18/10/2020

sportarad

stiri sportive din judetul arad

Chișeuanii se simt nedreptățiți după remiza cu Dumbrăvița: „Echipa și-a dat viața pe teren și arbitrii și-au bătut joc de munca lor”

Chiar dacă a ieșit din lupta pentru promovare, Crișul Chișineu Criș și-a dorit mult un succes cu una dintre pretendentele la un loc în Liga 2-a. Cu atât mai mult cu cât avea de luat o revanșă pentru eșecul din tur, când a pierdut nemeritat și au existat și atunci ceva probleme de arbitraj.

Numai că istoria s-a repetat oarecum și echipa de pe Crișul Alb s-a ales doar cu un punct din disputa cu trupa lui Sorin Bălu, care a egalat în ultimul minut de prelungire dintr-un penalty cel puțin dubios la duelul dintre Maghici și Voinea. Dar, dincolo de acea lovitură de pedeapsă, chișeuanii au fost deranjați de maniera generală de arbitraj  clujeanului Sorin Vădana jr. „E păcat pentru că băieții și Adi (n.a. Abrudean) au muncit, au pregătit foarte bine acest meci. Să nu uităm și că suntem într-o situație rară, disperată din punct de vedere al accidentărilor și suspendărilor și – totuși – echipa a fost de admirat contra celor de la Dumbrăvița. Au jucat excelent și vine o brigadă de arbitri, la fel ca și cea de la meciul cu Reșița, care pur și simplu își bate joc de noi. Degeaba joci fotbal, îți dai viața pe teren, dacă niștecopii de foști arbitri, cum a fost <<centralul>> de azi, habar nu au să conducă un meci. Până la penalty-ul din minutul 94, care din punctul nostru de vedere nu trebuia dat, ne-a deranjat întreaga manieră de arbitraj. Jucătorii noștri au luat <<galbene>> la primul fault, iar ai lor de abia pe la al treilea, al patrulea. Spre final au fost, de exemplu, două intrări la rupere la Ciornei, intenționate, cel puțin unul putea fi sancționat chiar și cu eliminare. Suporterii noștri au văzut totul, au apreciat efortul băieților și era normal să protesteze și ei la final”,a fost remarca lui Daniel Cherecheși, managerul Crișului, la finalul disputei cu timișenii.

Eliminat de pe bancă pentru proteste la faza penalty-ului și Adrian Abrudean s-a dezlănțuit la final. „Nu spun că nu se pot da penalty-uri în minutul 94, dar trebuie să fie foarte clare, iar ceea ce am văzut astăzi aici mi se pare nedemn. De asemenea, în momentul execuției, jucătorii de la Dumbăvița erau toți în careul nostru. Adversarul ne-a dominat steril și a avut nevoie de ajutorul arbitrilor cu acel penalty pentru care ar trebui să le fie rușine. La Pîncota, contra Lipovei, am rămas în 10 pentru o presupusă simulare la mijlocul terenului, astăzi a bătut vântul la noi în careu, un jucător de-al lor a căzut și s-a dat penalty”, a menționat și „Știli”, care i-a sugerat conducerii să depună un memoriu împotriva lui Sorin Vădana.

După 23 de etape, Crișul Chișineu Criș ocupă locul 6, cu 38 de puncte și e prima echipă ieșită din plutonul celor 5 formații cu șanse reale la promovare. Altfel, după aprobarea bugetului național și implicit al celui local, s-au achitat și restanțele financiare la club. „Băieții sunt cu banii la zi, totul este în regulă. Astăzi ar fi meritat și o primă de victorie, dar au avut grijă arbitrii să o piardă”, a fost concluzia lui Cherecheși.

2
0
%d blogeri au apreciat: