ACB Ineu

Ineul a câștigat puncte și moral înainte de complicata deplasare de la Ghiroda! Varga: „Nu avem ce pierde, jucăm unul pentru celălalt”





ACB Ineu a produs surpriza plăcută a penultimei etape a turului în C8, cu un sec 3-0 în fața Pobedei Star Bîșnov. A fost primul succes intern stagional al trupei lui Cristian Sculici și Teodor Mihuț, semnat de senegalezul Mouhamed Ndoye, autor al celor trei goluri venite între minutele 70 și 90. Până atunci, însă, ineuanii au reușit să nu primească gol de la o formație extrem de  eficientă prin Enciu, Grigore, Budur sau Vasilcin.

Unul dintre punctele fixe ale defensivei „alb-albaștrilor” are 18 ani și se numește David Varga. E fundaș dreapta și a fost piesă imporantă și în sezonul promovării ACB-ului în eșalonul terț. „Joc la seniori de anul trecut, m-am acomodat bine datorită primirii făcute de colegi.  Ne înțelegem bine cu toții și încercăm să luăm cât mai multe puncte. Am bătut-o categoric acasă pe Pobeda, care a fost pe locul 2 înainte de a veni la Ineu și mergem cu încredere la Ghiroda. Acum ei sunt pe poziția secundă în clasament, e clar că au și pretenții mari de la acest sezon  așa că noi  nu avem ce pierde. Luptăm cu ambiție pentru puncte, suntem mulți tineri care jucăm unul pentru celălalt și vrem să reușim ceva frumos la Ineu. Din păcate, am pierdut multe puncte, mai ales pe greșeli personale, din cauza neatenției și a lipsei de experiență. Dar, creștem în joc și fiecare dintre noi este ambițios, vrea sa ajungă să joace mai sus”, susține apărătorul lui Sculici, înainte de deplasarea de la Ghiroda, de vineri, de la ora 15.

Evident, tânărul fotbalist crescut de Academia Ladislau Brosovszky are ca modele în fotbal fundași laterali celebri în lume. „Îmi plăcea de Dani Alves la Barcelona, un fundaș dreapta care urca mult, iar mai recent îl urmăresc mult pe Joao Cancelo, de la Manchester City. Dă randament foarte bun, poate juca dreapta-stânga, așa mi-aș dori și eu să fiu. Să joc cât mai mult și echipa mea să câștige meciuri”, mai afirmă Varga.

„Veteranii” Hulbăr și Mâneran vor absenta la Ghiroda, unde echipa lui Sorin Bălu pornește favorită după ce a câștigat la Pecica și a urcat pe locul 2, la 4 puncte în spatele liderului din Reșița. Ineuanii sunt pe locul 7, cu 8 puncte, ca și echipa din Buziaș, dar cu un golaveraj superior.

Formații probabile:

Ghiroda: Mosoarcă – Vasluian, Hecsko, Stupu, Velcan – Schinteie, Jichici – Mancaș, Cristodulo, Mura – Făgărășanu.

Ineu: Merșca – D. Varga, Mendy, Șerban, Spătaru – Zdrențan – Rucăreanu, Florea, Ndoye. D. Jurj – Toure.

Arbitri: Cătălin Flonta (Cluj-Napoca) – Marius Matica, Cătălin Urs (ambii din Oradea)

Observatori: Dorin Voina (Reşiţa), Ion Enea (Băleşti – Gorj)









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button