National Sebis

Cojocaru: „Cum nu am câștigat nimic după cinci victorii, nici după o primă înfrângere nu am pierdut nimic”

Într-o singură săptămână, Sebișul și-a stricat seria pozitivă cu o eliminare din Cupa României și un prim eșec în campionat. Unirea Alba Iulia și-a confirmat statutul de specialistă a deplasărilor și a provocat tristețe pe malul Crișului Alb.

Morar a fost cel care a decis partida cu un gol pe finalul partidei, concretizând – practic – avantajul numeric al formației sale, dobândit după eliminarea lui Rosenblum. „L-am băgat pe Ciocan în locul lui Săulescu pentru a securiza apărarea. Pentru mine orice punct contează, deși le doream pe toate și azi. Dar, după o serie bună și frumoasă ne așteptam să vină și un moment din acesta”, a menționat din capul locului Călin Cojocaru.

Intrând în detaliu în discuțiile despre partidă, respectiv posibelele cauze ale eșecului, managerul-antrenor al Naționalului a adăugat: „Am jucat trei meciuri în 6 zile, deci un meci la două zile. Nu e ușor pentru echipele mari din lumea asta să facă lucru acesta, darmite pentru noi și, totuși, nu vreau să dau vina pe oboseală. Îi felicit pe băieți petru atitudinea bună , e greu să ai calmul și prospețimea necesară să desfaci o asemenea echipă care se apără aglomerat la 30 de metri de propria poartă. Practic, ieșirile lor pe contraatac au pornit doar prin mingi lungi, dar până la urmă ăsta e fotbalul”,  a adăugat Cojocaru.

Tehnicanul rămâne totuși optimist și încrezător în forța grupului său. „Trebuie să strângem rândurile. La bine toată lumea ne perie, trebuie să fim o familie și la greu, să ridicăm capul și să mergem mai departe. Cum nu am câștigat nimic după cinci victorii consecutive, nici după o primă înfrângere nu am pierdut nimic. Ne așteaptă un ,eci dificil la Becicherec, pe care – însă – vrem să-l câștigăm, gândul deja ne zboară la el. Trebuie să rămâne cu piciorele pe pământ, căci campionatul nu se încheire nici în etapa a 5-a, nici în a 6-a și nici în a 7-a”, a încheiat Călin Cojocaru.

 

ando

Andone: „Îmi scot pălăria în fața acestor băieți admirabili, care au luptat în condiții grele”î

Unirea Alba Iulia a încheiat și cea de-a treia deplasare a campionatului în picioare și nu oriunde ci chiar în „fieful” liderului campionatului. Un gol înscris la fotofinish trimite toate punctele în Cetatea Unirii. „Am jucat la echipa cea mai în formă din campionat, echipa de pe primul loc. Am încercat să stăm bine în apărare și să ne surprindem adversarul pe contraatac. Din fericire, am și reușit lucrul acesta și aș vrea să-mi felicit jucătorii pentru efortul depus până la sacrificiu. Sperăm să continăm tot așa, deși ne dorim să câștigăm și acasă. Deocamdată, se pare că suntem echipa deplasărilor, avem 8 puncte și doar unul luat acasă. Suntem pe un drum, dar, repet, trebuie să-mi scot pălăria în fața acestor băieți admirabili, care au luptat și au câștigat în condiții grele”, a menționat Radu Andone, tânărul tehnician al „alb-negrilor”.

La fel de tânără, cu multe elemente talentate e și formația pe care fostul fundaș al lui ACU Arad o conduce la Alba Iulia. „Îmi place să lucrez cu copiii, ei pot să crească. Le-am spus și azi să facă un joc bunm căci lumea vine să-i urmărească și nu se știe niciodată cum pot să facă pasul la o echipă mai mare. E bine că Unirea Alba Iulia a avut mereu un Centru de Copii și Juniori bun, am avut și am de unde  alege. Exemplele noastre elocvente sunt Stanciu și Grozavu, dar lista poate continua. Majoritatea acestor copii au jucat împreună, iar cei trei-patru jucători cu experiență îi ajută moral și le grăbesc procesul de creștere. Deocamdată, echipa este a Primăriei, dar sunt niște probleme financiare care sperăm să se rezolve pe parcursul săptămânii viitoare, în așafel încât să putem da totul și la derby-ul cu Ighiul”, a completat Andone.

Comentarii Facebook

0
0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button
Close
Close