Crisul Chisineu-CrișȘtirile zilei

Abrudean, după ce Crișul a devenit noul lider în C8: „Am muncit pentru această victorie, fără seriozitate și multă concentrare și pasiune nu poți să fii sus”





Crișul Chișineu Criș nu a pierdut ocazia să treacă pe primul loc în seria a VIII-a a Ligii a 3-a după restanța din etapa a 5-a cu Gloria Lunca Teuz Cermei. „Alb-albaștrii” au știut mereu ce au vrut și au jucat pentru asta în special în debutul celor două reprize. Dacă în prima „sămădii” au absorbit treptat dominarea adversarilor fără urmări pe tabela de marcat, nu același lucru putem spune de actul, când gazdele au închis conturile relativ repede, prin A. Pavel (min. 51, din penalty) și Modan (min. 56).

La final, vestiarul Crișului a luat foc, jucătorii  și antrenorii sărbătorind trecerea pe primul loc, la două puncte peste conjudețenii de la Lipova. „E o victorie muncită, născută în a doua repriză, cu toate că am avut câteva situații de a înscrie mai repede. Știam că dăm peste o echipă tânără, care poate să alerge, dar pe noi ne-a interesat în special rezultatul. L-am obținut, îi felicit pe băieți pentru cele trei puncte și – bineînțeles – că ne dorim să avem continuitate, să terminăm acest tur de campionat cât mai bine. Important este să ne pregătim în liniște în continuare, ne așteaptă trei jocuri grele pe final, dar avem moralul bun. Ne putem pregăti în liniște și suntem optimiști că putem rămâne cât mai sus”, spune Adrian Abrudean, care nu crede că arbitrii au influențat rezultatul final, deși cermeianii au contestat lovitura de la 11 metri din care s-a deschis scorul: „Nu comentez arbitrajul de astăzi, au fost câteva dueluri mai aprinse, dar nu au influențat rezultatul. Din ce am văzut, eu zic că a fost penalty la Șimăndan, arbitrul este suveran, nu pot comenta deciziile lui”

Întrebat cum a reușit să-și capaciteze elevii la vestiare după rezultatul alb de la pauză, antrenorul Crișului a adăugat: „Am avut o discuție un pic mai apăsată cu ei pentru că mă așteptam mai mult de la jucătorii care nu au jucat sâmbătă. Dar, până la urmă, mi-au demonstrat că mă pot baza pe ei și a doua repriză am pus mai multă presiune, am reușit să și înscriem și, ca atare, ne-am apropiat victoria. Una e meritată după aspectul jocului. În mod cert, experiența a fost de partea noastră, dar nu au jucat numai numele și experiența. Suntem o echipă echilibrată care muncim, ne apropiem după destulă muncă o victorie, iar băieții interpretează bine aspectele jocului pe care le pregătim. Eu mă pot declara mulțumit de atitudinea lor, de modul cum lucrează la antrenamente, eu cred că fără seriozitate și multă concentrare, pasiune, nu poți să fii sus”.

Internat în spital până la începutul săptămânii trecute, juniorul împrumutat de la UTA, Alexandru Pătlăgică a fost integralist astăzi, contra Cermeiului. „Datorită faptului că Sabău nu a putut să joace astăzi, am avut nevoie de Pătlăgică. E clar că după atâta pauză și pe fondul spitalizării sale a fost afectat, dar a demonstrat caracter. Vorbim de un puști născut în anul 2003, care are calități certe. Este un băiat discplinat, care crește de la antrenament la antrenament, poate și mai mult decât a arătat astăzi, dar eu sunt foarte mulțumit de modul în care s-a achitat de sarcini”, a mai afirmat tehnicianul Crișului, care l-a și folosit în premieră pe Susan în centrul liniei mediane, când fostul sebișean e fotbalist de bandă. „A jucat pe post de inter, are calități, e un jucător de echilibru, din păcate a avut probleme de continuitate în pregătire și nu este încă la nivel maxim. Dar, este un jucător pe care eu mă bazez și care pe acest final ne va ajuta. Îl aștept și pe Budur cu mai multă personalitate și el are nevoie să se ridice, ca nivel fizic în special. Sunt jucători care pot să decidă soarta unui meci, sunt jucători de echipă, cum de altfel grupul care este aici este factorul principal care îl avem la ora asta”, a concluzionat Abrudean.

Crișul ar fi trebuit să încheie seria derby-urilor arădene ale turului sâmbătă, la Pecica, însă datorită multiplelor cazuri de COVID din tabăra Progresului meciul se va amâna probabil.

Galerie foto de la meciul de azi, semnată Costel Șerban

Clasamentul la zi în seria a VIII-a a Ligii a 3-a

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button