UTA Arad

Carp, Dussaut, Pașcanu sau Dragomir – nume importante pe lista de achiziții a UTA-ei





Clubul UTA a făcut publică despărțirea de 12 jucători din lotul cu care s-a salvat de la retrogradare în ultimul meci al sezonului, returul barajului cu Buzăul, câștigat cu 5-1. Benzar, Cascini, Balauru, Mociu, Erico, Dobrescu, Ubbink, Vukcevic, Anton, Marrone, Barbosa și Otele sunt jucătorii care au plecat deja 100%.  Idriz Batha, Roger jr. și Claudiu Keseru mai au la dispoziție două-trei zile să dea un răspuns final la oferte făcute de clubul UTA pentru stagiunea ce urmează. Toți trebuie să accepte salarii mai reduse și, eventual, să-și ia diferența din prime și bonusuri, deși în cazul lui Keseru e mai greu acest lucru la câți bani a luat în primul an de contract în „alb-roșu”. Apoi, mai e de rezolvat și „speța Milosevic”. Atacantul muntenegrean nu mai este dorit sub nicio formă de Mircea Rednic, care – altfel – are o listă destul de mare de posibile achiziții.


Rednic a mai lucrat cu Carp și Dussaut

Ultimele nume vizează fotbaliști cu profil defensiv. Doi dintre ei chiar au mai lucrat cu antrenorul UTA-ei și vorbim despre Cătălin Carp și Damien Dussaut.

Carp e fundaș central, dar poate juca foarte bine și la „închidere”, are 29 de ani și în ultimul sezon a jucat în liga a doua din Rusia, la UFA, cu care a retrogradat la finalul stagiunii.  Internaționalul basarabean e crescut de Sahtior și Dinamo Kiev și a jucat în România pentru a FCSB, CFR Cluj, Viitorul și Dinamo. În tricoul „câinilor” a fost antrenat și de Mircea Rednic pentru o scurtă perioadă, iar la Arad s-ar reîntâlni cu colegul de la naționala Republicii Moldova, Virgiliu Postolachi.

Dussaut este un fundaș dreapta de 28 de ani, cu pașaport francez, care evoluează pentru naționala din Martinica. În Liga 1 a venit din Belgia, de la Saint Truiden, la Dinamo, după care a mai evoluat la Viitorul și Rapid. Cu toate că în tricoul giuleștenilor a jucat o singură partidă, pentru că s-a accidentat în debutul stagiunii. Fundașul lateral a jucat și pe arena „Francisc Neuman”, în prima rundă a sezonului 2021-2022, când a fost eliminat de pe teren la mijlocul reprizei secunde, pentru două „galbene”.

Doi semifinaliști la Euro U21 din 2019,  în „alb-roșu”?

Totodată, UTA încearcă să repatrieze și doi dintre foștii internaționali de tineret, care ajungeau până semifinalele Campionatului European din Italia, în 2019, cu generația din care făceau parte și arădenii Dennis Man și Adrian Petre. Vorbim despre fundașul central Alexandru Pașcanu (25 de ani în septembrie) și mijlocașul central, Vlad Dragomir (24 de ani).

Pașcanu ar avea același traseu precum Paul Anton, cel care a îmbrăcat tricoul UTA-ei după ce a jucat la divizionara secundă, Ponferradina, retrogradată la finalul acestui sezon în eșalonul terț. În Liga 1, fotbalistul născut la Bârlad, care la nevoie poate juca și în cele două benzi ale defensivei, a evoluat pentru CFR Cluj și FC Voluntari, dar s-a format ca fotbalist în Anglia, la Leicester.

Dragomir e timișorean, e crescut de Poli și a plecat la Arsenal la doar 18 ani. Nu s-a impus în Anglia și, din 2018, a ajuns în Italia, la Perugia și apoi Virtus Entella, în ligile doi și trei. De doi ani joacă în Cipru, la Pafos, echipă cu care a încheiat pe locul 4 în ultimul sezon și pentru care a înscris doar două goluri. Teoretic, Dragomir ar urma să-i ia locul în schema tactică a lui Mircea Rednic olandezului Desley Ubbink, care s-a despărțit oficial de UTA la începutul săptămânii trecute.

Însă, în săptămâna ce urmează la Arad ar putea să ajungă și alți doi-trei jucători străini, cel mai probabil din Belgia, impresariați de fiica antrenorului utist, Luana Rednic.

21 comentarii

  1. E clar ce performanță vom face sezonul viitor. Carp retrogradat în Liga a 2-a, Pașcanu în Liga a 3-a, Dragomir din Cipru.. nu văd cu ce sunt mai buni decât cei care au plecat, Vukcevic sau Ubbink. Eventual vin să pecetluiască și soarta noastră. Spunea Rednic că o să plece mulți pentru că e clar că nu sunt ce trebuie dacă de 3 sezoane ne batem la retrogradare dar ce aduce el până acum par mai slabi decât cei care au plecat. Poate acolo pe dreapta se merita un efort în a-l păstra pe Benzar. Cred că ne-ar fi fost de folos dacă ar fi avut o pregătire bună.

    0
    0
      1. Si acum se spune ca tot Farul si FCSB se bat pe el.. daca problemele lui fizice pot fi rezolvate ar fi meritat o a 2-a sansa. Pana la urma el a venit la noi in timpul sezonului, nu s-a pregatit cu noi intreg sezonul. Eu spuneam ca daca n-ar fi avut probleme fizice clar ar fi fost peste Vukcevic.

        0
        0
      2. Toti care tastam pe aici tinem cu UTA! Si ne julim destele pe taste si mintea sa intelegem ce si de ce se petrec lucrurile asa, la UTA! Si ne doare ca cineva…. mic, mic… de tot, isi bate joc de pasiunea noastra! Problema e ca cei care si-au si asumat sa actioneze, sa beneficieze de UTA, si-au dat seama ca e o palarie prea mare pt ei! Dar …. nici n-ar da-o jos, chit ca nu vad nimic in fata! Niste …. diletanti!

        0
        0
  2. Din păcate cariera lui Benzar e aproape terminată. Nu știu cine îl va mai plăti sa joace un meci și să stea apoi trei pe tușă. Accidentările repetate cred că îl vor face sa se retragă cat de curând. Vukcevic era peste el însă la vârsta lui nu îl mai poți învăța să centreze, iar proasta calitate a centrărilor face din el un jucător mediocru…E foarte greu să găsești jucători în benzi de calitate și pe salarii mici, de aceea e foarte probabil sa îi regretăm pe cei plecați.

    0
    0
    1. Vukcevic e peste Benzar poate doar fizic in momentul de fata. Daca Benzar a fi fost pus la punct dpdv fizic e peste Vukcevic la toate capitolele. Defensiv, ofensiv, mai ales la centrari.. Vukcevic saracul e bun doar pentru ca fuge mult, pune suflet dar e mai bun de atletism decat de fotbal. Nici defensiv nu e bun, ofensiv nici atat.. macar fuge.

      0
      0
      1. Din păcate, Benzar e un jucător terminat de cîțiva ani (cel puțin pentru nivelul primei ligi). Are deja 31 de ani, iar în ultimii 4 ani a jucat mai puțin de 2800 de minute (în toate competițiile, campionat + cupă + națională). Ultimii 2 ani au fost de-a dreptul dezastruoși. 0 minute în sezonul 21/22 (în liga a doua italiană) și 946 de minute în sezonul 22/23 (în România, campionat + cupă). Sincer, se poate și mai rău de-atît ? De bine, de rău, Vuckevic e jucătorul unei echipe naționale care a terminat înaintea României în ultima ediție a Nations League. Să faci comparație astăzi între Vuckevic cu Benzar mi se pare total deplasat. Fără supărare.

        0
        0
  3. Ia! Cautati ce bani aveti prin buzunare, adunati totalul! Cati!? 000,000!? Pai si cine vreti sa joace la banii astia!? A… promiteti prime peste 3 luni! Si cine vreti sa vina? Hallland, Messi, repatriat Ronaldo de la arabi…! Ia vedeti ce scrie pe ecranu tv sus in dreapta! Happy chanal!????

    0
    0
  4. Pentru sceptici vreau doar să vă zic crezul meu: anul ăsta UTA va fi mai sus decât anul trecut, iar juniorii vor exploda: Fabiano Cibi , un nume, Rareș Pop altul deja cunoscut. Hai UTA!

    0
    0
  5. Ne-ar trebui un vitezist ca Vali Buhacianu poate Rednic știe să-l resusciteze la adevăratul lui potențial.

    0
    0
  6. Cu jucatori retrogradati in Ligile 2 si 3, cu te miri ce mobuti adusi de prin colturile mapamondului, cu buget inferior sezonului precedent, cu stop-joc potentialilor investitori, nu ai ce pretentii sa ai.Noi am fost in cadere libera de cand am promovat.Chiar si in anul promovarii am trait din punctele acumulate in sezonul regulat.Apoi dupa primul an locul 8, al doilea locul 11, iar anul acesta baraj cu locul 5 din Liga 2.Apoi curatenie generala, iar acum primenirea lotului cu cine si cu ce valori vom vedea.Cum zicea Caragiale, dupa buget.Mai avem un an echipa in Liga 1, anul viitor este an electoral, asa ca inca mai speram, noi pulimea abonata de la Tribuna 2/ Haide UTA !

    0
    0
  7. Intr-un an, maxim doi asa ne calmam si cu UTA, si cu emulatia, si cu dragostea neconditionata, incat va fi ca si cu strandul si cu festivalele de Ziua Aradului, ale berii si vinului, etc.Omul traieste cu speranta spre performanta, dar cand acestea scad an de an, pe zi ce trece, iar costurile vietii de zi cu zi sunt cum sunt, chiar si UT-istii vor renunta sa mai plateasca cele mai mari tarife la abonamentele din Superliga (coroborat si cu rezultatele echipei si al managementului UT-ei).Cei care au fost bibani acum 3-4 ani s-au mai maturizat si vor prefera sa-si cheltiue cu familiile si prietenii banii pe care si i-au tras de la gura pentru a-si cumpara abonamente.Practic toti abonatii, indiferent de locul unde am stat , ne-am autoflagelat in campionatele recent incheiate (mai putin primu lunde am platit abonament dar a fost pandemie ).Jucatorii erau p[atiti cu salarii astronomice pentru conditiile din Romania, indiferent derezultate isi incasau contractele , iar noi am rabdat ger, rusine, deplasari in tara, etc.

    0
    0
    1. Fara suparare , poate tu ( sau altii ca tine ) te calmezi de UTA , sau de dragostea pentru aceast echipa . Un suporter adevarat nu conditioneaza iubirea de echipa de performanta obtinuta de acesta .
      Nici eu nu sunt de acord cu acest management al echipei si modalitatea prin care ea este condusa , salarii de playoff , prestatii de playout, dar eu iubesc UTA fotbalistica si ma bucur de fiecare meci al acestei echipe indiferent de liga in care joaca . Jucatorii, antrenorii si chiar conducatorii vin si pleaca , dar UTA ramane aici

      0
      0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button