Crisul Chisineu-CrișFrontiera Curtici - arhivă liga 3

Curticiul – la ultimul derby județean al turului, contra Crișului! Anca: „La ce probleme avem, sunt favoriți ei” Abrudean: „Nu-i subestimăm, dimpotrivă!”





Runda cu numărul 7 a Ligii a 3-a pune pe tapet două derby-uri arădene. La Semlac se joacă Pecica – Cermei, iar la Curtici, Frontiera – Crișul Chișineu Criș. La prima vedere, cel de-al doilea duel pare mai dezechilibrat decât primul și asta mai ales datorită problemelor de lot din cadrul echipei gazdă. Confruntarea se joacă sâmbătă, de la ora 15, pe arena curticeană.

„Grănicerii” sunt destul de ghinioniști de la revenirea în eșalonul terț. Pe lângă faptul că nu au reușit să-și apropie succesul în primele 6 etape (din 5 meciuri), curticenii au pierdut oameni importanți, toți cu pretenții de titulari. Pe Alin Mihai și pe Alin Pavel chiar din debutul sezonului, Brândușe a avut și el probleme câteva etape, pentru ca în urma derby-ului nou promovatelor, pierdut rău, 0-3, cu Pobeda, să cadă la datorie și căpitanul Remus Avrămuțiu. Acesta s-a ales cu o ruptură musculară, însă veștile proaste au continuat și în această săptămână, deoarece Prică, Coșa și Puta au și ei probleme de ordin medical.

Anca: „Încercăm să facem tot posibilul să răsturnăm calculele hârtiei”

În aceste condiții, Radu Anca este pus, cumva, cu spatele la zid înainte de vizita vicecampioanei en-titre a seriei cu numărul 8. „Ne lipsesc șase fotbaliști foarte importanți, ne va fi foarte, foarte greu să-i facem față echipei din Chișineu Criș. Sigur, nici ei nu au un lot prea stufos, dar nu au problemele noastre. În plus, e clar că au în spate câțiva ani de Liga 3-a cam în aceeași formulă, stafful tehnic a asigurat continuitatea, principiile lor de pregătire au rămas aceleași. Crișul e o formație bine organizată, ce pune accent pe apărare, dar, bineînțeles, au jucători care pot face oricând diferența și în față. La această oră, preocuparea mea numărul unu este să fac un prim <<11>> cât de cât echilibrat, cu care să ne putem bate cu adversarul. E clar că ei sunt favoriți, dar vom încerca și noi să luptăm cum putem pentru prima victorie, cu atât mai mult cu cât jucăm din nou acasă  și suntem chiar la al treilea derby arădean la Curtici. Până la urmă, nu ar fi rău niciun punct la situația noastră, căci la final se adună și poate conta pentru obiectivul nostru. Dar, încercăm să facem tot posibilul să răsturnăm calculele hârtiei”, spune antrenorul lui „Fronti”, care va conta și pe câțiva foști fotbaliști ai Crișului, Mucha, Calvin, Gligor sau Huțanu. „Nu cred că vor avea ambiții suplimentare, până la urmă s-au despărțit în relații bune de cei de la Chișineu Criș. Pe de altă parte, știu că vor da totul pentru actuala lor echipă, sunt fotbaliști de caracter, valoroși și au și experiența necesară să treacă peste ambiții sau orgolii”, a adăugat Anca.

Abrudean: „Formații apropiate valoric, se poate întâmpla orice”

Crișul a tratat primul eșec stagional, 0-2 cu Pecica, cu un succes la Dudeștii Vechi, după care a avut parte de un wekeend liber. Teoretic, ocupanta locului 3 în clasamentul seriei a 8-a a Ligii a 3-a ajunge odihnită la ora partidei de la Curtici. În plus, față de echipa gazdă, trupa de pe Crișul Alb nu are nicio absență pentru această deplasare, după ce Siminic și-a ispășit etapa de suspendare. „Eu zic că nu se va simți că nu am evoluat în weekendul ce a trecut, ne-am menținut tonusul prin antrenamente bune și-i văd pe băieți conectați. Fiind un derby arădean, între două formații apropiate din punct de vedere valoric, eu zic că va domni echilibrul și se poate întâmpla orice la final. Am auzit și noi că Frontiera are ceva absențe, am trecut și noi prin asta acum câteva etape și știu că jucătorii care au intrat pe teren au demonstrat și ei că merită să joace. Cred că asta va fi și la Curtici, așa că nu vom cădea în capcana de a ne subestima adversarul, dimpotrivă. Știm că este o echipă rănită, în foame de puncte și de căutare a primei victorii stagionale și atunci trebuie să dăm tot ceea ce avem mai bun din noi pentru un rezultat pozitiv”, a precizat Adrian Abrudean, antrenorul celor de la Crișul.

Formații probabile:

Curtici: Mucha – Cleuță, Calvin, Gligor, Vereș – Huțanu, Varga, Burlă, Andrieș – Lolea, Brândușe.

Crișul: A. Roșca – Haloș, Sabău, Nistor, Siminic – Tănase, Susan, Teședan – Clej, Modan, Giurgiu.

Arbitri: Andrei Fodor (Deva), Ioan Humita (Armeniş – Caraş Severin), Cristian Bumb (Băcia – Hunedoara)

Observatori: Cornel Pantea (Oradea), Dorin Micșa (Timişoara)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button