National SebiszTOP ARTICOLE

Cojocaru și-a luat rămas bun de la sebișeni, Merșca e noul „principal”: „Sper să ne menținem pe podium până la vacanța de iarnă”





După trei ani și jumătate, Călin Cojocaru a părăsit pe Național Sebiș. Antrenorul timișorean s-a întors „acasă”, semnând cu ACS Poli, una dintre candidatele la retrogradare în Liga a II-a, aflată în acest moment pe penultimul loc cu doar 5 puncte după 14 etape.

Merșca: „Sper ca experiența pe care am dobândit-o alături de Călin să-mi folosească în pregătirea echipei”

Odată cu plecarea sa, postul de antrenor principal la gruparea de pe Crișul Alb va fi ocupat cel puțin până la iarnă de Cosmin Merșca, actualul secund și fost jucător al Naționalului: „Am primit confirmarea de la domnul viceprimar Radu Demetrescu, începând de astăzi și până la finalul turului voi avea sarcina să mă ocup de echipă din postura de antrenor principal. Este o sarcină grea, mulțumesc conducerii pentru încredere și sper ca experiența pe care am dobândit-o în acești ani alături de Călin să-mi folosească în pregătirea echipei și să-mi dea inspirație. Sperăm să terminăm cu bine cele cinci etape care au mai rămas până la vacanța de iarnă. Am programul de pregătire stabilit, am discutat cu băieții și ne vom motiva unii pe alții să facem rezultate pozitive și să ne menținem pe podium până la final. Știm ce avem de făcut cu toții, sper să mă asculte cu mai mare atenție decât până acum și, dacă ne ferim de accidentări și de suspendări, putem să rămânem omogeni și să arătăm că nu am câștigat cu Cugirul din întâmplare, ci asta ne este valoarea. Suntem obișnuiți cu presiunea, în fiecare an noi am avut obiectiv ambițios, nu e nimic în plus. Toate partidele sunt la fel, le tratăm la fel și trebuie să câștigăm. Nu știm ce va fi din retur, conducerea va analiza situația în iarnă, noi trebuie să ne facem treaba ca și când ar fi Călin Cojocaru alături de noi. El le-a vorbit azi băieților, le-a dat încredere și știm că va fi alături de noi la fiecare etapă, așa cum și noi îi vom ține pumnii la meciurile lui de la ACS Poli” au fost primele cuvinte ale lui Merșca din postura de antrenor principal.

Cojocaru: „Îi doresc Sebișului să aibă succese mai mari de acum înainte, nu puteam refuza o ofertă din Liga 2-a, din orașul meu”

Astăzi, și noul antrenor secund al ACS-lui a ajuns la Sebiș, pentru a-și lua rămas bun de la jucători și restul oamenilor din jurul clubului, dându-le credit total pe mai departe. „Am venit să-mi iau rămas bun de la cei de la club, cu care voi rămâne prieten, le voi urmări cu mare atenție evoluția lor ulterioară. Mai mult decât atât, dacă voi fi solicitat, îl voi sprijini pe Cosmin Merșca cu tot ce pot. La cum am pregătit echipa, la creșterea vizibilă pe care o au jucătorii, dovedită de meciul bun făcut contra Cugirului, eu cred că vor continua seria pozitivă și fără mine și vor termina turul pe podium. Mulțumesc tuturor suporterilor care au fost alături de mine și de băieți, celor care ne-au încurajat și ne-au dojenit atunci când am meritat. Știu că nu am putut mulțumi pe toată lumea, că unii nu m-au agreat, dar eu am dat totul pentru Național și m-am bătut cu toți pentru clubul cu care am avut contract. Mulțumesc conducerii orașului, domnilor Gheorghe Feieș și Radu Demetrescu, pentru încrederea pe care mi-au acordat-o timp de trei ani și jumătate și le doresc să aibă succese mai mari de acum înainte. Eu nu am putut refuza o nouă provocare cum este această ofertă din orașul meu, unde este familia mea, chiar la clubul ce duce mai departe palmaresul echipei Politehnica Timișoara. Este o nouă provocare pentru mine, Liga a 2-a este mult mai puternică decât eșalonul trei și cred că după atâția ani de antrenorat sunt pregătit de acest pas în față”, ne-a mărturisit Cojocaru.

Demetrescu: „Am ajuns un club respectat, Cojocaru nu putea refuza o provocare de la Liga 2-a, lângă familie”

Despre plecarea tehnicianului a vorbit și Radu Demetrescu, viceprimarul cu atribuții de primar al Sebișului după ce Gheorghe Feieș a fost declarat incompatibil de ANI. „Înțelegem decizia lui Călin și nu putem decât să-i mulțumim pentru ce a făcut la club în cei trei ani și jumătate. Am ajuns un club respectat, am luptat în fiecare an pentru o poziție cât mai sus în clasament, am adus jucători buni, tineri, care au crescut și la noi și au ajuns să joace acum în Liga I și Liga a II-a. Nu putea refuza o ofertă la Liga 2-a, lângă familie, este o nouă provocare pentru el și nu putem decât să îi urăm succes. Noi vom continua cu Cosmin Merșca în aceste cinci etape din tur, după care vom decide cu ce antrenor vom merge mai departe din retur” a fost concluzia edilului.

Național Sebiș se clasează în acest moment pe locul 3 în Seria IV a Ligii a III-a, la cinci puncte de liderul Șoimii Lipova. Până la finalul turului, vor mai înfrunta pe FC Avrig și Ocna Mureș acasă, respectiv Școlar Reșița, CSC Ghiroda și Cetate Deva în deplasare.









3 comentarii

  1. Si in acte ramane tot Cojocaru? Mersca nu are licenta de antrenor la liga 3. In cazul in care reusesc sa supravietuiasca pana la iarna in ianuarie intra bani de la primarie si se intoarce Cojocaru. Legat de Mersca nu cred ca a citit in viata lui o pagina a unui curs de antrenor, iar de antrenat nu are rost sa mai vorbim, nici la copii nu a facut fata.

    0
    0
    1. Sa munceasca? N-a muncit in viata lui, daca ar fi muncit ajungea mult mai sus ca portar, la 30 de ani sa nu poti apara in liga 3 iar la 33 de ani sa fi antrenor asta da performanta. Nu arunc cu pietre pur si simplu constat ce se intampla. A avut tentative esuate de a antrena copiii din Sebis, nu s-a putut impune nici la copii. E solutia low-cost sau mai bine zis now-cost si paravan pentru Cojocaru’ pana apare cascavalu’ :))

      0
      0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button