National Sebis

Puncte și orgolii mari în Sebiș – Lugoj, cu toate că ex-ul Velici nu mai crede în șansele de promovare ale combatantelor de vineri





La trei săptămâni după descinderea Reșiței pe arena „Crișana”, Sebișul dă piept și cu cealaltă formație cu pretenții din Banat. CSM Lugoj este în prezent ocupanta locului secund în seria a IV-a a Ligii a 3-a (la trei lungimi de undă de sebișeni) și, teoretic, speră și ea ca prin depunctarea liderului Șirineasa să i se (re)deschidă orizonturile ligii secunde. Cam asta e și dorința Naționalului, așa că partida de vineri, de la ora 18, poate fi privită ca pe un derby. Și asta fără a mai pune la socoteală orgoliile și ambițiile unor fotbaliști că Păduraru, Mărmăneanu, Bozian sau Velici, care au îmbrăcat și tricoul formației de pe Crișul Alb.

Ultimii doi chiar au fost golgheteri la Sebiș, Gelu Velici chiar în urmă cu două campionate, cu 16 reușite. „Mă întorc cu plăcere la Sebiș, unde am petrecut un an și jumătate din carieră și unde încă mai am atâția cunoscuți și prieteni. Cred că Naționalul e favorit, căci joacă acasă și are cel mai bun manager din serie. E adevărat, noi răspundem cu cel mai bun antrenor. De fapt cei doi, Călin Cojocaru și Cosmin Petruescu ar face o pereche foarte bună la cârma unei echipe, poate chiar la UTA. Altfel, din punctul meu de vedere, meciul e mai degrabă unul de vacanță, atâta timp cât eu nu cred că Șirineasa va fi depunctată. Și dacă va fi, tot nu cred că va putea fi întrecută pe primul loc. În ceea ce mă privește, la Lugoj mă simt foarte bine, am depășit deja numărul de goluri de la Sebiș și mai am cinci partide în față. O să încerc să înscriu și vineri sau să contribui altfel la un rezultat bun dacă voi juca”, spune Velici, care se confruntă cu dureri cauzate de pubalgie și nu s-a antrenat în ultimele zile.

Chiar dacă e plecat doar de 11 luni de la Sebiș, Velici nu-și mai reîntâlnește majoritatea foștilor colegi din „alb-albastru”. Unul dintre puținii supraviețuitori este căpitanul Gabriel Siminic, care atrage atenția: „Întâlnim o formație ce face din forța grupului principalul său atuu. Sigur, au și câteva individualități importante ca Velici sau Bozian, fotbaliști care vor juca cu ambiție trecând și pe la Sebiș, însă cred că Lugojul e periculoasă ca echipă. Rămâne, însă, de văzut dacă sunt peste noi, mai ales că suntem conștienți cu toții de importanța acestui meci. Dacă batem, trecem peste ei în clasament și, după cum am spus, obiectivul nostru este locul 2. Nu ne gândim la depunctarea celor de la Șirineasa, ci doar la parcursul nostru pe care ni-l dorim fără greșeală până la final. Deocamdată, luăm meciurile pe rând, iar cel cu Lugojul e cel mai important pentru noi, poate chiar mai important decât cel cu Reșița, căci numărul de meciuri până la final a mai scăzut de atunci. Nu ne gândim să-i batem la două goluri diferență pentru a fi egali la jocurile directe, ci ne-am mulțumi și cu un 1-0. Apoi, dacă jocul o va permite, încercăm să dăm mai multe goluri, însă punctele sunt cele mai importante. Întâlnirea cu Gelu Velici va fi plăcută, calitățile sale de fotbalist nu le poate contesta nimeni, e un jucătot mult peste nivelul Ligii a 3-a. Sperăm, totuși, să nu miște în front vineri”, menționează căpitanul grupării de pe malul Crișului Alb.

Chiar dacă mai mulți sebișeni acuză probleme stomacale în această săptămână, până la ora meciului se speră ca toți să fie sută la sută apți. Dincolo, va lipsi cu siguranță Popan (accidentat de mai mult timp), în timp ce experimentații Velici și Szekely sunt incerți.

Formații probabile:

Sebiș: I. Poiană – Poștoarcă, Pîslaru, Poștoarcă, Siminic – Pintea, Sz. Vereș – Săulescu, Ruță, Tătulea – Enciu.

Lugoj: Păduraru – D. Filip, Miculescu, Radak, Fridrich – Mărmăneanu, Ciubotariu, Nicolescu – Bozian, C. Pădurariu, Velici (Precupanu).

Arbitri: Dragoș Lunca – Csaba Lunca (ambii din Cluj) – George Suciu (Câmpia Turzii)

Observatori FRF: Sorin Ciotlăuș (Deva), Viorel Vancea (oradea)









4 comentarii

  1. Pacat de Gelu Velici, un mare talent risipit aiurea ! A fost alegerea lui desi a fost in prima liga la Dinamo, Ceahlaul.
    La fel si mai vechea noastra cunostinta , ajuns in curtea UT-ei dar pana sa fie legitimat s-a rasgandit, Ionut Radu de la Hunedoara , fost prin fotbalul italian , chiar si la Sebis de unde urma sa treaca la UTA dar nu s-a intamplat. Am citit zilele trecute ca joaca in liga a IV a in judetul Alba. Multi jucatori de fotbal ar vrea sa aiba macar o farama din talentul celor doi doar ca inca odata se adevereste ca talentul nu-i suficient !!!

    0
    0
  2. Eu propun un alt jucător interesant și foarte tânăr pt cei de la UTA…Precumpăni, care in acest articol pare rezervă, dar cu siguranță va fi titular…foarte interesant jucător!

    0
    0
    1. Te salut Sebastian ! Zici ca Precupanu este un fotbalist tanar si interesant ? Pe ce pozitie joaca ? Varf de atac ?

      0
      0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button