Crisul Chisineu-Criș

Crișul nu a avut viață ușoară cu Periamul înainte de derby! Abrudean: „Victoria noastră nu poate fi pusă la îndoială” v.s. Stănache: „Am pus probleme mari”



Avântul Periam nu mai e echipa naivă din turul campionatului, la câteva săptămâni după promovarea în Liga 3-a. În toamnă, Crișul se impunea cu 4-1 în județul Timiș, chiar la revenirea din izolarea provocată de focarul de COVID, pentru ca acum să transpire până în ultima secundă pentru punctele ce o țin pe primul loc înainte de „ciocnirea” de titlu în seria a 8-a a Ligii a 3-a. Trandu (min. 58) a anulat reușita lui Modan din prima repriză, dar Ciubotariu a  marcat cu capul pentru o victorie mare, cu 11 minute înainte de final.

Abrudean: „Îmi pare rău că nu ne-am desprins puțin mai repede ca să ne facem jocul mai ușor”

Până la urmă, succesul a venit ca o consecință firească a dominării din teren, dar și al numărului mai mare de ocazii. „Important este că am obținut cele trei puncte, asta le-am și spus băieților înainte de joc. Chiar dacă am câștigat spre final, la limită, eu cred că victoria nu poate fi pusă la îndoială datorită ocaziilor mari pe care le-am avut, au fost 4-5 ocazii rarisime. Băieții au luptat până la sfârșit, asta este identitatea echipei noastre, multă muncă, multă organizare. Până la urmă, îi felicit pe toți pentru că am reușit să continuăm această serie de rezultate bune. Îmi pare rău că nu ne-am desprins puțin mai repede ca să ne facem jocul mai ușor, dar – până la urmă – rămân importante cele trei puncte. Periam e o echipă destul de disciplinată din punct de vedere tactic și îl au pe Răzvan Trandu în mare formă. E un jucător cu mare experiență și o valoare foarte mare mai ales pentru acest nivel, care – practic – le face tot jocul. Mă gândesc că fiecare echipă și-ar dori un asemenea jucător, dar, din păcate, sunt tot mai puțini de acest gen. Rezultatele lor din retur nu au fost întâmplătoare, ne-am dat seama și noi astăzi. Dar, una peste alta, rămân la părerea că noi am avut câteva situații mari, poate cele mai multe din acest retur, sunt bucuros pentru asta”, a spus Adrian Abrudean la finalul disputei cu Avântul.

Dacă Lipova și-a pierdut atacantul de careu pentru derby-ul de vinerea viitoare, Crișul va trebui să se descurce fără căpitanul său. „Ne mai așteaptă încă trei partide, vreau să pregătim foarte bine jocul cu Lipova, cum – de altfel – încercăm să le pregătim pe toate și tocmai de aceea era importantă o victorie astăzi. Îmi pare rău că Pavel va fi suspendat și că la Teședan a apărut o problemă medicală pe final de joc, sper să nu fie ceva grav. Budur are și el unele probleme de ordin medical, din păcate e un jucător important și el, dar băieții care au jucat și cei care au intrat pe parcurs și-au făcut datoria. Sabău a fost suspendat, revine în etapa următoare, avem câțiva jucători care abia așteaptă să intre, pentru a le da și lor mai multe minute. E nevoie de toată lumea pe acest final de campionat și sunt sigur că toată lumea va răspunde pozitiv în momentul în care voi apela la ei”, a adăugat „Știli”

Stănache: „Nu mi-a plăcut atitudinea celor de la Crișul”

Periamul pierde prima deplasare a anului, după ce produsese surprize mari la Arad, cu Lipova și pe terenul Dumbrăviței. Cu această ocazie, nou promovata a fost egalată pe locul 7 în clasamentul seriei a opta a Ligii a 3-a de Cermei, pe care o va găzdui în ultima etapă. „Nu e prima dată când arătăm că avem valoare de primele locuri, dar sunt supărat pentru de jocul prestat în primele 15 minute ale acestui meci. Din punctul meu de vedere, atâta s-au ridicat peste noi, în primele 15 minute au avut elanul specific gazdelor,  iar după golul lor meciul s-a echilibrat. În a doua repriză, eu  zic că i-am pus probleme foarte, foarte mari unei echipe care, probabil, vrea să ajungă în eșalonul doi al fotbalului românesc. Ne-am descurcat bine, dar  nu mi-a plăcut ieșirile de pe bancă ale colegilor de la Chișineu-Criș, care pe final de meci au folosit un fluier pentru a anunța încheierea partidei. Eu nu am făcut în viața mea așa ceva și cred că nu aș putea să fac niciodată, nu sunt la fotbal ca să arunc o minge în teren sau să fluier de pe bancă când atacă adversarul. Astea sunt mârlănii, golănii, nu știu cum să le spun, s-au mai și luat și la bătaie după meci. Nu mi-a plăcut atitudinea lor, îi felicit pentru victorie, dar puteau mai mult. Au jucători buni, au jucători cu experiență, puteau să arate mai mult fotbal”, a spus Marius Stănache, antrenorul – delegat al timișenilor.

Acesta a vorbit, la rându-i, de Răzvan Trandu, poate omul numărul unu al partidei de azi. „Am avut un fotbalist care a jucat singur contra lor și nu i-au putut face față. Apropo de asta, aș vrea să-i transmit antrenorului secund de la Crișul că <<grasul ăsta>>, cum l-a făcut pe Trandu, a jucat și a apărat culorile unor echipe importante din această țară. S-a lăsat de fotbalul mare numai pentru că a fost mințit, nu că n-a mai avut valoare să joace. Omul ăsta s-a angajat, are un serviciu stabil și vrea să-și întemeieze o familie. Deci, credeți-mă, este un om de carcater, un super fotbalist, pe care cred că toată lumea îl dorește. Iar eu sunt sunt fericit pentru că îl am sub comandă”, a încheiat Stănache.

Dacă Crișul vine în Sânnicolau Mic, pentru duelul cu Lipova, Periamul are meci de 3 puncte cu Becicherecu Mic.

FOTO: Costel Șerban









Un comentariu

  1. Oare care-i asa smardoi de la Cris ? Cred ca unul singur este mai dus cu capul sa zic asa. Rusine lor daca au facut asa ceva sa arunce mingi sau sa fluiere finalul. Ma intreb de ce arbitrul nu a consemnat altercatia de la final si sa retina carnetele celor implicati . Poate asa ne mai domesticim.

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button