Crisul Chisineu-Criș

Alin Pavel spune că obiectivul sugerat de conducerea Crișului, locurile 1-4, era și e la îndemână: „Să ieșim sănătoși din această perioadă, meseria ne-o vom respecta până la capăt!”





UTA a fost singura echipă ce a învins Crișul Chișineu Criș în perioada partidelor de verificare din iarnă și a făcut-o la o diferență rezonabilă: 3-1. În rest, echipa lui Adi Abrudean a arătat foarte bine, de vină pentru sincopa internă cu Pecica fiind și starea terenului de pe arena „Aurel Ardelean”.

A rezultat un sec 0-0, fără ca poziția din clasamentul seriei a IV-a a Ligii a 3-a a „alb-albaștrilor” să aibă de suferit. Crișul a rămas pe poziția a treia la întreruperea sezonului cauzată de epidemia de coronavirus, adică în obiectivul sugerat de conducerea clubului în această iarnă. „Fără a avea vreo clauză în contracte, ni s-a spus că ar fi foarte bine dacă am obține cea mai bună clasare din istoria clubului din Chișineu Criș, iar asta înseamnă locurile 1-4. Ne-am pregătit foarte bine în această iarnă, lotul e performant și aveam toate atuurile să rămânem acolo, în față. Nu e târziu nici acum, doar că nu știm când și sub ce formă vom mai juca. După această prelungire a stării de urgență, ne este clar că mai repede de luna iunie nu avem cum să intrăm pe teren, iar de atunci încolo nu cred mai putem juca 14 partide ca să terminăm sezonul așa cum a fost programat el. Probabil, vom juca acel play-off, fără miză efectivă dacă nu se înjumătățesc punctele, dar cu mare dorință din partea noastră de a ne face meseria. Nu cred că există fotbalist care în momentul în care intră pe teren să nu dea totul pentru a câștiga sau, mă rog, a scoate un rezultat pozitiv. Așadar, așteptăm să ne antrenăm din nou împreună și să jucăm. Pentru un sportiv obișnuit cu un anumit ritm, această perioadă e un chin, însă ne adaptăm situației, nu avem ce face”, spune Alin Pavel.

Căpitanul Crișului e avantajat de faptul că poate „evada” ori de câte ori simte nevoie să se pregătească în aer liber la țară, lângă Arad. „Ajung deseori la părinții mei, la Livada, iar aici am curte, grădină, e puțin altfel dacă faci exercițiile pe care ni le dă antrenorul în natură, decât între patru pereți. Altfel, vorbim mult între noi pe grupurile de socializare, toată lumea e bine până acum, sper să rămână lucrurile așa până la finalul stării de urgență, pentru a relua în forță sezonul. Vedem și noi câte vești triste au apărut în ultima perioadă, foști fotbaliști care au scris pagini importante în istoria fotbalului arădean ne-au părăsit. Pe domnul Adrian Lucaci chiar l-am cunoscut foarte bine, țin minte că m-a dorit în urmă cu ani buni la Păuliș, parcă. Apoi, știu foarte bine ce a făcut pentru fotbalul județean, căci am fost direct implicat. Eu și colegii mei am fost onorați să fim premiați de dânsul la câștigarea campionatului Ligii 4-a, a fost alături de noi și la barajul cu Bustuchinul, om atât de implicat în tot ceea ce a făcut pentru fotbal cu greu se va mai găsi. Tot datorită dânsului am și acea diplomă în administrarea structurilor sportive din țară, fără îndoială el a convins Federația și Universitatea Aurel Vlaicu să se facă acel curs la Arad. Dumnezeu să-l odinească în pace!”, a adăugat experimentatul mijlocaș.

Fotbaliștii Crișului au fost deja plătiți integral pe luna martie, urmând ca din luna aprilie să intre sub incindența ajutorului de stat venit de la Guvern. „Exceptând câteva mici restanțe de pe finalul anului trecut, suntem la zi cu banii. La începutul lunii mai vom lua bani de la Stat, însă, din câte am înțeles, acea sumă va fi impozitată la maxim, astfel că în mâna noastră nu vor ajunge foarte mulți bani. Clubul nu e de vină cu nimic în această situație, dimpotrivă, el a făcut toate demersurile să fim plătiți la timp. În schimb, Federațiile sau Ministerul Muncii ar trebui să aibă mai mult grijă de sportivi, să găsească soluții să nu ajungem în situații precum aceasta, în care suntem suprataxați. Dar să vorbim mai puțin de bani în Săptămâna Mare și să ne rugăm să fim cu toții bine și să avem parte de Sărbători de Paști liniștite. Asta le doresc colegilor, antrenorilor, tututurot chișeuanilor și arădenilor, în general” a mai transmis Pavel.

Crișul e pe trei la 14 puncte în spatele liderului FC U Craiova. Dacă se optează pentru varianta play-offului, în seria a IV-a, teamul Abrudean și Lung le vor mai înfrunta pe CSU Craiova, Șoimii Lipova, Flacăra Horezu, Progresul Pecica, CSC Dumbrăvița, FC Hunedoara și CSC Ghiroda și Giarmata Vii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button