National Sebis

Cârstoiu: „Le ce condiții și lot avem, nu putem avea decât gânduri de promovare”





La 27 de ani și destule prezențe pe scena primelor două eșaloane, Monel Cârstoiu e unul dintre fotbaliștii care face diferența la Sebiș. E genul „salahorului”, fără de care, însă, mecanismul nu poate functiona. Are în special sarcini defensive la mijlocul terenului, dar la fel de bine poate evolua și în centrul apărării. „Cele mai multe meciuri în carieră le-am jucat la închidere, dar am destule partide și ca fundaș. Dar, până la urmă, joc unde are nevoie domn profesor de mine, chiar și în atac, dacă e cazul. Echipa și nevoile ei sunt pe primul plan”, spune fotbalistul.

Originar din Pitești, Cârstoiu a făcut sacrificii venind tocmai în Vestul țării la o grupare necunoscută pentru el, de categorie inferioară față de ceea ce era el obișnuit. Dar, după cele două luni de zile petrecute la Sebiș nu regretă deloc. Dimpotrivă. „Chiar nu mă așteptam să întâlnesc condiții atât de bune aici. Patul e pat, masa e masă, coborîm din camere și intrăm la antrenamente și jocuri. Salariile și primele se dau și ele la timp, sincer vă spun că nu credeam că în Liga a 3-a pot să întâlnesc condiții de Liga a 2-a sau chiar Liga 1. Oferind toate astea, oamenii de aici sunt îndreptățiți să aștepte meciuri bune și rezultate pe măsură, iar noi suntem datori să-i mulțumim”, a adăugat al treilea cel mai experimentat fotbalist al lotului, după Siminic și Ronsenblum.

Pornind de aici, Monel Cârstoiu nu poate vorbi decât despre un obiectiv la Sebiș. „Nu cunosc exact toți adversarii din campionat, dar la ce jucători avem în lot nu putem avea decât gânduri de promovare. Majoritatea dintre noi, mă refer la seniori, am jucat cel puțin la nivel de Liga a 2-a, deci e normal să tindem din nou acolo. Până la urmă, și de aceea am acceptat să coborîm deocamdată mai jos, având speranța că vom ajunge din nou înapoi, chiar în tricoul Sebișului. Dar, trebuie să mergem din meci în meci, acum ne gândim doar la Alba Iulia. Nu trebuie să ne uităm la locul lor din clasament, ci mai degrabă la parcursul lor din deplasare. Încă nu au pierdut și nu au gol afară, așa că e clar că nu ne va fi ușor. Dar, dacă jucăm ca și în etapele trecute, nu cred că ne poate sta cineva în față”, a adăugat piteșteanul.

„Monel e tipul de fotbalist care dă totul pe teren, moare cu adversarii de gât dacă e cazul. E foarte important pentru noi, dar în filozofia mea mai presus de jucători, oricare ar fi numele lor, e echipa”, a completat Călin Cojocaru, managerul-antrenor al echipei de pe malul Crișului Alb.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button