Crisul Chisineu-Criș

Crișul a câștigat la limită derby-ul de podium cu ACS Poli! Abrudean: „Important era să câștigăm” v.s. Bălace: „Să ne apreciem băieții, numai noi știm cum ne pregătim!” +FOTO





Crișul a început anul așa cum l-a terminat pe precedentul, cu o victorie la limită pe teren propriu în fața unei echipe din județul Timiș. În luna noiembrie, „alb-albaștrii” au bătut-o cu 2-1 pe Ghiroda, pentru ca azi să treacă cu 1-0 de ACS Poli. Diferența pe tabelă a făcut-o chiar un fotbalist timișorean, respectiv Gelu Velici, care l-a învins pe Toma din careu, în minutul 53 (foto).

Abrudean: „Băieții au muncit și și-au văzut de treabă”

Chiar dacă, până la urmă, formația de pe Crișul Alb nu a făcut decât să-și valorifice statutul de favorită, Adrian Abrudean a subliniat importanța punctelor. „Era foarte important să câștigăm jocul, asta le-am spus și băieților. Știu ce înseamnă primul meci după o pauză foarte lungă, așa că mă declar mulțumit. La joc avem de îmbunătățit, dar aceste probleme le are toată lumea. Le mulțumesc băieților pentru atitudine, să nu uităm că avem pierderi importante din cadrul jucătorilor de bază. Dar, cu atât mai mult  este meritată și frumoasă această victorie ce ne dă moral să ne pregătim în liniște, să ne ocupăm de parcursul nostru și să privim cu încredere meciurile ce urmează. Știam că ACS Poli are o echipă tânără, agresivă, care ne va pune probleme în anumite momente ale jocului. Dar, problema a fost că nu am înscris noi din ocaziile lui Ciubotariu și Nistor, dar prea multe nu puteam să așteptăm de la acest prim joc. Revin și spun, însă, că per ansamblu băieții au muncit și și-au văzut de treabă”, a spus antrenorul Crișului, care a apelat în final și la cpitanul său, chiar dacă acesta nu și-a revenit complet după o accidentare. „A intrat și Pavel atunci când aveam mai mare nevoie de el. Nu este încă în plenitudinea forțelor, dar este un băiat serios, va recupera foarte repede, ca și ceilalți care se pregătesc separat. Depinde cum vor progresa în această săptămână, nu vrem să riscăm accientări, care să fie apoi de durată. Budur și Modan fac program separat, Ciornei și Pavel se pregătesc cu echipa. Mă bucur că și-a revenit și Sabău, a intrat bine în joc. Este un început bun de campionat pentru noi”, a mai afirmat „Știli”.

Bălace: „ A fost un joc închis, cu teamă, fiind primul pentru ambele echipe”

În condițiile în care și-a pierdut aproape toți jucătorii cu experiență în această iarnă, ACS Poli părea și mai expusă pe terenul liderului în această după-amiază. „M-am temut că echipa nu va sta foarte bine în teren, dar am reușit să fim o echipă scurtă, compactă, să nu lăsăm culoare.  În plus, nu m-am așteptat ca jucătorii mei să ducă efortul până la capăt, așa cum le-am cerut. După golul oarecum întâmplător am avut reacție. A fost un joc închis, cu teamă, fiind primul pentru ambele echipe. Băieții au încercat să joace ce le-am cerut și trebuie să îi apreciem pentru că numai noi știm cum ne pregătim și ce situație avem. Dar, ei trebuie să-și respecte meseria și să joace, să fie văzuți și să plece din vară la o echipă care oferă condiții mai bune. Este șansa lor, a tinerilor. Nu avem un lot numeros și echilibrat, nu am avut posibilitaea de a face schimbări care să aducă un plus. Am început pregătirea foarte târziu, dar bine că am început. Mai avem șapte meciuri, iată că ne-am propus locurile 1-3 și suntem acolo și acum. Cu echipa aceasta, dacă își păstrează spiritul de luptători și caracterul, vom produce surprize în aceste partide”, a declarat Silviu Bălace, antrenorul „alb-violeților”.

Dacă ACS-ul întâlnește tot o echipă arădeană, dar la Timișoara, pe Șoimii Lipova, Crișul are deplasare în fieful „lanternei roșii”.

Galerie foto: Crișul Chișineu-Criș – ACS Poli

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button