ACB Ineu

ACB Ineu pregătește partea a doua a sezonului la Moneasa, sânge proaspăt din Franța pentru Cristi Sculici!





ACB Ineu nu se abate de la etapele de pregătire de la începutul fiecărui an, iar una dintre acestea include cantonamentul de la Moneasa. Dacă iarna trecută, formația „alb-albastră” avea în cap promovarea în Liga a 3-a, de această dată, obiectivul stagional este rămânerea în acest eșalon. Lucrurile nu sunt tocmai simple, căci ineuanii sunt pe locul 8 în seria a VIII-a, cu 12 puncte, tot atâtea cât a strâns și echipa de pe 9 – Avântul Periam și cu două mai mult decât Cermei, „lanterna roșie” a campionatului cu trei runde înainte de finele sezonului regular. Însă, la munte au urcat și juniorii sub 17 ani, care vor ataca din nou fazele finale ale „republicanilor”.

Palade: „Avem toate condițiile de pregătire specifică de iarnă”

Pe de altă parte, ACB-ul își vede și de politica de lansare a tinerilor jucători, autohtoni sau străini, iar unul dintre ei chiar are șanse mari să se transfere chiar din această iarnă la Universitatea Craiova. Senegalezul Mendy este și acum în Bănie, urmând ca cele două cluburi să se înțeleagă asupra formulei de transfer (împrumut). Pe lângă puternicul fundaș, în discuții se mai află și centrafricanul Banam, doar că el va pleca mai bine de o lună la echipa națională sub 20 ani pentru Cupa Africii, competiție organizată de Egipt. Dar, ineuanii s-au mișcat repede și au adus deja doi mijlocași francezi, Joseph Kouadio (24 de ani) și Moussa Niakate (22 de ani) iar vineri e așteptat și un fundaș, Stanislas Abdoulaye Mbemba (19 ani), pe filiera impresarului Patrice Feussi. Jucătorii de culoare ai „alb-albaștrilor” fac cunoștință pentru prima oară cu terenuri înghețate, acoperite de zăpadă. „Președintele clubului nostru, Adrian Lapte, se află în discuții cu cei de la Craiova pentru Mendy și, poate, Banam, iar echipa își vede de treabă la Moneasa. Suntem aici de duminică, împreună cu juniorii de la U17 ai clubului, avem toate condițiile de pregătire specifică de iarnă. Îi mulțumim și gazdei noastre, Ovidiu Fărcuța, de la Hotelul Parc, pe această cale. Doar Dan Mâneran, care revine după o accidentare, se antrenează separat, în timp ce Zdrențan face și el doar o parte a antrenamentelor cu echipa. Imediat cum am ajuns, băieții au făcut o primă alergare la Izoi, iar acum continuăm cu două antrenamente zilnice în special pe terenul din comună”, spune Adrian Palade, directorul sportiv al Ineului.

47 de ineuani trag tare la Moneasa

Corpul tehnic al ACB-ului, ce se ocupă de cele două formații, adică aproximativ 47 de jucători, este format din Cristian Sculici, Teodor Mihuț, Leontin Pința, Marcel Ponta și Feri Toth. Asistentul medical Nicolae Pavel completează delegația Ineului cazată la Hotelul Parc, din care fac perte următorii fotbaliști:

Merșca, Tulcan, Coman, Narsesovici, Spătaru, Șerban, Nchinda, Roșu, Pavel, Moussa Niakate, Nica, Palcu, Zdrențan, Jurj, Joseph Kouadio, Ndoye, Rucăreanu, Sas, Szoke, Denis Mâneran, Udrescu, Toure, Varga, Miculaiciuc, Goia, Flonta, Dan Mâneran, Ngonzo, Hulbăr – echipa de seniori

Incze, Cheta, Iacob, Ene, Feier, Popa, Sabău, Mîneran, Bejera, Mark Mercea, Luca, Haniș, Zăhăreanu, Kevin Mercea, Ioniac, Pop, Guti, Lazea   – echipa de juniori

Cantonamentul Ineului se încheie sâmbătă, cu ocazia unui amical la Sebiș, cu divizionara a cincea din orașul de pe Crișul Alb.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button