National Sebis

Sebișenii – față în față cu trecutul la Lugoj, dar și cu o mare foame de puncte: „Călin Cojocaru ne cunoaște foarte bine, dar trebuie să ne vedem de jocul nostru”





Două dintre formațiile ce nu au cunoscut gustul succesului în această primăvară se duelează în cadrul etapei a 21-a a Ligii a 3-a (seria a IV-a). Național Sebiș se deplasează la Lugoj, acolo unde este așteptată de fostul manager, Călin Cojocaru. După despărțirea de ACS Poli, acesta a ajuns la divizionara terță cu câțiva jucători, printre care și Charles Ankomah, fostul mijlocaș al sebișenilor.

Chiar dacă eșecurile la scor din prima parte a campionatului nu s-au mai repetat de la reluarea returului, lugojanii nu au strâns puncte și au șanse minime să mai evite locul retrogradabil. „Într-o lună de zile am adus 20 de jucători la Lugoj, e normal să suferim la relațiile de joc. Suntem o echipă schimbată total, încercăm să fim cât mai competitivi de la etapă la etapă și să adunăm cât mai multe puncte, iar la final vom vedea unde ne situăm. Vineri se vor întâlni două formații în mare foame de puncte, știu că nici sebișenii nu au câștigat încă în acest retur, iar cei de acolo sunt obișnuiți cu victoriile și o clasare în primele 3-4 echipe ale campionatului. Național Sebiș are deja tradiție în Liga 3-a, orașul are o conducere ambițioasă, sper ca într-o zi să-și îndeplinească visul. Personal, îmi pare rău că nu am reușit să promovez cu Sebișul în cele trei sezoane petrecute acolo, dar cred că am lăsat și lucruri bune în urma mea. Spre exemplu, jucători de valoare, ca Enciu, Szekely, Petculescu sau Ruță  care pot face oricând diferența. Totuși, sper ca vineri să fim mai inspirați pe faza ofensivă, atenți pe cea defensivă și să câștigăm primul meci al returului”, ne-a mărturisit Călin Cojocaru. Antrenorul bănățenilor a activat ca antrenor și apoi manager al Naționalului din vara lui 2015 până în luna septembrie a anului trecut, când a optat pentru divizionara secundă, ACS Poli. Cojocaru l-a luat cu el pe ghanezul Charles Ankomah, iar în această iarnă a mai adus la Lugoj alți doi ex. sebișeni, pe fundașul Giuga și atacantul Onțel.

Pentru Național și cel de-al cincilea meci al campaniei de primăvară a trecut fără succes. „Alb-albaștrii” au mișcat clasamentul cu un singur punct luat din derby-ul Crișul, regretele fiind din nou mari atâta timp, ca și la Cermei, sebișenii au irosit un penalty. „Prestația destul de bună de etapa trecută ne dă speranțe pentru meciul din acest weekend. De data aceasta, însă, rezultatul devine și mai important decât jocul nostru, pentru că tot așteșptăm această primă victorie în retur și ea nu mai vine. Dacă ne uităm pe clasament, se poate spune că suntem favoriți la Lugoj, dar asta trebuie să demonstrăm pe teren, la ora jocului. Întâlnim o altă formație în criză de rezultate, care are și probleme cu retrogradarea și – probabil – până ce nu va fi condamnată și matematic va spera să iasă din acea zonă. Asta înseamnă că va juca cu multă ambiție împotriva noastră, la victorie, dar și noi vom răspunde cu aceeași monedă. E clar că Lugojul și-a schimbat fața în această iarnă, a pierdut la limită majoritatea partidelor din retur și nu poate fi subestimată. Dacă mai ținem cont că acolo mai e și Călin Cojocaru, un om care cunoaște foarte bine Sebișul și ceea ce se întâmplă în anturajul echipei. În plus, o bună parte din jucătorii care formează acum lotul nostru au fost aduși chiar de Cojocaru, așa că nu reprezintă un secret pentru ei calitățile și posibilitățile lor fotbalistice. Dar, până la urmă trebuie să ne vedem de jocul nostru, să nu ne mai jucăm cu ocaziile, căci, după cum se vede, fotbalul ne-a pedepsit de fiecare dată”, a menționat Cristian Todea, antrenorul principal al grupării de pe malul Crișului Alb.

Accindentații Goșa și Ciochină sunt absenții cerți ai Naționalului, dar – probabil – va lipsi și Nicolae Ruță. Acesta a plecat acasă, la Pitești, în semn de protest pentru restanțele financiare existente la gruparea sebișeană.

Formații probabile:

Lugoj: An. Filip – D. Filip, Giuga, E. Miculescu, B. David – Kim, Folarin – Maier, Ankomah, Cărăbaș – Hrudei.

Sebiș: Gakos – Onuțan, Lezeu, Forizs, Dărăban – Pop,  Teședan – Mateucă, Ember, Susan – Enciu.

Arbitri: Roxana Recorean ( Mediaș) – Emeric Tocai, Adrian Epure ( ambii din Sibiu).

Observatori: Cornel Pante ( Oradea), Nicolae Dima ( Gorj).









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button