Crisul Chisineu-Criș

Atacantul Crișului, Marian Codrea, e și vicecampion mondial la karate: „Îmi doresc să fac performanță în ambele sporturi”





Pe 30 noiembrie, Marian Codrea (20 de ani) „era titular în succesul celor de la Crișul Chișineu Criș contra Fortunei Becicherecu Mic (scor 2-1), iar două zile mai târziu a zburat tocmai în Brazilia, pentru a-și hrăni pasiunea pentru alt sport. Atacantul divizionarei terțe arădene practică karate tradițional de 8 ani de zile, timp în care a cucerit mai multe titluri naționale, dar și trofee europene și mondiale. „Am început să practic sportul de performanță cu fotbalul, de mic copil, fac parte dintr-o familie numeroasă în care toți facem cel puțin un sport. Apoi antrenorul de la CSO Cugir, Vasile Pricob, mi-a dat, ca să zic așa, și microbul pentru karate, au trecut deja 8 ani de când practic karate tradițional shotokan fudokan, variantele kata (prezentare) și kumite (luptă). Chiar în noiembrie, am ajuns la nivelul 2 DAN, după un examen susținut la Galați. De când activez la fotbal la Crișul Chișineu Criș, mă pregătesc la karate, la Arad, cu profesorul Iosif Fordon, pe baza indicațiilor antrenorului de la Cugir. Nu vreau să las la o parte nici fotbalul și nici karatele, m-am pregătit la ambele sporturi cu seriozitate și vreau să continui pe aceeași linie”, spune sportivul originar din Cugir.

La competiția mondială de la Curitiba (Brazilia), Codrea a reprezentat „tricolorul”. „Lotul României a fost compus din aproximativ 30 de sportivi din totalul de aproape 900 de participanți din toate colțurile lumii. Am reușit să obțin locul 2 la Embo masculin, o variantă de prezentare în echipă de doi sportivi, împreună cu un coleg din Vaslui. Vă dați seama câtă satisfacție îți poate aduce o medalie mondială, deși am mai luat una și acum doi ani, la Mondialul din Italia, un loc 2 la Kata pe echipe. Aceeași performanță am obținut-o și la <<europenele>> de anul acesta, de la Pitești, dar și la cele de acum doi ani. La Kumite este mai greu, am participat și în Brazilia, dar arbitrii au favorizat gazdele și am fost eliminat după 3 tururi. Rămân cu picioarele pe pământ, știu că mai am de muncit și visez la un loc 1 la campionatul mondial de karate, poate chiar peste doi ani”, spune polivalentul sportiv, care s-a apucat și de arbitraj la fotbal în urmă cu doi ani și, în momentul de față, conduce partide din ligile 5 și 6 din fotbalul județean arădean, alături de unul dintre frații săi, Mario: „În primăvară, vreau să dau examen pentru categoria următoare, Liga a 4-a, și, cine știe, poate în timp, voi încerca și Liga a 3-a”.

Premiat la Gala Sportului din județul Alba pentru performanțele sale din karate, alături de sora cea mică, Irina, Marian Codrea vrea să continue parcursul bun și cu Crișul, în campionatul Ligii a 3-a. „Îmi doresc să fac un retur mai bun, să joc mai mult, să am reușite și să-mi ajut echipa”, încheie „vârful” lui Adi Abrudean.

Crișul Chișineu Criș a terminat pe locul 3 prima parte a stagiunii 2019-2020 a eșalonului terț, iar Codrea a reușit 4 goluri și două „assisturi” pentru echipa sa.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button