ACB IneuCrisul Chisineu-Criș

E derby pe Crișul Alb în Liga a 3-a! Stupar: „Ineul, o echipă incomodă” v.s. Mihuț: „Crișul – ușor favorită, să eliminăm greșelile copilărești!”





După retragerea Sebișului din Liga 3-a, derby-ul formațiilor de pe Crișul Alb s-a sistat până în acest sezon când a promovat Ineul. Sorții au decis ca „duelul” să aibă loc vineri (ora 17), în runda a doua, pe arena „Aurel Ardelean” din Chișineu Criș. Ambele formații vin după eșecuri dureroase, gazdele mâine prin prisma scorului (1-6) cu care au pierdut în Cupă, în fața Lipovei, iar vizitatorii pentru că au avut 2-0 în fața Periamului și în 25 de minute au aruncat toate punctele pe apa sâmbetei.

Stupar: „Nu ne așteaptă un meci ușor, mai ales prin prisma ultimului nostru rezultat”

Totuși, Crișul a început cu o victorie campionatul, 2-1 la Pecica, în care – însă – a întâmpinat ceva probleme în repriza secundă. E evident, însă, că eșecul la scor de tenis a lăsat urme, inclusiv din punct de vedere al efectivului. „Din păcate, va lipsi portarul Iliescu, nu știu până la ora jocului ce vom face, o să apelăm la portarul Malița sau la Pășcălău. Să nu uităm și că Alin Pavel vine după o accidentare destul de gravă, are și vârsta pe care o are și organismul se reface mai greu. Dar, e un băiat cu mult caracter, care se implică în antrenamente și, cu siguranță, aportul lui în viitor ne va fi de folos. Apoi, mai trebuie să recunoaștem că avem o altă problemă. Jucătorii încă nu se cunosc atât de bine, pentru că am făcut mari schimbări în lot. S-a pierdut aproape întreg nucleul față de anul precedent și atunci a trebuit să facem eforturi împreună cu conducerea clubului pentru a forma, practic, aproape o întreagă echipă. E clar că încă relațiile de joc nu sunt la cel mai bun nivel, sperăm să reușim să ne omogenizăm cât mai repede, pentru că ne dorim să facem o figură frumoasă în campionat, păstrând tradiția acestui club, cel puțin la nivelul ăsta. Mai ținem legătura constant și cu impresarii, dar este foarte greu să găsim ceva”, a spus Dan Stupar, care s-a despărțit și de Alin Ciornei, care a ales să joace în Liga a 4-a pentru CS Scocodor. Acesta era ultimul jucător născut în Chișineu Criș din lot, după ce și Daniel Clej a ales să plece la Lipova.

Până una alta, Crișul e chemată să-și apropie victoria și la primul meci de acasă în campionat. „Despre Ineu știm că este o echipă incomodă, care, după cum am văzut eu, joacă destul de bine pe contraatac. Are jucători de culoare foarte buni în față și sunt destul de imprevizibili pe contraatac. Și defensiv stau bine,și acolo este un fundaș central de culoare care știe fotbal. Cu siguranță nu ne așteaptă un meci ușor, mai ales prin prisma ultimului nostru rezultat, dar sperăm să facem un joc bun. Sigur că ne-am fi dorit să facem o figură frumoasă și în Cupă, nu s-a putut, așa că nu ne rămâne decât să ne concentrăm pe campionat și să încercăm să ne remontăm și din punct de vedere moral. Știu că Sculici a fost în tribună la Cupă, fiecare antrenor își urmărește adversarul, sperăm să reușim să-i surprindem și să obținem un rezultat pozitiv”, a adăugat tehnicianul Crișului.

Mihuț: „Putem obține punct sau puncte”

ACB Ineu a avut la dispoziție o săptămână întreagă să „digere” eșecul cu Periamul și să strângă rândurile pentru vizita din vecini. „E clar că întâlnim o echipă rănită, care va dori să-și recapete  moralul și încrederea  printr-o victorie împotriva noastră. Cristi (n.a. Sculici) a fost să-i vadă marți, trebuia să-i cunoaștem mai bine, căci au foarte mulți jucători noi față de sezonul trecut. Am înțeles că printre remarcați sunt Dinu sau Barbu, jucători de ax central ne vom lua măsuri, dar – totodată – vrem să ne facem jocul nostru. Se poate spune că ei sunt ușor favoriți, din câte am înțeles vor neapărat să ajungă în play-off, pe când noi suntem axați pe creșterea copiilor. Bineînțeles, avem și noi nevoie de rezultate pentru încredere și nu văd de ce să nu obținem punct sau puncte la Chișineu Criș. Cu siguranță nu mai avem voie să facem greșelile copilărești de la jocul cu Periamul, le-am discutat, am și lucrat la antrenamente în acest sens, trebuie să fim mai concentrați vineri, în fața unei echipe bune, experimentate”, a menționat și Teodor Mihuț, secundul lui Cristi Sculici la ACB Ineu. Dan Mâneran e singurul absent al ineuanilor la Chișineu Criș.

Formații probabile:

Crișul: Malița – Haloș, Hreniuc, Nistor, Siminic – Dinu, A. Iuga – Grigore, Janu, Toboșaru – C. Barbu.

ACB Ineu: Merșca – D. Varga, Mendy, Șerban, Hulbăr – Zdrențan – Voștinar, Cahill, Florea, Jurj – Banam.

Arbitri: Narcis Bodocan (Cluj-Napoca) – Raul Ghiciulescu (Lugoj), Claudiu Giorgiu (Cluj-Napoca)

Observator arbitri: Florin Marcu (Oradea)

Delegat joc: Ion Lupșa (Caransebeş)









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button