National Sebis

Unirea – decimată pentru meciul din „fieful” liderului, dar Stoican avertizează: „Se apără bine!”





Invincibilitatea Sebișului nu mai stă în picioare odată cu eliminarea din Cupă, în fața celor de la Luceafărul. A fost 2-0 pentru orădeni, dar Naționalul nu a fost cu nimic mai prejos decât adversarii ce activează Liga 2-a. Și, până la urmă, în afara „mirajului” de a aduce o formație de Liga 1 la Sebiș, nu s-a pierdut mare lucru.

Mai palpabile sunt punctele ce se vor pune în joc mâine, începând cu ora 15 și chiar dacă partenerul de întrecere e în a doua jumătate a clasamentului, ceva ne spune că nu va fi o joacă de copii. Din cele (doar) 5 puncte strânse de Unirea Alba Iulia (cu zece mai puțin decât formația „alb-albastră”), patru au fost culese de pe terenuri străine, așa că sebișenii sunt puși în gardă. „Unirea e neînvinsă în deplasare și nici nu a primit vreun gol. Asta înseamnă că se apără foarte bine, nu lasă spații în jumătatea lor, așa că va trebui să muncim din greu pentru a-i desface. E esențial să dăm gol cât mai repede, pentru că altfel riscăm să intrăm în jocul lor de uzură. Mardare și Oprea oferă siguranță prin experiența lor, iar Selagea, de exemplu, are calitate pe faza de construcție. Dar, până la urmă, cheia e la noi. Cred că am demonstrat că atunci când jucăm ceea ce trebuie, alergăm unul pentru altul, greu ne stă cineva în față. Singura problemă e că jucăm al treilea meci oficial în șase zile și fizic nu vom fi la 100%. Dar, putem compensa prin atitudine, iar aceasta nu ne-a lipsit în nicio partidă din acest campionat”, a menționat Ilie Stoican, antrenorul secund al sebișenilor. Avramescu rămâne în tribună și mâine, deși și-a reluat antrenamentele după accidentarea suferită cu Reșița.

„Alb-negrii” sunt într-o pasă proastă. Au strâns un punct în ultimele trei întâlniri şi au pierdut, dramatic, în prelungiri confruntarea recentă, cu Pandurii Tg. Jiu 2. De parcă nu erau suficiente aceste probleme, antrenorul Radu Andone are de suplinit absenţele importante din efectiv: Ad. David – plecat la lotul naţional Under 18, Ad. Matei – întindere, N. Rus – entorsă, Rodean – plecat de la echipă, ce afectează defensiva albaiuliană. „Încercăm să facem un meci cât mai bun, să ne ridicăm la pretenţiile unui joc cu prima clasată, formaţie cu maximum de puncte şi un jucător precum Săulescu, extrem de prolific în actuala stagiune. Nu va fi deloc uşor, Naţional Sebiş este o echipă foarte puternică, cu pretenţii de promovare, mai sunt şi aceste absenţe din lot, dar ne jucăm şansele şi nu vrem să ne facem de râs”, a declarat antrenorul Radu Andone pentru ziarulunirea.ro. „Va fi o confruntare foarte dificilă în fieful liderului. Noi ne simţim mai bine în deplasare şi încercăm să surprindem adversarii, însă ştim că că ne aşteaptă unul dintre cel mai grele jocuri din acest sezon”, a apreciat preşedintele Mihai Dăscălescu pentru aceeași sursă.

Formații probabile:

Național Sebiș: Fișteag – Rosenblum, Stupu, Suciu, Siminic – Mihuța, Cârstoiu – Săulescu, Roman, Iuga – M. Ion.

Unirea Alba Iulia: Căt. Suciu – Scrob, Mardare, M. Oprea, Al. Creciunesc – Selegea, Goguţa – B. Ştef, F. Morar, Lăsconi – S. Culda.









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button