ACB Ineu

Cum răspunde Ineul la „dușul cu gheață” cu Poli, chiar în fața liderului? Buza: „Sperăm să nu mai fim atât de timorați și să nu pierdem!”





Victoria din urmă cu două runde, 2-0 în deplasare cu Phoenix Buziaș, părea să îi descătușeze pe cei de la ACB Ineu în acest sezon. Au urmat, însă, doi adversari grei, Șoimii Lipova și Poli Timișoara și „alb-albaștrii” nu au mai făcut nici măcar un punct. Mai mult, în vizita de pe „Electrica” din Timișoara, trupa lui Sculici și Mihuț au luat șase goluri și au dat unul singur, un rezultat dur chiar înainte de un alt meci infernal.

Vineri, de la ora 15, pe „Centralul” ineuan vine liderul FC Bihor, singura formație neînvinsă din seria a 8-a, ce are 4 puncte avans în fața echipei de pe locul secund, Șoimii Lipova. „Lipsa de experiență și galeria frenetică a celor de la Poli ne-a demoralizat complet la Timișoara. Noi suntem mulți tineri și am fost surprinși, plus că au jucat foarte bine, le-a ieșit tot, au transformat în gol fiecare ocazie. Am analizat ce s-a întâmplat, sperăm să nu mai fim atât de timorați la partidele următoare. Nu avem timp să ne lingem rănile, programul e greu, după Poli vine liderul. Sper să facem un meci bun cu Bihorul, să nu pierdem. Ei sunt neînvinși, sunt o forță, nu degeaba sunt în fruntea clasamentului. Și-au revenit jucătorii accidentați, sperăm să fim toți în formă maximă vineri, la ora meciului”, spune Balazs Buza.

Mijlocașul de 18 ani e un produs al Academiei Brosovszky și s-a întors acasă, sub formă de împrumut, după trei ani petrecuți la echipele de juniori ale celor de la Csíkszereda Miercurea Ciuc. Și evoluează pe un post greu pentru un tânăr fotbalist, cel de mijlocaș central. „Inițial, acceptasem oferta celor de la Crișul, dar, după ce s-au desființat, am revenit la Ineu. Îmi convine că pot progresa, muncesc mult ca să prind cât mai multe minute. Îmi convine să joc mijlocaș central, acela e postul meu, ultimele partide acolo am jucat, după ce începusem ca mijlocaș stânga. Ca toată lumea, îmi doresc să fiu sănătos, să mai câștig experiență. În vară îmi expiră împrumutul, sper să revin la Liga a 2-a, la Miercurea Ciuc”, a adăugat Buza. Portarul Tulcan e suspendat în tabăra gazdelor de vineri.

Bihorul are 5 victorii și o remiză în acest sezon, fiind la prima vizită stagională în județul Arad. Până acum, Lipova și Socodorul au plecat fără puncte de pe „Iuliu Bodola”, din Oradea.

Formații probabile:

ACB Ineu: Merșca – Voștinar, Clipotă, Șerban, Bekono – Zdrențan – Banam, Buza, Susan, Udrescu – Toure.

FC Bihor: Pînzariu – C. Jurj, Calugher, R. Farcaș, Al. Stoian – Gunie, I. Ban – Chitaș, D. Stan, A. Moga – S. Jurj.

Arbitri: Norbert Kemenes (Baia Mare) – Ștefan Birjac (Păuşa – Sălaj), Adrian Iancău (Zalău)

Observatori: Ioan Mureșan, Ionel Poclid (ambii din Timişoara)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button