National Sebis

Sebișul țintește primul succes al returului contra devenilor: „Fără scuze și pretexte!”





CNS Cetate Deva ajunge în sfârșit la Sebiș, acolo unde ar fi trebuit să joace pe 2 martie dacă startul returului Ligii a 3-a nu ar fi fost amânat. Între timp, cele două formații au jucat două partide oficiale din care au ieșit la fel, cu remize. Trupa de Crișul Alb cu 1-1 la Șirineasa și un 2-2 acasă, cu Giarmata, iar devenii cu un 0-0 la poalele Cetății și un 1-1 la Filiași. Așadar, miza pentru ambele grupări e obținerea primului succes al anului, deși vizitatorii nu ar spune nu unui nou rezultat de egalitate mâine, cu începere de la ora 15.

Dacă punctul scos de pe terenul liderului Șirineasa poate fi considerat util, nu același lucru se poate spune despre rezultatul de egalitate cu Giarmata. Sebișenii porneau mari favoriți, dar aveau să evite înfrângerea în minutele de prelungire. „Rezultat de 2-2 cu Giarmata îl privim ca pe un eșec, căci Sebișul trebuie să-și propună victoria în fiecare meci, mai ales atunci când joacă acasă. De aceea, împotriva echipei din Deva nu ne mai permitem pași greșiți. Ne respectăm adversarul, știm că are calitate și se va bate pentru fiecare minge la Sebiș, dar nu mai e loc de scuze și pretexte. Trebuie să câștigăm mâine, să spălăm rapid dezamăgirea trăită de susținătorii noștri etapa trecută. Ca antrenor, nu e ușor să-ți ții conectată echipa cu atâtea amânări, însă greu de abia acum începe. Urmează patru meciuri în 11 zile pentru noi și trebuie să le abordăm toate cu gândul la victorie”, a menționat Călin Cojocaru, antrenorul echipei de pe malul Crișului Alb.

Având 23 de puncte puse deoparte, Cetate Deva se scaldă în ape line la mijlocul clasamentului. Echipa este în general destul de tânără și, probabil, se pregătește de pe acum pentru un sezon viitor ceva mai pretențios. „Sigur, am fi dorit să avem alte rezultate în acest debut de an, în special în meciul de acasă cu Băleștiul, dar nu ne rămâne decât să ne revanșăm în meciurile ce urmează. Primul dintre ele îl jucăm la Sebiș, pe terenul unei echipe foarte bune, cu gânduri de promovare la începutul campionatului și care, cine știe, poate mai speră la ceva după ce a aflat că rejoacă partida cu Cermeiul. Naționalul pornește cu prima șansă mâine, mai ales că joacă acasă unde așteptările sunt și mai mari, dar asta nu înseamnă că nu vom încerca să le facem viața grea. Sigur, pentru noi ar fi bun și egalul, dar nu pornim cu gândul acesta. Vrem să ne ridicăm la nivelul de joc al adversarului și să contribuim la spectacolul fotbalistic. După cum știți, în tur, meciul s-a terminat 4-4 și sunt premize să fie o partidă bună și de data aceasta. Totuși, am văzut-o jucând pe Sebiș la Petroșani, cu Șirineasa și mi se pare mai solidă pe faza defensivă decât în prima parte a sezonului. E meritul antrenorului Cojocaru, ca să nu mai vorbim despre cel al domnului primar Feieș, care – iată – susține fotbalul la Sebiș la un nivel bun de ani buni de zile”, spune Sorin Cornea, antrenorul principal al devenilor.

Dacă la gazdele de mâine absentează Pintea (suspendat) și Petculescu (accidentat), devenii nu pot conta din aceleași motive pe Lupu, respectiv R. Cristian.

Formații probabile:

Sebiș: Cr. Poiană – Poștoarcă, Basic, Dumitrache, Siminic – Sz.  Vereș, Ruță – Săulescu, Onțel, Tătulea – Enciu

Deva: Gârlea – Kelemen, Tătaru, Şoit, Cornea – Boldea, Moţ – Chirlejean, Bedea, Voineag – R. David.

Arbitri: Vlad Inoan (Florești – Cluj) – Iosif Nasc (Câmpia Turzii), Anghel Todea (Cluj)

Observatori FRF: Dan Miholcea (Bocșa), Ion Lupșa (Caransebeș)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button