Crisul Chisineu-Criș

Crișul, în fața momentului istoric al promovării în Liga II-a! Abrudean: „Sunt sigur că ne vom ridica la nivelul celor de la Șelimbăr, detaliile vor face diferența”





După trei ani, Crișul Chișineu Criș trăiește suspansul unui nou baraj de promovare. „Dubla” cu  Petrolul Bustuchin, ce i-a readus pe „alb-albaștri” după aproape trei decenii din nou pe scena Ligii 3-a, a fost câștigată clar: 4-0 pe malul Crișului Alb și 3-0 (la masa verde) în Oltenia, iar acum trupa lui Adrian Abrudean dă atac și Liga 2-a.

Abrudean: „Meciuri tacticizate, tot se decide la retur”

Într-adevăr, antrenorul Crișului poate completa un ciclu istoric la Chișineu Criș în cazul în care trece de cele două baraje de promovare, primul dintre ele părând, cel puțin la prima vedere, cel mai dificil. Fiindcă a pierdut la „masa verde” meciul cu Ezerișul, iar în ultima etapă a cedat și la Dumbrăvița, Crișul a dat peste Viitorul Șelimbăr, de departe cea mai bună formație din seria a 7-a, cu multe nume de fotbaliști care au evoluat pe primele trei scene ale fotbalului românesc. „Din păcate, am pierdut în ultima etapă pentru prima dată în acest sezon și asta cred că asta s-a datorat înfrângerii Ezerișul, la comisie. Asta a fost, imediat după ultima etapă gândurile noastre s-au îndreptat spre baraj. Am văzut pe viu partida dintre Șelimbăr și Cisnădie, de un nivel foarte bun pentru Liga a 3-a. Pe lângă informațiile luate anterior, ne-am făcut o părere, ne-am mai edificat asupra unor aspecte. E clar, Șelimbărul este o echipă foarte bună, articulată, cu jucători cu mare experiență în toate compartimentele. Sunt bine așezați în teren, primesc foarte greu gol. Vor fi două partie dificile pentru ambele echipe, sunt sigur că și noi ne vom ridica la nivelul lor. Avem și jucători cu experiență, ne-am ridicat mult nivelul în acest campionat, jucătorii sunt pregătiți, știu ce au de făcut. Vor fi extrem de tacticizate cele două partide, micile detalii vor face diferența. Trebuie să greșim cât mai puțin, să fim inteligenți în cele două jocuri. Prima manșă o jucăm acasă, sunt avantaje și dezavantaje. Ne conformăm, nu cred că este o mare problemă ordinea partidelor, important este să fim atenți și să avem încredere în noi. Oricum, nu se va decide nimic până la meciul retur și bineînțeles că vom face tot posibilul să ne luăm un avantaj pentru al doilea meci”, transmite Adi Abrudean.

„Grupul frumos din vestiar va fi punctul nostru forte”

La începutul sezonului, Crișul nu și-a impus ca obiectiv promovarea în Liga 2-a, dar rezultatele au dus-o în frunte, chiar a condus 90% din sezonul regular și acum ar dori să facă istorie la Chișineu Criș. „Scriem o pagină de istorie pentru club, suntem foarte mulțumiți că am făcut imagine bună orașului, dar ne dorim mai mult. Le mulțumim celor fără de care nu ar fi fost posibilă această performanță, de la domnul primar Flavius Chereji, Consiliul Local Chișineu-Criș, conducerea clubului, sponsorilor și până la suporteri și oameni de sport. Păcat că nu se joacă cu spectatori, sunt sigur că s-ar fi umplut tribuna, dar și la gard ar fi fost plin de oameni. Atmosfera este bună, am discutat cu jucătorii la începutul săptămânii. Pentru cei mai în vârstă poate fi ultima șansă pentru a mai prinde meciuri în Liga 2-a, iar cei tineri realizează și ei ce moment important al carierei trăiesc în aceste meciuri. Prin muncă am ajuns aici, toți sunt profesioniști ,grupul frumos din vestiar va fi punctul nostru forte. Ne vom mobiliza și vom lupta până la ultima picătură pentru a trece de primul baraj și apoi ne vom gândi la cel de-al doilea”, a adăugat „Știli”, care nu poate conta pe doi dintre mijlocașii săi sâmbătă. Teședan este tot accidentat, iar Ciobotariu este suspendat.

„Știli” a mai trecut prin experiența unui baraj

Fostul mijlocaș este la al doilea baraj de promovare în Liga 2-a, după ce în în 2009 a jucat împotriva FC Silvaniei și a celor de la FC Caracal un turneu, la Deva. „Era un baraj în trei echipe, am pierdut 1-3 cu Silvania, care a bătut și Caracalul, iar meciul nostru cu Caracalul nu s-a mai disputat. A fost o experiență deosebită, am ajuns la baraj cu un lot de doar 13 jucători, după ce obiectivul din campionat a fost menținerea în Liga 3-a. Cu multă muncă, spirit de echipă, și jucători de caracter am reușit acest lucru. L-am avut și atunci pe Alin Pavel, alături de fotbaliști ca Aldea, Dinu Maghici, Irimia, Georgiu șau Ciubăncan, care formau scheletul echipei”, și-a amintit Abrudean.

Mann crede că orașul Chișineu Criș poate susține echipa în Liga 2-a

Sezonul 2020-2021 a fost început cu Daniel Cherecheși la conducerea clubului, pentru ca ștafeta să fie preluată din iarnă de Sebastian Mann. „Obiectivul nostru a fost calificarea la barajul de promovare în Liga a 2-a. Păcat că nu am reușit să fim pe primul loc, datorită neglijenței firmei ce ne-a asigurat serviciul medical cu care am colaborat timp de trei ani. Chișineu-Criș este un oraș cu multe fabrici și eu cred că, cu ajutorul lor și al unui investitor, am putea juca în Liga 2-a dacă trecem de aceste două baraje și vom face tot posibilul să reușim”, a menționat și Mann.

Așadar, pe o arenă „Aurel Ardelean” închisă accesului spectatorilor, Crișul va încerca să scrie prima pagină de istorie cu ocazia vizitei celor de la Viitorul Șelimbăr. Prima manșă a barajului are loc sâmbătă, de la ora 18, pentru ca returul să fie programat peste o săptămână în județul Sibiu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button