Crisul Chisineu-Criș

Crișul trebuie să stingă dorința de revanșă a pecicanilor! Iliescu: „Nu ne mai permitem pași greșiți!” v.s. Mihai: „Trebuie să ne întoarcem în primele 4”





Dacă turul din C8 s-a încheiat fără derby-uri arădene, returul începe cu nu mai puțin de două „ciocniri” în interiorul județului. Prima e programată vineri, la ora 15, pe arena „Aurel Ardelean” din Chișineu Criș, acolo unde ajunge Progresul Pecica. În startul sezonului, puțină lume ar fi pariat pe o clasare mai bună a formației lui Mihai Petcuț și Bogdan Bozian, ce a și început cu un eșec campionatul în chiar în fața elevilor lui Stupar și Lung.

Iliescu: „Echipele din față se pot distanța dacă nu continuăm seria de rezultate pozitive”

Dar, Crișul a avut o cădere neașteptată după succesul de la Pecica, cu două eșecuri la rând, după care a venit tresărirea de orgoliu. Echipa de pe Crișul Alb a ajuns la 6 rezultate pozitive, doar că cinci dintre acestea sunt remize. Unul dintre fotbaliștii care au fost, cu siguranță, la înălțime în ultimele runde, a fost portarul Adelin Iliescu, care a închis poarta în jumătate dintre confruntările încheiate fără înfrângere pentru echipa sa. „Probabil a contat în ultimul timp că nu prea am primit goluri și astfel mi-am ajutatat echipa, în plus îi mai încurajam și vocal din teren. E un lucru pozitiv că nu am luat goluri de la echipele tari, Reșița și Lipova, sper să continuăm tot așa, iar eu să închid poarta și cu echipele mai puțin cotate. Am plătit și eliminarea mea din Cupă,  dacă nu se întâmpla acel eveniment nefericit, cred că am fi fost mult mai sus în clasament, nu am fi avut acea cădere de după victoria de la Pecica. Acum, în retur nu ne mai permitem nici un pas greșit, echipele din față se pot distanța dacă nu continuăm seria de rezultate pozitive. Cu Pecica, indiferent unde am juca, cred că rezultatul poate fi oricare. La fel va fi și vineri, ei sunt răniți după meciul de la Periam, vor juca pentru puncte, dar noi venim cu moral bun după egalul cu Reșița, unde puteam scoate chiar mai mult după aspectul jocului”, susține Iliescu, goal-keeperul de 23 de ani împrumutat de la Lipova, unde i-a fost greu să accepte statutul de rezervă, din moment ce între buturi este un fotbalist Under. „Am ajuns la Crișul, o echipă cu pretenții ca și Lipova, cu oameni dedicați și profesioniști. Eu vreau să îmi fac treaba cât mai bine și vom vedea ce va fi”, a adăugat Iliescu.

Mihai: „Dorință de revanșă, să jucăm ca și cu Lipova!”

Deși sunt vecine de clasament, Pecica (locul 5) și Crișul (locul6) sunt despărțite de trei puncte.  Cristian Mihai și-a adus contribuția la remiza „galben-albaștrilor” de la Periam, cu un gol frumos, în urma unui șut din afara careului. „Ne pare rău că nu am câștigat la Periam, cred că am fi meritat după numărul de ocazii și după joc, dar sper să ne recuperăm repede punctele, chiar de la Chișineu Criș. Cu siguranță, întâlnim o echipă mai bună, experimentată, bine antrenată, cu doi mijlocași buni pe faza de construcție, precum Dinu și Iuga, dar important este să ne facem noi jocul. Partida noastră cu Lipova o luăm mereu ca referință, dacă jucăm ca atunci nu ne e teamă de nimeni. E și o dorință de revanșă pentru înfrângerea din tur, avem nevoie de puncte pentru a urca din nou pe primele patru locuri, acolo unde, zic eu, ne este locul. Nu merităm să jucăm în play-out în acest sezon”, susține mijlocașul de 18 ani al Progresului.

Acesta a ratat partida tur dintre cele două echipe, câștigată cu 2-1 de Crișul și asta pentru că se afla în probe la divizionara secundă, Unirea Constanța. „Nu știu exact de ce nu am rămas acolo, clubul UTA m-a chemat acasă și mi-a oferit posibilitatea să joc constant la Pecica, în Liga 3-a. Nu regret deloc, dimpotrivă, simt că am crescut de la meci la meci, mă ajută minutele acumulate într-o competiție bună și mai știu că sunt monitorizat de UTA. Sper să-i conving pe domnii antrenori că merit o șansă poate chiar din iarnă, dacă nu din vară încolo.  Trebuie să am realizări la Pecica, personale și colective și atunci am șanse să ajung la prima echipă. Poate chiar împreună cu colegul meu de compartiment, Denis Hrezdac, ne înțelegem și ne completăm tot mai bine la mijloc”, mai afirmă căpitanul echipei vicecampioane naționale în Liga Elitelor U17 în vara lui 2021.

Pentru confruntare de la Chișineu Criș, pecicanii nu se pot baza pe Puie, Aldan și Câmpan, în  timp ce gazdele nu pot conta pe Pavel. Dan Stupar mai are o etapă de suspendare și nu va sta pe banca Crișului nici împotriva fostei sale echipe.

Formații probabile:

Crișul: Iliescu – Haloș, Hreniuc, Siminic, Burlă – A. Iuga, Grigore – Gavrilaș, Dinu, Toboșaru – C. Barbu.

Pecica: Roșca – Moraru, V. Roșu, Wild, Sarkozi – Hrezdac, C. Mihai – Borcea, Arsene, R. Stanciu – Capătă.

Arbitri: Claudiu Gaitin (Timişoara) – Tamas Kopriva (Carei), Eniko Kopriva (Odorheiu Secuiesc)

Observator arbitri: Cosmin Danciu (Hunedoara), Costin Dan (Zalău)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button