National Sebis

Național Sebiș și Academia Ladislau Brosovzsky colaborează pentru asigurarea schimbului de mâine în Țara Zărandului





Lider al seriei a IV-a în Liga a 3-a, Sebișul are importante șanse de promovare la finalul stagiunii și-și aranjează din timp lucrurile. Managerul Călin Cojocaru a aflat recent din gura federalilor condițiile pe care trebuie să le îndeplinească o viitoare divizionară secundă, iar cea mai sensibilă este cea legată de copii și junori.

Centrul juvenil al sebișenilor nu stă foarte bine, astfel că s-a apelat la Academia Ladislau Brosovzsky, care are se ocupă de trei ani buni de formarea și creșterea tinerilor din Țara Zărandului, prelunând – printre altele – grupele existente la CS Ineu. „Sigur, Sebișul ca activitate fotbalistică la nivel de seniori este cumva vârful piramidei în zonă. Dacă mai și obținem o mult dorită promovare, lucrurile devin și mai bune pentru toată lumea. Academia Ladislau Brosovzsky s-a angajat să ne ajute cu grupele de copii și juniori de care avem nevoie în întrecerile de republicani, dar – totodată – se va ocupa și de tinerele talente din orașul nostru sau împrejurimi. Ideea este să concentrăm totul într-un Centru puternic, să oferim condiții la nivelul cluburilor din Arad și chiar și peste ele. Practic, colaborarea s-a demarat odată cu trecere lui Darius Ciocan și Daniel Clej la Sebiș, îmi pare rău că nu le-am putut da mai multe șanse, dar e greu atâta timp cât avem un obiectiv și trebuie să jucăm la rezultat fiecare meci. Sunt sigur, însă, că în viitor multe talente din zonă vor ajunge să joace constant la Sebiș, avem mare încredere în proiectul domnului Rolland Szabo și în Cristi Sculici”, a menționat Călin Cojocaru.

La rândul său, Cristian Sculici e convins că noul parteneriat va aduce beneficii fotbalului din zonă. „Ca formație aflată în ligă superioară, Național Sebiș va beneficia de tot sprijinul Academiei pe partea de copii și juniori. Odată perfectată această colaborare, Centrul de Copii și Juniori a Sebișului va fi parte componentă a Academiei Ladislau Brosovzsky și vom demara și numeroase acțiuni de selecție în zonă. Fiecare entitate sportivă va avea obligațiile ei pentru scopul comun, creșterea de fotbaliști în Țara Zărandului”, a menționat antrenorul coordonator al Academiei ce poartă numele golgheterului în Divizia A al UTA-ei.

În altă ordine de idei, să ma spunem că au fost parafate actele prin care terenul din Unitatea Militară de la Ineu trece în administrarea Academiei Ladislau Brosovzsky, urmând să se demareze în forță construcția – conform proiectului existent din 2015 – a unei baze sportive moderne pentru copii și juniori.









Un comentariu

  1. BRAVO ! FOARTE BINE !!
    corect se abordeaza problema copiilor si juniorilor din zona.
    este un exemplu de urmat si de alte zone din judet.
    atentie la ,,samsarii” care sunt cu ochii pe acesti copii si îi ademenesc cu promisiuni, care în multe cazuri le distrug cariera. aici ma gîndesc la marea speranță DENIS MAN si în viitor la PETRE.

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button