun pe intelesul tau……jucatorii nu transpun nimic in practică sau nu au capacitatea de a l intelege pe antrenor……….aici vb. de viziune, filosofie , nu de alta am vazut jocurile lui Sebis ……si crede-ma nea Luciene……se joaca la intamplare……daca asta este fotbal….inseanma ca tu esti singurul care te pricepi la….FOTBAL….noi restul nuuu…..Primarul isi pune antrenor pe cine vrea……dar nici chiar asa………pai pana ce ajungi antrenor in adevaratul sens al cuvantului mai este…….astia vin direct pe banca ……sa faca stagii de ucenicie vreo 4-6 ani dupa aia sa emita pretentia ca este un antrenor incepator…………de aici se pleaca……..nea luciene…….poate am ocazia sa te intalnesc sa vb. un pic……ca vad ca te dai prea specialist…………….

    0
    0
    1. nu sunt specialist dar am vazut in ultimii 15 ani mai multi antrenori care au lucrat la Ineu si Sebis si prin comune si am vorbit cu fotbalisti care au jucat si in liga 1 si in strainatate si care cred ca pot sa-si dea cu parerea despre un antrenor daca stie meserie sau nu … rezultatele imediate sunt la noi in romania, nu asta-i fotbalul care s-a inventat acum peste 100 de ani … eu cred in constructie, in continuitate si seriozitate … 2-3 ani ar trebui sa lucreze un antrenor bun ca ca slefuiasca o echipa care sa poata juca fotbal ca la televizor, nu ca pe maidan …

      0
      0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button