ACB IneuCrisul Chisineu-Criș

Crișul vrea să-și ia revanșa în vecini, la Ineu ! Rucăreanu: „Să arătăm că nu am câștigat întâmplător în tur!” v.s. Toboșaru: „Sunt convins că vom face un meci bun!”





Prima mare surpriză într-un derby arădean stagional în Liga 3-a s-a înregistrat în etapa a doua. Nou promovata ACB Ineu se impunea cu 4-1 la Chișineu Criș în fața unei echipe ce pleca cu pretenții de play-off, dar care avea să-și revină greu o lună mai târziu. Vineri (ora 14), trupa lui lui Dan Stupar dorește să-și ia revanșa pentru trei puncte ce ar apropia-o foarte mult de „careul de ași” și ar prelungi seria pozitivă la 8 meciuri, cu mențiunea că – totuși – din precedentele 7 doar două au fost victorii. În schimb, formația din Țara Zărandului vine după eșecuri la rând în județul Timiș și se află în plină zonă play-out.

Dan Rucăreanu: „Putem să repetăm acel meci foarte bun, mai ales că jucăm acasă”

Mai mult, Ineul nici nu a marcat cu ocazia înfrângerilor de la Ghiroda (0-1) și Periam (0-4), iar jocul echipei a lăsat de dorit. „Chiar dacă am pierdut etapa trecută un scor rușinos, ne mobilizăm pentru meciul cu Crișul și vrem să aratăm că victoria din tur nu a fost întâmplătoare. Chiar putem să repetăm acel meci foarte bun, mai ales că jucăm acasă și le suntem încă datori suporterilor în fața cărora am reușit doar o victorie”, spune Dan Rucăreanu, unul dintre juniorii din „11”-le lui Cristi Sculici și Teodor Mihuț.

Crescut de Dinu Maghici la Viitorul, mijlocașul de 17 ani originar din Brad e la al doilea an la Ineu. „Am pus și eu umărul la promovarea și din vară am făcut pasul la Liga 3-a din postura de junior. E diferență mare la seniori, este alt ritm, sunt jucători experimentați și se joacă bărbătește. M-am obișnuit la Liga 4-a cu acest lucru și acum mi-a fost mai ușor, chiar dacă nivelul este mult mai bun la Liga a 3-a. Sper să joc cât mai mult, să o fac și foarte bine, îmi doresc să ajung cât mai curând să joc la un nivel superior. Toți colegii mă sprijină, suntem un grup unit și am de învățat de la ei, iar antrenorul are încredere în mine și mă îndrumă permanent ca să pot progresa”, mai afirmă Rucăreanu, autor și al unui gol în acest sezon, împotriva Lipovei, la acel 2-2 de acum o lună de zile de la Ineu.

Toboșaru: „Nu concepem să încheiem seria noastră pozitivă”

Crișul a luat o mare gură de oxigen prin succesul cu 2-0 împotriva conjudețenilor de la Pecica, pe care i-au și ajuns în clasament, pe locul 5, la cota 14 puncte. Cel care a deblocat un meci destul de închis pe arena „Aurel Ardelean” a fost Flavius Toboșaru, mijlocașul de 20 de ani care a lucrat cu Dan Stupar și la Ungheni. „În primul rând, ne-am închis bine, știam că ei joacă între linii și era important să nu luăm gol, căci de dat știam că o să dăm. Mă bucur că am înscris chiar eu, cu un șut la colțul scurt și ne-am făcut meciul mai ușor. Era vital pentru noi să câștigăm, căci am pornit ezitant acest sezon, dar acum echipa arată bine. Avem șapte etape de când nu am mai pierdut și suntem pe un drum bun”, afirmă fotbalistul din Caransebeș crescut de ACS Poli, care a mai marcat un singur gol și acela chiar în confruntarea tur al disputei cu Pecica.

Evident, cei de la Crișul doresc să-și recupereze punctele pierdute în tur acasă, cu Ineul. „Ne dorim să ne luăm revanșa, avem moral bun și nu concepem să încheiem seria de rezultate pozitive. Va fi un meci greu, toate – de altfel sunt grele – dar ne cunoștem mai bine între noi, sunt convins că vom face un meci bun și vom câștiga.  Dacă stăm bine defensiv și vom fi concentrați pe toate fazele jocului, nu are cu ce să ne suprindă Ineu. Sigur că la un meci de fotbal se poate întâmpla orice, dar vom fi foarte atenți. Personal îmi doresc ca până în vară să joc cât mai mult, să-mi ajut echipa cu pase de gol și goluri, iar apoi vom vedea. Poate reușim să jucăm barajul și chiar să promovăm, ar fi un lucru extraordinar”, a adăugat Toboșaru.

Dacă la Ineu lipsesc Hulbăr și frații Mâneran, Dan și Dennis, la Crișul, Pavel nu va fi apt.

Formații probabile:

Ineu: Merșca – Spătaru, Mendy, Șerban, Cahill – Zdrențan – Rucăreanu, Wilmer, Ndoye, D. Jurj –Toure.

Crișul: liescu – Haloș, Hreniuc, Pașca, Burlă – Dinu, Grigore – C. Popa, Janu, Toboșaru – C. Barbu.

Arbitri: Adrian Pal – Eusebiu Irina, George Urs (toți din Oradea)

Observatori: Dan Miholcea (Bocşa), Gheorghe Ilici (Timişoara)

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button