National Sebis

Sebișul împrumută patru dinamoviști, dar mai ia doi mijlocași cu experiența ligii secunde





Ratând promovarea în Liga 2-a, Național Sebiș produce o adevărată revoluție la nivel de lot.  Reconfirmat ca și manager-antrenor, Călin Cojocaru mai păstrează din vechea garnitură doar șapte jucători, cu mențiunea că rămânerea lui Dragoș Săulescu la echipă încă nu certă. Alături de golgheterul echipei în stagiunea trecută, mai rămân pe loc doar portarul Munteanu, fundașii Bârsănel, Basic, Siminic și Moise și mijlocașii Fuchs și Susan.  Totodată, George Pirtea are și el ușa deschisă la gruparea de pe Crișul Alb, însă – deocamdată – e în căutarea unor variante mai bune.

Cojocaru a umblat deja și la capitolul achiziții și a bătut palma cu șase fotbaliști. Toți tineri și foarte tineri, între care jumătate dintre ei – juniori. Există un lot de patru dinamoviști împrumutați, trei dintre ei proaspăt campioni ai României la Elite Under 19. Este vorba despre fundașul  Petre Giuga, mijlocașul Raul Drugă și atacantul Silviu Oprescu. Toți sunt născuți în anul 1998, în timp ce colegul lor, portarul Alexandru Burci e cu un an mai mare.

Tot în 1997 este născut și Florin Matei, un fundaș/„închizător” care a evoluat și în Liga 2-a la Berceni. Ceva mai experimentat este Robert Pislaru (foto, 22 de ani), care a trecut pe la Farul Constanța, Bucovina Pojorâta și Unirea Slobozia. Vorbim despre un mijlocaș ofensiv, care – deocamdată – e cel mai cunoscut nume ce ajunge în „alb-albastru”. „E doar începutul, urmează și <<greii>>, ca să le spunem așa. Deocamdată, am mare încredere în toți acești jucători tineri, sper să se și acomodeze rapid la Sebiș”, a menționat Călin Cojocaru.

În altă ordine de idei, Naționalul nu știe nici acum dacă FRF-ul îi dă dreptate în celebra „speță” Keita, adăugându-i trei puncte în clasament. Chiar și acestea, Siminic et. comp. rămân în afara podiumului seriei a IV-a a Ligii a 3-a.









Un comentariu

  1. cojocaru asta e comic cu dinamovistii lui. aradul are doua echipe pe podium la varste de juniori si el aduce dinamovisti, aradenii unde vor juca – la dinamo? dl primar ar trebui sa faca putina ordine la acest club, sa nu mai aibă surprize neplacute si in campionatul viitor.

    0
    0
    1. Din păcate ,uta nu prea are o relație cu domnul Feieș ,iar clubul UTA pe cei mai buni ii păstrează pt ai folosi si a le creste valoarea pt a ca sa ii vândă ,nu cred ca Stahl sau Petre ar veni împrumut la Sebis

      0
      0
      1. Cum sa mearga imprumut la sebis cand cei doi sunt jucatorii lui atletico si sunt imprumutati la Uta pentru o vanzare mai buna !!! Din 30 iunie se duc inapoi si daca sunt vanduti uta mai vede numai banii de la buget adica banii nostrii !!

        0
        0
  2. Il sustin si eu pe Zoly. Cred si eu ca UTA imprumuta doar ce nu are nevoie si nu agreaza colaborarea cu echipele din zona. S-a vazut asta si in campionat. Iar dupa ultimele evenimente cred si ca prefera doar echipele care se subordoneaza!

    0
    0
  3. Mai oameni buni…. Sebisul a luat jucatori care sunt din ARAD dar apartin de alte echipe. De ex. Iuga, pe care l-au imprumutat de la Craiova. Sunt echipe cu care se poate colabora mult mai bine decat se poate colabora cu UTA, care de fapt are o singura echipa cu care colaboreaza: Atletico :)))

    0
    0
  4. Totul porneste de la pepiniere!Ai copii,ai viitor!Nu cresti copii?Cumperi sau imprumuti!
    Ce nu este clar?Si singurele doua cluburi care au pepiniere adevarate in Arad,sunt intr-adevar Atletico si UTA,gemene!Mai vine din urma Academia Brosovski,dar inca departe!
    Valoarea fotbalului judetean din ligi inferioare pana sus,o dau exact numarul cluburilor care isi cresc propriul tineret,la care Aradul este foarte deficitar.
    De ce sa ne miram atunci despre ligile de la 3 in jos,ca majoritatea jucatorilor apartin de Atletico si UTA?Si strugurii sunt acri,a spus vulpea!Dar asta este realitatea!
    In rest sunt baliverne ieftine!Oricare dintre tineri vrea sa ajunga cat mai sus,dar cum altfel daca nu au meciuri importante in ligi inferioare,sub picioare?Poate doar 1-2-3 talente sunt racolate de la varste fragede,la echipe cu pretentii…
    Acum,ca National Sebis aduce la rodaj niste copii de la Dinamo,este decizia lor!Daca este paguboasa sau nu,doar campionatul viitor va decide!
    Un lucru este garantat!Dinamovistii nu vor vrea sa putrezeasca la Sebis,deci vor manca jaratec,ca sa se afirme si sa fie dusi inapoi!
    Interesanta ecuatie.De urmarit!

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button