UTA Arad

Utiștii nu mai vorbesc despre clasament și puncte înainte de meciul cu Botoșaniul, ci doar despre gustul și sentimentul victoriei!





Între meciuri compromise de ratări și de erorile arbitrilor, „Bătrâna Doamnă” a ajuns să tremure pentru plecarea din gară a trenului pe care scrie play-offul Ligii 1. Fără victorie de șase runde, în care a pus la păstrare doar două puncte, UTA își poate juca întreg sezonul în etapele rămase până la pauza de iarnă, cu atât mai mult cu cât întâlnește contracandidate directe pentru un loc în Top 6. Prima dintre ele este FC Botoșani, formație ce nu trece, la rândul său, printr-o perioadă prea bună din punct de vedere al rezultatelor (două victorii în ultimele zece partide), dar tot are 4 puncte în fața „roș-albilor” și un loc 6 de care vrea să țină cu dinții și chiar să-l îmbunătățească pentru o siguranță și mai mare a îndeplinirii obiectivului.

„Nu contează punctele, poziția în clasament, cât victoria și gustul acesteia”

Ca și exprimare în teren, adversarii de mâine, de pe arena „Francics Neuman”, primesc note ridicate, însă în fotbal acest lucru nu e destul dacă nu sosesc și victoriile. De altfel, Laszlo Balint și-a concentrat discursul pe asta, nici măcar pe clasament, puncte sau alte aspecte legate de esteticul prestației elevilor săi. „Sunt momente în care nu înțeleg obsesia pentru posesie, eu cred că o să conteze prea puțin cine va avea mai mult mingea dintre noi și Botoșani. Mă gândesc la trei dintre meciurile pe care le-am pierdut pe propriu stadion, CFR Cluj, Chindia și FC Argeș, când ne-am dominat categoric adversarii  la posesie, dar am pierdut de fiecare dată. Într-adevăr, este important să putem să împingem liniile de construcție, să creăm acțiuni de atac finalizate, dar foarte importante vor fi și fazele fixe. Cred că va fi un meci echilibrat și atunci fiecare detaliu contează. Va fi un meci cu mare încărcătură psihologică și trebuie să fim foarte puternici pentru a îndrepta spre noi aceste detalii. Le-am transmis și băieților, pentru mine nu contează punctele, poziția în clasament, cât victoria și gustul acesteia. Vreau să simțim acel sentiment pe care ți-l dau victoriile. Suntem cu toții motivați să obținem acest deziderat, să bifăm, după o perioadă destul de lungă, o nouă victorie, o victorie pe care cred că o merităm”, a trasat antrenorul UTA-ei coordonatele pe care ar vrea să se dispute jocul de mâine după-amiază (ora 15).

„Două echipe bune care joacă doar la victorie”

În cele trei meciuri disputate de la revenirea arădenilor în Liga 1, s-au înregistrat toate rezultatele posibile. Botoșaniul a câștigat în turul acestui sezon (2-1), arădenii luaseră trei puncte în urmă cu un an în Moldova (3-2), iar în precedentul joc de la Arad a fost 0-0. Pe margine, aceiași antrenori, cei mai longevivi din Liga 1. „Marius Croitoru este antrenorul unei echipe foarte bune din România, o echipă care se luptă cu șanse reale pentru accederea în play-off, acolo unde a evoluat și în sezonul trecut. Se poate spune că suntem două dintre echipele care practică un fotbal bun și care abordează fiecare meci la victorie, iar partida de sâmbătă nu va face notă discordantă. Cu siguranță, Marius Croitoru va veni hotărât să obțină cele trei puncte, dar și noi ne dorim foarte mult victoria. Îmi doresc foarte mult să simțim din nou gustul victoriei, pentru că este un vis pe care în acest moment îl merităm și, din păcate, dintr-un motiv sau altul și de multe ori pe fondul greșelilor noastre nu am reușit să îl atingem. Sunt convins că echipa se va exprima la un nivel foarte bun și am încredere și speranță că la sfârșitul meciului ne vom bucura într-o atmosferă deosebită, o atmosferă unică, așa cum doar suporterii noștri știu să facă, pentru încă o victorie în acest sezon”, a mai afirmat Balint.

Jocul Botoșaniului în jurul lui Edjouma, dar: „Au și alți fotbaliști care pot face diferența”

Chiar dacă practică un fotbal bun, UTA și Botoșani au puține goluri marcate după 18 meciuri, 16, respectiv 18. „Faptul că poate ar fi trebuit să marcăm mai multe goluri decât arată linia de clasament în acest moment este un aspect care ne preocupă și pe noi, atât pe mine cât și pe băieți. Știu că și ei că pot mult mai mult din acest punct de vedere, dar, la fel de bine, suntem concentrați și pe siguranța defensivă pentru că Botoșaniul este o echipă împotriva căreia e foarte important să afișezi siguranță defensivă și o disciplină în toate compartimentele. Echipa din Botoșani are forță, poate pune oricând presiune pe defensiva noastră și atunci e important să rămânem concentrați și la ce avem de făcut pe momentul de posesie al adversarilor. Până la urmă, Botoșaniul are jucători importanți în toate compartimentele. Aș pleca de la Edjouma, un fotbalist important în centrul terenului, care apare și la finalizare. Un jucător cu talie, care se poziționează foarte bine și îl completează excelent pe Ongenda acolo pe faza de construcție. Are și această abilitate de a schimba rolurile și să împingă din poziția numărului 6 în poziție de optar, deci este un jucător important, dar nu doar el e în situația asta. De exemplu, Pap e un portar în formă mare și am spus asta și în debutul sezonului, dar acestea sunt detalii ce pot fi regăsite la orice adversar. Totuși, vorbim de Liga 1 și fiecare echipă are în componență jucători de calitate, capabili să decidă jocul, să dezechilibreze. Iar asta este valibil și în cazul UTA-ei, doar trebuie să arătăm eficiență, să marcăm din aceste situații pe care ni le creăm.  Trebuie să avem încredere în jucătorii noștri, în potențialul lor, căci vor veni și golurile și victoriile”, a mai transmis Balint.

În deplasare suntem greu de ucis, dar de data asta trebuie să vizăm trei puncte”

FC Botoșani a fost prima echipă ce a învins-o pe UTA în acest sezon și singura ce i-a trimis pe arădeni cu mâna goală acasă până duminica trecută, când arbitrul Marian Barbu a decis deplasarea arădenilor pe terenul FCSB-ului (1-2). De altfel, și moldovenii au pierdut singurul meci afară (1-3) tot pe „Arena Națională”, contra viceliderului, chiar la revenirea lui Toni Petrea pe bancă. Nici formația lui Croitoru nu mai câștigă de trei etape și a ajuns pe ultimul loc de play-off, la 4 puncte în fața „Bătrânei Doamne”.  Botoșănenii au călătorit cu avionul până la Timișoara, unde i-a așteptat  autocarul clubului, iar revenirea acasă e tot pe calea aerului. „ Clubul a pregătit această deplasare foarte lungă cu mare atenție, căci avem o săptămână infernală cu meciuri care ne pot situa pe o poziție foarte bună în clasament pentru la anul. Fiecare meci va avea importanța lui, cel de la Arad îl pregătim cu mare atenție. Se poate spun că se întâlnesc două echipe nu neapărat rănite, dar – oarecum – supărate pentru că rezultatele nu au fost în concordanță cu dorințele noastre. Și noi și Aradul suntem la un nivel bun de joc si așteptăm un meci care să ne readucă bucuria pe care am trăit-o de multe ori în ultimii ani. La meciurile din deplasare suntem greu de ucis, cum se spune, dar de data asta trebuie să vizăm trei puncte de la începutul meciului până la final. Știm ce ne așteaptă la Arad din partea spectatorilor, dar o astfel de atmosferă te provoacă pe tine ca sportiv și pe noi ca și club”, a spus Mihai Ciobanu, „secundul” lui Marius Croitoru, deținător de licență PRO.

Ambele formații nu au nici cea mai mică problemă de lot pentru meciul de sâmbătă, de la ora 15, de pe arena „Francisc Neuman”.

Formații probabile:

UTA: Fl. Iacob – Baravykas, Erico, Benga, Shlyakov – Batha, Passaglia – Roger jr., Ubbink, Miculescu – Dangubic.

Botoșani: Pap – Braun, Racovițan, Șeroni, Țigănașu – Papa, Edjouma – Cage, Ongenda, Fili – Sila.

Arbitri: Marcel Bîrsan (București) – Daniel Mitruți (Craiova) și Marius Badea (Râmnicu Vâlcea). Rezervă: Bogdan Dumitrache (București)

Observator FRF: Nicolae Grigorescu (Timișoara)

Observator LPF: Ioan Mironaș (Piatra Neamț).

2 comentarii

  1. Atat cat ne este permis,capacitiv,suntem langa voi,mereu!Nu exista in Romania suporteri ca si noi,niciunde…Au recunoscut,in sfarsit si comentatorii,ca fenomen ca si la Arad,nu exista! Dupa Botosani,va vom purta pe scuturi,doar un gol mai mult sa fie!Atat!

    0
    0
  2. Doar un gol mai mult nu ajunge in campionatul Ligii 1, fiindca arbitrii intorc rezultatul cu doua 11 m inexistente, am patit-o etapa trecuta in meciul contra FCSB-ului.

    UTA trebuie sa intre la vestiar, in pauza dintre reprize, cu cel putin doua goluri avantaj pe tabela de marcaj. Nu este timp pentru tatonari sau joc de posesie in prima repriza, cunoastem deja jocul Botosani-ului jucam ACASA si trebuie sa invatam sa punem o presiune foarte ridicata pe adversari inca din primul minut. Pe vremea lui Coco Dumitrescu UTA inscria pe teren propriu cu regularitate in primele 20 minute de joc. Practic cu doua goluri inscrise rapid, UTA isi impingea adversarul sa se desfaca si sa iasa la joc deschis ceea ce creea spatii largi pe contra-atac pentru un Axente, Sima, Florian Dumitrescu, Both II, Atilla Kuhn, Giurgiu, Schiopu, Atodiresei si ceilalti.

    Ca si atunci, echipa de astazi al lui Balint, se exprima eficient pe spatii largi lasate de echipa adversa pe contra-atac. Sigur ca avind la pauza un avantaj de doua, trei goluri, UTA ar putea aborda repriza 2-a a meciului pozitionata cit mai dens in propria jumatate de teren, cu un presing activ in zona mediana, speculind eventualele mingi pierdute si spatiile libere lasate de adversar.

    Daca la pauza scorul este egal, nu mai ai controlul victoriei si a a celor trei puncte puse in joc, fie din cauza precipitarii, nerabdarii, greselilor, ratarilor, arbitrilor, schimbarilor de jucatori neinspirate, accidentarilor, etc.

    Tot ce ai de dat ca intensitate, joc inteligent si efort fizic, trebuie dat in prima repriza si daca din nefericire echipa adversa inscrie impotriva noastra in prima repriza, trebuie dat … mult mai mult in repriza 2-a pentru a egala situatia si a obtine victoria in ultimul minut de prelungire !

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button