Campionatul Mondial Qatar 2022

Olivier Giroud l-a egalat pe Thierry Henry în topul celor mai buni marcatori ai naționalei Franței, Australia nu a avut nicio șansă!





Franța a debutat cu dreptul la Campionatul Mondial din Qatar, reușind să o învingă pe Australia, scor 4-1. Campioana en-titre a marcat prin Adrien Rabiot (27), Olivier Giroud (32 și 71) și Kylian Mbappe, în timp ce pentru echipa din Antipozi a marcat Craig Goodwin (9).

Bucuria lui Olivier Giroud a fost una și mai mare pentru că în această seară a reușit să-l egaleze pe Thierry Henry în topul marcatorilor all-time din naționala „cocoșului galic”, ambii reușind câte 51 de goluri. Dacă la ultima Cupă Mondială, în 2018, când Franța a reușit să câștige trofeul, după o finală cu Croația, Olivier Giroud nu a dat niciun șut pe poartă, acum, atacantul celor de la AC Milan a marcat de două ori în prima etapă.

Ce face mai important acest record este faptul că fostul atacant al celor de la Arsenal și Barcelona a reușit să marcheze cele 51 de goluri în 123 de partide, în timp ce Giroud a reușit să ajungă la această bornă în doar 114 meciuri.

Recordul lui Thierry Henry datează încă din 14 noiembrie 2009, atunci când a reușit să marcheze împotriva Austriei, într-o partidă terminată cu victoria Franței, scor 3-1, contând pentru calificările la Campionatul Mondial din 2010. La acel turneu final, „Titi” a jucat și ultimul meci pentru țara „cocoșului galic”, în ultimele 35 de minute contra Africii de Sud.

Este foarte posibil ca Olivier Giroud să bată recordul fostului fotbalist de la Arsenal la acest Campionat Mondial, Franța fiind favorita grupei din care mai fac parte Danemarca și Tunisia, dar și una din favoritele turneului, fiind campioana en-titre.

Rezultatele de marți e la CM din Qatar:

Grupa C

Argentina – Arabia Saudită 1-2

Messi 10 – penalty / Al Shehri 48, Al Dawsari 53

Mexic – Polonia 0-0

Clasament

Grupa D

Danemarca – Tunisia 0-0

Franţa – Australia 4-1

Rabiot 27, Giroud 32, 71, Mbappe 68 / Craig Goodwin 9

Clasament

Paridele zilei de miercuri

Maroc – Croaţia (Al Bayt Stadium – Al Khor, 12:00), Grupa F

Germania – Japonia (Khalifa International Stadium – Ar-Rayyan, 15:00), Grupa E

Spania – Costa Rica (Al Thumama Stadium – Doha, 18:00), Grupa E

Belgia – Canada (Ahmad Bin Ali Stadium – Ar-Rayyan, 21:00), Grupa F

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button