ACB Ineu

Ivorienii Digbeu și Koné, noutățile de la reunirea Ineului! Experimentații Florea și Hulbăr coboară în județ, Rucăreanu și Banam – absenți nemotivați





ACB Ineu e prima divizionară terță arădeană ce a pus punct vacanței de vară. „Alb-albaștrii” au fost sub linie la finalul play-outului Ligii a 3-a, dar toate semnalele sunt pentru o reprimire în noul campionat ce începe la finalul lunii august. La această oră, doar Retezatul Hațeg și Farul II Constanța s-au retras oficial din eșalonul terț, dar – cu siguranță – lista va fi mai mare, iar ACB-ul își poate face calcule pentru noua stagiune.

Așadar, Cristian Sculici și Teodor Mihuț au condus, aseară, primul antrenament pe „Centralul” ineuan, iar până la finalul săptămânii va fi bifată etapa de reacomodare la efort. Odată cu achitarea restanțelor financiare către fotbaliști și stafful tehnic, prin alimentarea conturilor clubului de Primăria din Ineu, se va trece la „meniul” de două ședințe de pregătire zilnice.

Cu siguranță, lotul de jucători va suferi modificări. Experimentații Georgian Hulbăr și David Florea s-au despărțit oficial de ineuani, care nu-i mai are la dispoziție nici pe tinerii mijlocași de bandă, Darius Jurj și Dan Rucăreanu. Dacă contractul primului a fost reziliat încă din luna aprilie, Rucăreanu e absent nemotivat la această oră. O problemă e și cu Ngonzo Banam, fotbalistul centrafrican neprezentându-se nici el la reunirea de ieri. Atacantul de 20 de ani susținuse probe la Unirea Slobozia, nu a convins, dar nici nu s-a prezentat la echipă deocamdată. Banam, alături de Toure, oricum ar fi trebuit să-și încerce șansa la Szeged, dar încă nu au obținut viza Schengen. În probe va pleca și Ianis Sas (17 ani), dar la o altă divizionară terță, cu pretenții de pronovare, Unirea Ungheni.

La capitolul noutăți îi regăsim pe mijlocașii ivoreni Dodo Digbeu (33 de ani) și Aboudramane Koné (20 de ani), ambii evoluând la Pobeda Star Bîșnov, formație ce a căzut și ea în județ, dar de pe un loc mai bun decât ineuanii. Digbeu jucase și la UTA în urmă cu mai bine de un deceniu, în Liga a 2-a, dar în județul nostru a mai îmbrăcat  și tricoul celor de la Național Sebiș. Koné și-a încercat mai întâi șansa la Crișul Chișineu Criș și pare un fotbalist interesant pentru Sculici. „Probabil, Koné va rămâne cu noi, în timp ce situația lui Digbeu e puțin mai complicată din punct de vedere al actelor. E clar că o să fie ceva schimbări la nivel de lot în această vară, trebuie să fim mai competitivi în noul sezon dacă vrem să nu ne mai aflăm în situația de acum, adică să așteptăm ca Federația să ne invite din nou în Liga 3-a. Sigur, tinerii noștri vor avea un an în plus, au câștigat la capitolul încredere, însă am mai avea nevoie de ceva calitate în plus. Trebuie văzut când și unde o vom găsi”, ne-a declarat antrenorul principal al celor de la ACB Ineu.

Până la această oră, „alb-albaștrii” au programate cinci amicale, cu: Podgoria Pâncota (19 iulie), Național Sebiș (22 iulie), Șoimii Șimand (27 iulie), Crișul Chișinei Criș (29 iulie) și CAO Oradea (5 august). Pe 2 august, Ineul va intra și primul tur al Cupei României.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button