ACB Ineu

Ineul aspiră la locul Buziașului, iar vineri îl poate lua! Mihuț: „Mizăm pe faptul că am sudat un nucleu de bază”





Ineul a mișcat de un milimetru clasamentul Ligii a 3-a după 0-0 cu Crișul Chișineiu Criș, un rezultat – până la urmă – pozitiv în fața unei echipe cu pretenții clare de play-off. Până la urmă, zărăndanii veneau după două eșecuri la rând fără gol marcat, ambele în deplasare, la 1, cu Ghiroda și la 4, cu Periamul.

Pe „Centralul” ineuan, băieții lui Cristi Sculici și Teodor Mihuț au recâștigat puțină încredere înainte de deplasarea complicată de la Carani, cu Buziașul, formația aflată peste ea în clasament, la 3 puncte în față. „A fost un meci închis, fiecare dintre noi se temea să nu ia gol, nu s-au generat prea multe faze de poartă. Nu ne mulțumește punctul, ne doream 3, dar atât s-a putut și a ieșit o remiză echitabilă. Vineri, mergem la Buziaș, o echipă din zona noastră de clasament, un meci care ne poate oferi un preambul la Sărbători Fericite. Mergem la victorie și sperăm să punem în practică ceea ce pregătim. Mizăm pe eliminarea erorilor personale, am făcut prea multe cadouri ce ne-au costat puncte multe, sperăm ca meciul trecut fără gol primit să fie un punct de plecare. Ne dorim ca din punct de vedere defensiv să stăm la fel sau mai bine, dar să și avem mai multe realizări în plan ofensiv. În tur au arătat a fi o echipă agresivă, cu un joc direct, mizează pe mingi la bătaie, pe faze fixe, ne-au bătut atunci după ce am condus cu 1-0. Acum vor fi altele datele problemei, i-am pierdut pe Hulbăr și Mâneran, dar mizăm pe faptul că am sudat un nucleu de bază, chiar dacă sunt jucători tineri. Chiar și jucătorii de culoare sunt majoritatea de 19 ani. Din fericire, au calitate, sar în ochi prin jocul lor bun și s-au integrat bine cu ceilalți jucători crescuți de noi în ultimii ani”, susține Teodor Mihuț, antrenorul secund al zărăndanilor.

ACB-ul e pe locul 8, la egalitate de puncte cu Periamul, formația de pe 9 și la trei „lungimi de undă” în fața „lanternei” din Cermei. „Clasamentul s-a rupt, cam știm cu cine ne vom duela în play-out și va fi o luptă strânsă la retrogradare, probabil până în ultima etapă. Sperăm ca noi să nu avem emoții până pe final, dar pentru asta trebuie să ne concentrăm la absolut toate meciurile ce urmează pentru a scoate maximum din fiecare meci, orice punct va conta enorm în economia clasamentului”, a adăugat Mihuț.

Buziașul ajunge cu un moral destul de bun la ora partidei cu Ineul, remizând la 3 la Pecica, jucând aproape tot meciul în zece oameni. Fundașul Popescu e cel care a fost eliminat și va lipsi vineri, începând cu ora 14, la confruntarea de la Carani.

Formații probabile:

Buziaș: M. Lupu – Ferțu, Artimon, Nicolescu, A. Rus – Horcea, Țugui – Petruș, Birău, D. Giurgiu – C. Matiș.

Ineu: Merșca – Spătaru, Mendy, Șerban, Cahill – Zdrențan – Rucăreanu, Florea, Ndoye, D. Jurj – Toure.

Arbitri: Gabriel Fodor (Deva) – George Urs, Eusebiu Irina (ambii din Oradea)

Observatori: Alexandru Rojneai (Alba Iulia), Marius Ştefan (Orăştie – Hunedoara)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button