Crisul Chisineu-CrișNational Sebis

Sebișul încheie socotelile cu conjudețenele odată cu vizita Crișului! Todea: „Mai motivați decât cu Lipova! v.s. Abrudean: „Să legăm a doua victorie a returului!”





Al treilea derby arădean al returului Ligii a 3-a o vede implicată tot pe Național Sebiș, care-și va încheia, astfel, disputele cu conjudețenele. După 1-3 cu Gloria Lunca Teuz Cermei, teamul lui Cristi Todea o găzduiește pe Crișul Chișineu, care tocmai s-a deblocat la capitolul victorii în stagiunea de primăvară, după 1-0 cu Ghiroda.

Nu vor fi mari secrete între combatante, care se cunosc destul de bine, având și destui fotbaliști care au evoluat și într-o tabără și în cealaltă. „Chișeuanii” Dagău, Pașcalău, Siminic, Pavel, Lung, Bozian și Suslak, dar și antrenorul Abrudean au apărat cândva culorile Naționalului, iar Teședan, Ember sau Deliman au evoluat pentru Crișul. Totodată, mai avem parte de un duel interesant, între frații Lezeu. Fundașul central Cristian a semnat cu Sebișul în această iarnă, iar fratele său mai mic, Alex, e împrumutat de la UTA la Criș încă din vara anului trecut.

Dar, dincolo de aceste detalii, punctele puse în joc sunt foarte importante. Gazdele de vineri nu au câștigat încă în această primăvară și conducerea clubului a lăsat să se înțeleagă că se vor face schimbări dacă rezultatul va fi negativ și în această a cincea rundă a returului. „Bineînțeles că există nemulțumiri și acestea ne vizează pe toți, conducători, antrenori, jucători. Când pierzi atâtea puncte pe drum e normal să existe o atmosferă mai neplăcută, dar vrem și trebuie să transformăm această stare de spirit într-o mobilizare totală pentru meciul cu Crișul. Eu zic că echipa va fi și mai motivată decât la partida cu Lipova, din prima etapă, când am și legat jocul bunicel cu un rezultat pozitiv. Din păcate, am pierdut apoi trei meciuri la rând, dar în fiecare am fost în joc până la final și doar episoadele ne-au condamnat la înfrângere. Ne aducem aminte că la Dumbrăvița am ratat o ocazie de unu la unu cu portarul la 1-0, cu Galda am condus cu 1-0 și am avut oricum șansa să egalăm în ultimele secunde, iar la Cermei am ratat un penalty la scorul de 1-1. De obicei, pe parcursul unui campionat, aceste episoade se întorc și în favoarea ta, atunci când poate nu meriți ca și prestație în teren. Noi am avut destule momente bune de joc în acest retur, doar că nu am reușit să le legăm și cu rezultate bune. Vineri, sperăm să le avem pe ambele, deși știm că vom avea în față o formație bine organizată, ce a făcut transferuri pentru promovare în această iarnă. Au început și ei cu sincope acest retur, doar că au spart gheața înaintea noastră și se prezintă cu un moral mai bun la acest derby județean, în care e clar, e posibil orice”, a spus Cristian Todea, antrenorul Sebișului.

Ca și moral și încredere, Crișul a câștigat puncte importante odată cu succesul contra Ghirodei. Așadar, deplasarea în vecini, la Sebiș, pare a veni la momentul oportun, mai ales că „piesele grele” Bozian și Pavel și-au ispășit etapele de suspendare. „Întâlnim o echipă rănită, deci foarte periculoasă. Sebișul are atuuri și prin prisma faptului care are continuitate la nivelul Ligii 3-a, e obișnuită să facă față nivelului și dificultăților dintr-un moment sau altul. Îl înțeleg perfect pe Cristi Todea, nu e ușor să pui pe roate o echipă cu atâtea noutăți, pe unele neavându-le la dispoziție nici măcar în meciurile de verificare. Oricum, au făcut și ei pași importanți în față ca și exprimare în teren și vineri vor dori mult să ne bată, cu atât mai mult cu cât e un derby. Au și câțiva fotbaliști de mare calitate și experiență, însă eu mă bazez pe băieții mei și grupul unit pe care l-am format și care s-a văzut sâmbăta trecută, în condițiile în care ne-au lipsit cinci oameni de bază. Pe doi dintre ei i-am recuperat, dar tot rămânem cu probleme de lot. Sper să strângem din nou rândurile și să ne atingem scopul, a doua victorie la rând în acest retur”, a menționat și Adrian Abrudean, „principalul” Crișului.

Dacă Sebișul are absențe doar la nivelul juniorilor, pe Ciochină și Goșa, Crișul nu se poate baza pe Tătaru, Modan și – probabil – Ianc.

Formații probabile:

Sebiș: G. Gakos – Onuțan, C. Lezeu, Forizs, Dărăban – Ruță, Teședan – Mateucă, Szekely,  Vereș – Enciu.

Crișul: Dagău – Clej, Al. Pavel, Siminic, Suslak – Gâlcă, Maghici – Piț, Bozian, Lezeu – Matei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button