ACB Ineu - liga 3 arhivă

După remiza cu Peciu Nou, ACB Ineu caută punct(e) și în compania Buziașului! Clipotă: „Un adversar greu, dar putem face un meci bun”









Singura formație arădeană din Liga a 3-a ce nu a cunoscut gustul succesului în primele trei runde este ACB Ineu. Pe de altă parte, după eșecul din start cu Cermeiul, „alb-albaștrii” au legat două remize, în deplasarea de la Pecica și în confruntarea internă cu CS Peciu Nou.

Săptămâna trecută, pe „Central”, ineuanii au închis în premieră poarta, lucrurile începând să se lege în defensiva lui Cristian Sculici, compartimentul în care s-au produs cele mai multe schimbări în această vară. Unul dintre noii fundași ai ACB-ului este Vlad Clipotă (19 ani), jucător crescut de Viitorul Arad, dar care vine de la vecinii de Cermei.  „Am fost contactat de cei de la Ineu când încă nu erau siguri că vor continua în Liga a 3-a, dar nu am stat pe gânduri pentru că îmi place antrenorul și este un mediul plăcut aici. E clar că-mi doresc să joc, să fac meciuri bune, să-mi ajut echipa, să mă dezvolt și să reușesc să merg mai sus după acest sezon. Chiar dacă nu am câștigat etapa trecută cu Peciu Nou, pentru noi, fundașii, e important că nu am luat gol. Am început bine meciul, am avut ocazii mari, am stat bine în teren și i-am prins pe contre, fără să marcăm, însă. În a doua repriză am început mai moale, pe final am revenit, însă ne-a lipsit ultima pasă și finalizarea”, consideră Clipotă.

Pentru ineuani urmează o nouă partidă în compania unei echipe din județul Timiș. De această dată, ACB-ul joacă vineri, de la ora 17, în deplasare, la Carani, cu Phoenix Buziaș, una dintre echipele cu pretenții de play-off ale seriei cu numărul 8. „Întâlnim un adversar greu care pune mari probleme, au atacanți masivi, dar putem face un meci și un rezultat bun. Au antrenor dedicat care și-a adus jucătorii buni la Buziaș, formează o echipă redutabilă, în returul campionatului trecut au fost foarte greu de învins. Din fericire, noi nu avem probleme de lot, toți suntem la antrenamente și vrem un rezultat pozitiv și vineri, mai ales că după meciul cu Peciu Nou avem un moral destul de bun. Sunt echipe cam de același calibru, mergem cu gândul la victorie, avem doar două puncte în primele trei meciuri, dar jocul a fost bun împotriva unor adversari puternici”, mai susține tânărul apărător al Ineului.

La Buziaș evoluează și câteva dintre cunoștințele fotbalului arădean precum ex. lipovanii Nagy, Nicolescu, Pamfile, Românu și Bădăuță, dar și ex. pecicanul Mitre.

Formații probabile:

Buziaș: D. Flonta – Angheli, P. Nicolescu, Mada, Cl. Pamfile – Al. Nagy,  Cr. Mitre, B. Fertu, Românu – Bădăuță, Pădurariu.

Ineu: Merșca – Voștinar, Clipotă, Bekono, Spătaru – Kone – Rucăreanu, Buza, Susan, Udrescu – Toure.

Arbitri: Horațiu Mailat (Cristești – Mureş), Cosmin Bojan, Vlăduț Gașpar (ambii din Târgu Mureş)

Observatori: Sorin Ciotlăuș (Deva), Florin Ştiube (Reşiţa)

FOTO: Sorin Dan Cârstea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button