Șoimii Lipova

Liga a 2-a rămâne un vis pentru Șoimii Lipova, Cisnădie s-a impus la baraj! Sabău: „Prestație influențată și de probleme medicale” v.s. Luca: „Am fost mai pragmatici”





Șoimii Lipova nu și-a valorificat statutul de (ușor) favorită în fața vicecampioanei seriei a 7-a a Ligii 3-a, Măgura Cisnădie. După victoria cu 2-1 în județul Sbiu, trupa lui Ioan Luca a impus remiza pe „Banatul” din Sânnicolau Mic și se califică în finala barajului de promovare în Liga 2-a cu conjudețeana, Viitorul Șelimbăr.

Sabău: „Sunt foarte dezamăgit pentru că echipa din Cisnădie era de bătut, din punct de vedere tactic nu reprezenta mare lucru”

După reușita de kinogramă a lui Filimon (min. 35), „șoimii” au avut scor de calificare la pauză, dar Condrea a egalat la mijlocul reprizei secunde și Cisnădie a sărbătorit pe impecabilul gazon din cartierul arădean. „Îmi pare rău că nu am putut să forțăm în a doua repriză absolut deloc, am vrut să marcăm și golul doi. Am încercat să pregătim jocul pentru a marca cât mai mult, eram mulțumit cu trei goluri. Le-am și spus  băieților că, dacă nu marcăm trei goluri, va fi foarte greu să câștigăm. La 1-0 nu ai câștigat absolut nimic din punctul meu de vedere, dacă nu dai golul două și chiar trei goluri, nu prea poți să speri la victorie și Liga a 2-a.  Într-adevăr, au fost probleme medicale la jucătorii din față în adoua repriză, dar nu sunt cu norocul sau ghinionul, ci cu fotbalul, cu inteligența. Dacă reușesti să gestionezi bine situația, chiar și în momentele în care fizic nu ești ok, obții rezultatil pe care ți-l dorești. Noi am mai avut, însă, și o altă problemă, marcăm foarte greu două sau trei goluri într-un meci. Am avut în prima repriză ocazii când, după părerea mea, puteam să facem 2,3-0, am avut două mari ocazii, apoi sincer vă spun că la pauză știam că va fi o repriză a doua foarte grea. Dar, bineînțeles că eram optimist că – totuși – o să marcăm pe contraatac al doilea și al treileaa gol ca să  închidem tabela. Sunt foarte dezamăgit pentru că echipa din Cisnădie era de bătut, pentru că din punct de vedere tactic nu reprezenta mare lucru. Se pare că la nivelul ambiție s-a făcut diferența, dar am avut și noi acea problemă, fiindcă nu am reușit să punem presiune pe adversar”, a pus Flavius Sabău la finele disputei cu Cisnădie.

Loviți de enterocolită: „Acum îmi pare rău că nu am făcut mai mult tămbălău”

Totodată, antrenorul Lipovei nu a mai ascuns faptul că în primele zile ale săptămânii a avut puțini jucători la antrenament și asta pentru că după deplasarea din județul Sibiu marea parte a elevilor săi s-au confruntat cu o infecție alimentară. La un moment dat, s-a pus și problema ca lipovanii să ceară amânarea disputei de azi, dar acest lucru nu s-a mai întâmplat. „La începutul acestei săptămâni am avut și niște probleme cu o indigestie, care ne-au costat două-trei zile de antrenament. Am luat ceva bacterii, ceva viroză, am avut ghinionul să luăm ceva și am avut 14 jucători care nu s-au antrenat luni, iar marți unii au fost și la spital. Am încercat să gestionăm cât se poate de bine chestia asta cu antrenamente mai ușoare, cu hidratare mai atentă, doar prima repriză am disputat-o la un nivel bun. Pe undeva, mă așteptam ca în repriza a doua să nu mai avem potență fizică, nu am avut ritm, cred că nici nu am avut ocazii, în condițiile în care trebuia să forțăm”, a adăugat „principalul” Lipovei. 

Problemele de sănătate ale lipovanilor au fost confirmate și de președintele secției de fotbal. Sunt dezamăgit că nu ne-am calificat pentru finală, problema a fost după meciul din tur, când ne-am repatriat și am avut 17 jucători cu enterocolită. Acum îmi pare rău că nu am făcut mai mult tămbălău, pentru că, din ce îmi spun oaspeții noștri, acolo (n.a. la hotelul din Sibiu unde a fost cazată delegația „șoimilor” în urmă cu o săptămână) s-au mai întâmplat tot felul de chestii. Nereușind săptămâna asta să ne pregătim la capacitate maximă, a fost foarte greu să jucăm. Prima repriză cred că a fost total a noastră, dar în a doua ne-am mișcat mai greu. Și, repet, nu vorbim de unul-doi jucători cu probleme, au fost 17. În afara lui Polgar cred că toată lumea din primul <<unsprezece>>”, a precizat Radu Pop.

Luca: „Echitabil sau nu, e important că ne-am calificat”

Cei de la Cisnădie au sărbătorit minute în rând calificarea în finala pentru un loc în Liga 2-a, împotriva celor de la Viitorul Șelimbăr. După ce a fost aruncat în aer de elevii săi, Ioan Luca a justificat clipele de bucurie maximă ale Măgurei. „Au fost două jocuri foarte, foarte echilibrate. Am întâlnit o echipă foarte bună, de posesie, preocupată de fotbal, dar noi am fost mai pragmatici decât ei. În tur, ei au avut mai multe ocazii, noi ce am avut am marcat și am valorificat avantajul terenului propriu. Azi am venit să marcăm, căci știam că era foarte greu să ținem de 0-0. Le-am spus și băieților la pauză că trebuie să marcăm. Echitabil sau nu, e important că ne-am calificat. Îmi felicit jucătorii pentru că au muncit, au fost foarte displinați. Suntem o echipă mică, cu buget mic, dar cu suflet, cu ambiție, am reușit să ajungem la baraj.  Avem copii de 2000 și 2004, este și fiul meu printre ei, asta este politica clubului, să creștem și să promovăm copii. Urmează un adversar foarte puternic, cu jucători de mare valoare, unii au jucat la Liga 1. Va fi foarte greu, dar ne vom juca șansa noastră. Avem o primă, o și luăm până când ajungem acasă, oamenii care ne susțin sunt foarte corecți”, a spus antrenorul celor de la Cisnădie.

5 comentarii

  1. Tiki-Taka a avut enterocolita și antrenorul oaspeților spune ca are juniori de 2000 și 2004!
    Popule ,uite așa sau mai cheltuit niște gogirlai de la primărie !
    Scuza?Enterocolita…..Hiș găina cs te tai!
    Va astept:ADI și Denis cei doi care sunt contra Utei

    0
    0
    1. Asadar, Adisor demascat: daca spune cineva ca cineva de la Lipova e „slab cu acte”, sare pe tine.

      Daca tu dai cu noroi in casa vecinului si ai pretentia ca in casa ta sa nu fie aruncat cu noroi ????
      Ce ipocrit !!!
      Esti bagat si tu in combinatii, ce mai 🙂 🙂 🙂 🙂

      0
      0
  2. Sa-ti dea si tie Dumnezeu ce au avut baietii saptamana asta . Si sa te tina macar o saptamana . Sa vezi cum e . Fraiere daca ai ceva cu Pop si cu Sabau cauta-i si spune-le in fata . Si inca ceva eu nu am nimic cu Uta. Uta mi-e draga . Am aplaudat Uta mai mult ca tine la viata mea .Eu am treaba cu antrenorul Utei . E slab cu acte. Hai ca imi pierd vremea cu tn si te dai important .

    0
    0
  3. Oare daca azi se califica Lipova, ce scriai ? Tind sa cred ca tu ai ceva cu cei doi dar nu esti cocos sa vb cu ei fata in fata . O dai cu rahaturi cu gogarlai . Esti slab.

    0
    0
  4. Nu va faceti probleme,dragi prieteni…Toate la timpul lor..Pas cu pas,treapta cu treapta,fara presiune…Capul sus si maxime felicitari!Ce reusesc echipele aradene de L-3,este maxim de apreciat…Bravo!Nu trebuie fortat momentan,ca sa nu aiba soarta Pancotei….Tineti-o tot asa!Felicitari!

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button