Arhivă articole

A explodat prima „bombă” în Qatar: „Pumele” lui Messi – dresate de „șoimii verzi”!


Arabia Saudită a învins-o pe Argentina, scor 2-1 (0-1)marți, într-o partidă din prima etapă a Grupei C, producând prima mare surpriză de la Cupa Mondială din Qatar. Golurile „Șoimilor Verzi” au fost marcate de Saleh Al Shehri (min. 48) și Salem Al Dawsari (min. 53), în timp ce pentru sud-americani a înscris Lionel Messi (min. 10 – pen).

Pentru „pume” nu au fost suficinete cele 14 ocazii de gol, față de cele trei ale arabilor, cum nici posesia de 69% nu i-a ajutat cu nimic pe Messi și colegii lor. Aceștia și-au încheiat seria formidabilă de 36 de meciuri în care au fost neînvinși, timp în care au cucerit ultima ediție de Copa America, în 2021, dar și „finalissima”, din anul acesta, care a adus-o față în față cu deținătoarea Campionatului European, Italia. Argentina este dublă-campioană mondială, cu titluri în 1978 și 1986.

De cealaltă parte, Arabia Saudită e prezentă la CM pentru a doua ediție consecutivă, după ce ratase calificarea la turneele finale din 2010, respectiv 2014. Selecționata lui Herve Renard a depășit o singură dată în istorie faza grupelor, iar acest lucru se întâmpla chiar la prima participare, în 1994, când ajungeau până în optimi.

Jocul s-a disputat pe Lusail Stadium, cea mai mare arenă dintre toate din Qatar, cu o capacitate de 80.000 de locuri, și totodată, cea pe care va avea loc finala. Mexic – Polonia, celăllat meci din Grupa C va începe la ora 18 și va avea loc pe Stadium 974 , din Doha.

Formații:

Argentina (4-2-3-1): E. Martinez – Molina, Romero, Otamendi, Tagliafico – De Paul, Paredes – Di Maria, Messi, Papu Gomez – L. Martinez. Rezerve: Armani, Rulli – Acuna, Almada, Alvarez, A. Correa, Dybala, E. Fernandez, Foyth, Mac Allister, Lisandro Martinez, Montiel, Palacios, Pezzella, G. Rodriguez. Selecționer: Lionel Scaloni

Arabia Saudită (4-4-1-1): Al Owais – Abdulhamid, Tambakti, Al Boleahi, Al Shahrani – Al Shehri, Kanno, Al Malki, Al Dawsari – Al Faraj – Al Buraikan. Rezerve: Al Aqidi, Al Rubaie – Al Abed, Al Amri, Al Breik, Al Dawsari, Al Ghannam, Al Hassan, Al Najei, Al Oboud, Asiri, Bahebri, Madu, Otayf. Selecționer: Hervé Renard

Arbitru: Slavko Vincic (Slovenia)

0
0


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.