Arhivă articole

Crișul încearcă să intre în „careul de ași” cu trei puncte contra Buziașului! C. Barbu: „Anulăm tot efortul de la Lipova fără o victorie vineri”


Crișul Chișineu Criș și-a relansat sezonul cu o victorie la Lipova, împotriva celei mai bine cotate divizionare terțe arădene. Pe terenul greu al noii arene de pe Valea Mureșului, trupa lui Dan Stupar s-a bătut pentru fiecare minge, s-a apărat bine și a marcat prin Cătălin Barbu la începutul reprizei secunde.

A fost al șaselea gol stagional pentru atacantul sosit pe malul Crișului Alb împrumut de la FC Argeș, al patrulea în campionat. „Am venit la Crișul pentru că operația de hernie de disc nu-mi permitea să intru în ritm atât de repede la FC Argeș. Așa că cel puțin până în iarnă sunt la Crișul ca să-mi revin la potențialul maxim și încep să mă simt tot mai bine. Am și marcat de șase ori, dar cel mai important gol l-am reușit la Lipova, în fața unui adversar bun, o candidată la promovare. După egalul cu Ghiroda, de acasă, vorbeam cu colegii că e un punct de plecare după seria neagră și așa s-a întâmplat. A venit o deplasare la Periam cu un punct și o victorie la Lipova”, afirmă „vârful” de 23 de ani al lui Dan Stupar.

Pentru ca revenirea Crișului să prindă și mai mult contur,  e nevoie de o a doua victorie consecutivă, iar premise ar fi, atâta timp cât vineri, pe arena „Aurel Ardelean”, vine nou promovata Phoenix Buziaș. Formația lui Cosmin Petruescu a plecat deja cu trei puncte acasă din județul nostru, mai precis de la Ineu și nu poate fi subestimată, cu atât mai mult cu cât are cu un singur punct mai puțin în clasament decât Crișul (7 față de 8).  „E clar că fără o victorie cu Buziașul anulăm tot efortul de până acum, în timp ce trei puncte ne-ar putea urca pe podium sau măcar în zona play-off. Orice adversar este greu, sunt meciuri de luptă, toți își dau viața pe teren, nici un meci nu e câștigat dinainte. Dar, ne propunem să facem 9 puncte din ultimele trei partide ale turului, cu Buziaș și Reșița, acasă, și la Cermei”, mai susține fiul lui Constantin Jean Barbu, fost internațional și golgheter al Diviziei A în în sezonul 1997-1998.

Buziașul ajunge pe Crișul Alb după ce a bifat cel de-al doilea succes stagional, 2-1 cu conjudețeana Avântul Periam, după reușitele semnate Rus și Matiș, respectiv Sîntean. Timișenii l-au pierdut, însă, pentru acest meci pe fundașul Nicolescu, care a fost eliminat de pe teren. Și Crișul are probleme în apărare și asta pentru că Gabi Siminic a suferit o contractul musculară la Lipova.

Formații probabile:

Crișul: Iliescu – Haloș, Pașca, Hreniuc, Burlă – Dinu, A. Iuga – Grigore, Gavrilaș, Toboșaru – C. Barbu.

Buziaș: M. Lupu – A. Rus, Artimon, M. Mircea, A. Popescu – D. Filip. Țugui – Petruș, Birău, Chistrugă – Matiș.

Arbitri: Victor Hurducaș (Iclod – Cluj) – Alexandru Turian, Sergiu Duma (ambii din Zalău)

Observatori: Dorin Voina (Reşiţa), Petru Boros (Oradea)

0
0


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.