ACB Ineu

Remiză albă vie între ACB Ineu și CS Peciu Nou! Sculici: „Am făcut jumătăți din ceea ce am antrenat” v.s. Gheju: „Scor echitabil” +FOTO




După ce a luat un singur punct din derby-urile arădene cu Cermei și Pecica, ACB Ineu a avut parte de prima „ciocnire” stagională cu o formație dintr-un alt județ. Pe „Central” a veni nou promovata CS Peciu Nou, înțesată de jucători cu experiența primelor trei eșaloane, precum Rosenblum, Mera, Scutaru, Ignea sau Enciu. Prima repriză a fost a gazdelor, actul secund al vizitatorilor, rezultând la final o remiză echitabilă. A fost doar 0-0, deși după aspectul ocaziiilor putea fi liniștit 2-2 sau 3-3.


Sculici: „Ratăm în continuare situații clare, s-ar fi deschis mai mult dacă reușeam să marcăm

Cristian Sculici regretă ocaziile mari ratate în prima parte de echipa sa, care ar fi deblocat și tactic partida cu Peciu. „Am avut ocazii mari în prima repriză, dacă dădeam gol, se deschideau mai mult și reușeam să mai dăm gol, dar, da, am avut în față un adversar greu. I-am studiat, am făcut și vizionare miercuri cu echipa, am identificat spații, problema e că am făcut jumătăți din ceea ce am antrenat. Nu am avut curaj să verticalizăm în momentele în care ei lăsau spații pe zona centrală. Cu toate astea, în prima repriză am reușit să fim de cinci ori periculoși, de trei ori foarte periculoași în fața porții, dar ratăm în continuare situații clare. În a doua repriză, jocul lor a fost cu minge pentru Enciu care protejează foarte bine, ajunge bine în fața porții. Am început un pic mai relaxat repriza a doua, au avut vreo trei-patru cornere, dar și noi am avut două-trei atacuri rapide. Dar, ne grăbim, ne pripim, am scăpat trei contra trei, nu l-a atacat nimeni pe Udrescu și el a scăpat de minge prea repede. Încă mai avem de lucrat la ultima pasă”, a spus antrenorul principal al Ineului.

O parte dintre titularii ACB-ului din primele două runde au intrat spre final pe teren contra timișenilor din Peciu. „Am făcut patru schimbări deodată, până la urmă trebuie să ții cont de juniori, trebuie să tot muți. Am venit cu sânge proaspăt, dar, din păcate, unii nu au intrat în joc așa cum mă așteptam. Adică aștept mai multă ambiție și mai multă dorință de la unii jucători. Până la urmă e un punct care nu mă mulțumește, dar e mai mult decât nimic. Etapa următoare va fi iar un meci greu pentru noi, toate sunt grele, este o serie mult mai puternică decât anul trecut. Mergem la Buziaș, o să pregătim jocul și o să încercăm să scoatem maximum din acest joc”, a adăugat Cristian Sculici.

Gheju: „Am luat în calcul și faptul că un egal ne-ar mulțumi”

CS Peciu Nou a legat succesul clar cu Periamul cu un punct la Ineu. A ieșit un 0-0 spectaculos, cu ocazii și echitabil după cum avea să spună Sorin Gheju la final. „Am venit cu gândul de a câștiga, însă am luat în calcul și faptul că un egal ne-ar mulțumi. Am luat multe informații despre echipa din Ineu, ce are un mix de jucători tineri, jucători de culoare, fotbaliști care pun mingea jos, nu au teamă de joc și încearcă să construiască. Din punctul meu de vedere, scorul este echitabil, pentru că în prima repriză au avut ei două sanse de a marca, după care repriza a doua cred că ne-a aparțin nouă. Am avut două-trei ocazii mari, deci, per total, scorul a fost echitabil”, a spus tehnicianul nou-promovatei din județul Timiș.

La prima vedere, obiectivul stagional al „alb-verzilor” este salvarea de la retrogradare. „Primul pas a fost făcut, adică în premieră echipa din Peciu a ajuns în Liga a 3-a și nu vrem să ne dezamăgim spectatorii, care sunt foarte inimoși și vin la fiecare meci acasă în număr mare. Ca orice echipă nou promovată, nu vrem să picăm, însă eu zic că o să ne clasăm undeva mai sus. Este un campionat făcut clar pentru jucătorii tineri ca să poată progresa și la noi este un mediu prielnic, căci au șansa să crească lângă cei mai maturi, jucători cu nume. După ce am jucat primul meci cu FC Bihor, eu zic că seria are o favorită certă, adică echipa din Oradea. Au tot ce le trebuie, buget, mii de spectatori în tribună. Din punctul meu de vedere, FC Bihor și Poli Timișoara nu ar avea ce să joace cu noi în divizia a treia, locul lor este în primul eșalon. Au în spate niște orașe orașe mari, eu sper ca odată cu stadioanele ce se vor construi în cele două orașe vom revedea marile derby-uri de altădată dintre Poli, FC Bihor și UTA. În Superligă, bineînțeles”, a mai punctat Gheju.

ACB Ineu – CS Peciu Nou  0-0

Formații:

Ineu: Merșca – Voștinar, Clipotă, Bekono, Spătaru – Șerban (75 Ndoye) – Rucăreanu (75 Susan), Buza (46 Călin), Kone, Udrescu (75 Nica) – Banam (75 Toure). Rezerve neutilizate: Tulcan – V. Roșu, Ioniac, Miculaiciuc. Antrenor: Cristian Sculici

Peciu Nou: Brașoveanu – Rosenblum, Mera, O. Radu (68 Fandel), Dobie (90 Ștefan) – D. Bud, C. Scutaru (50 Gania), A. Ignea, Ov. Buză – M. Giuricici (68 Voroș) – M. Enciu. Rezerve neutilizate: Sfetcu – Vlădic, Țurcaș, Ureche, Cristodulo. Antrenor: Sorin Gheju

Arbitri: Andrei Nagy (Măhăceni – Alba) – Csaba Antal (Baciu – Cluj), Alin Revnic (Cluj-Napoca)

Observatori: Sebastian Moisin (Oradea), Cosmin Chirilă (Alba Iulia)

Galerie foto de la partida dintre ACB Ineu și CSC Peciu Nou, scor 0-0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button