Progresul PecicaȘtirile zilei

Alex Capătă, decisiv pentru echipa orașului natal: „Când am avut liniște am jucat mereu bine, ne bucurăm de cele trei victorii, dar meciurile tari de abia acum urmează”





Progresul Pecica a respectat calculele hârtiei și s-a impus pe linie în fața unor formații mai slab cotate. Formația lui Dan Stupar a întâlnit pe teren propriu nou-promovatele Progresul Ezeriș și Avântul Periam, pe care le-a învins în oglindă (2-0), dar a bătut și o formație a Cermeiului extrem de tânără și aflată în reconstrucție, cu 3-1.

Coincidențele cu privire la cele două succese de pe arena „Pădurice” merg mai departe și când vine vorba despre marcatori și momentele în care aceștia au asigurat punctele pentru „galben-albaștri”. Atât cu cărășenii, cât și cu timișenii, Capătă și Bozian au înscris după pauză, în această ordine. Alex Capătă e unul dintre pecicanii get-beget din lotul divizionarei terțe, în culorile căreia a revenit în iarna lui 2019, de la CSM Slatina. „Am jucat mereu bine atunci când am avut liniște. Acum sunt lângă famile și asta e contează cel mai mult. Mi-am propus să dau gol la fiecare meci, să îmi ajut echipa, dar important este să câștigăm, nu contează cine marchează. Trebuie să fim mai atenți în fața porții, avem foarte multe ocazii și, dacă nu le fructificăm, pot apărea probleme. Până acum ne-au ieșit meciurile, dar avem un lot subțire. A mai luat și Ilan cartonaș roșu, ne va fi greu în următoarele etape fără doi (n.a. Wild a fost disgnosticat cu COVID) dintre cei cinci fundași din lot, dar încercă, să ne ținem tare să scoatem maxim de puncte. Dacă atacul își face treaba mai bine, am putea suplini absența jucătorilor din spate, până la urmă e important să dai un gol  mai mult decât adversarul”, susține „vârful” pecicanilor, care, contra Periamului, a înscris un gol de vârf veritabil: preluare perfectă și șut plasat din interiorul careului.

Fiindcă are un fizic bun, Capătă nu ar spune nu și unui titularizări pe postul de fundaș central, deficitar în echipa sa. „Sincer, nu știu cum vom juca etapa viitoare, poate ajung și eu în apărare, orice este posibil. Trebuie, însă, să fim atenți, căci până acum nu au fost meciuri cu adversari foarte tari, de abia de vineri încolo ne așteaptă <<greii>> ca să spun așa. Începem cu Lipova și apoi toți ceilalți adversari cu pretenții”, a adăugat „Capi”, care face tot posibilul să se ferească de flagelul anului, virusul SASR-CoV-2:  „Față de antrenamentele cu echipa, mă mai duc doar la sala de forță. Cu prietenii mă văd mai puțin în această perioadă, nu prea ies nicăieri. E important să fim puțin mai atenți, mai responsabili, căci și așa sunt meciuri puține în acest tur și doar noi avem de pierdut dacă vom sta pe tușă din cauza acestui virus. Ar fi bine să revină cât mai repede alături de noi și Wild sau Moraru, iar dacă nu apar alte lucruri neprevăzute, eu zic că putem fi în primele cinci echipe la finalul campionatului”, a încheiat principala „gură de tun” a lui Dan Stupar.

Cât despre antrenorul Progresului, acesta încearcă să convingă conducerea clubului să mai completeze lotul până la finalul perioadei de transferuri cu cel puțin un fundaș central.  „S-au făcut eforturi financiare destul de mari ca să promovăm și apoi să menținem echipa la nivelul acesta. Meritele sunt ale tuturor, în special ale domnului primar Antal și oamenilor de afaceri de lângă club, uniți în jurul domnului președinte Găvruță, dar este necesar un lot mult mai numeros ca să putem face față rigorilor Ligii a 3-a. Pe lângă cei doi bolnavi de covid a venit acum și suspendarea lui Ilan, deci îmi lipsesc doi fundași din cei patru care îi am de meserie. Nu sunt foarte optimist, dar – poate -mai apare un fundaș în lot, de la noi din județ”, ne-a mărturisit Stupar.

Pecica se deplasează vineri pe arena „Banatul” din Sânnicolau Mic, unde o așteaptă o formație lipovană ce are de unde alege inclusiv pentru cei 20 de jucători ce prind un loc pe foaia de joc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button