Crisul Chisineu-CrișUncategorizedzTOP ARTICOLE

Crișul Chișineu Criș, surpriză plăcută în „iarbă” și pe semicerc: „Suporterii din oraș vibrează alături de noi, vrem să le aducem bucurii și mai mari”



Prin faptul că performează în două sporturi de echipă diferite, Crișul Chișineu Criș e o floare rară în peisajul cluburilor din județul Arad. Fotbaliștii și handbalistele grupării „alb-albastre” ocupă locurile secunde în eșaloanele în care evoluează, Liga 3-a (seria a IV), respectiv Divizia A (Seria D). Mai mult, atât elevii lui Adrian Abrudean, cât și fetele lui Sebastian Tudor nu au cunoscut gustul eșecului în acest debut de sezon, cu mențiunea că pe semicerc s-au obținut doar succese.

Conducerea orașului și a clubului sportiv speră ca seria pozitivă să fie prelungită cât mai mult timp posibil, reafirmându-și sprijinul necondiționat pentru cele două discipline sportive. Despre ceea ce a fost și viitorul apropiat al celor două echipe au vorbit patru dintre artizanii momentului excelent al sportului chișăuan.

Lasc: „Performanță atât la fotbal, cât și la handbal”

Emilian Lasc (președintele Consiliului de adminstrație al CS Crișul Chișineu Criș): „În primul rând, vreau să mulțumesc domnului primar Gheorghe Burdan și colegilor mei din Consiliul Local, pentru că fără ei nu am fi aici. La fotbal, impactul cu Liga 3-a se vede în prestații, la nivel de relații de joc, de vestiar, de antrenor. Totul este schimbat. Vreau să menționez că de când am promovat în Liga a 3-a avem tribunele aproape pline acasă și am avut trei victorii plus cele două rezultate de egalitate ce ne-au dus acolo sus pe podium. Lumea, suporterii din oraș vibrează alături de noi, iar noi vrem să le aducem bucurii și mai mari. Bineînțeles că ne gândim și la promovarea în Liga a II-a, este un obiectiv îndrăzneț, însă în viitorul apropiat vrem cel puțin să ne consolidăm locul în Liga a 3-a, să aducem lumea la stadion și să ne facem figură cât mai bună. La handbal e un an de tranziție și vreau să îi felicit pe domnul antrenor Tudor, pentru că se vede deja mâna lui la echipă, dar și pe doamna Cășuțiu, care manageriază bine echipa. Sperăm că vom face performanță și aici. Să nu uităm că în cadrul clubului există și o secție de tenis de masă, înființată în 2017, unde avem în jur de 30 de sportivi. Aici punem mare preț pe tineri, ei sunt viitorul în orice sport. Totodată, un obiectiv foarte îndrăzneț, dar important pentru handbal e construirea unei săli. Cu siguranță, aceasta ar crea emulație și imagine pentru orașul Chișineu-Criș. Sunt convins că o Sală Polivalentă cu 500 de locuri ar fi ideală. Fetele ar juca mult mai bine și ar fi mai motivate cu câteva sute de spectatori în spate chiar în sala în care se vor și antrena”.

Cherecheși: „Obiectivul echipei de fotbal – locul 1-10, dar nu ne dăm la o parte dacă rezultatele bune se leagă”

Daniel Cherecheși (managerul echipei de fotbal): „Clubul Crișul Chișineu-Criș a obținut rezultate foarte bune până acum, în 2018. E anul în care echipa de fotbal a promovat în Liga a III-a după o absență de 21 de campionate, iar secția de handbal, după două sezoane în Divizia A, a realizat sub comanda antrenorului Sebastian Tudor pentru prima oară trei victorii consecutive, ceea ce reprezintă un rezultat istoric. Cele două secții nu ar putea exista fără susținerea Primăriei și a Consiliului Local. Cei doi manageri, plus membrii Consiliului de Administrație fac tot posibilul să obțină fondurile din partea Primăriei, să creeze condiții decente pentru Liga a III-a, la fotbal și Divizia A la handbal. În rest, pe lângă Primărie și Consiliul Local, bugetul e susținut și de sponsori. Pe această cale vreau să mulțumesc firmelor Gualapack Nădab și Hydro, respectiv doamnei Aniela Mladin și domnului Cornel Lina. Ajungând la fotbal, echipa de fotbal chiar a început foarte bine sezonul. Mai avem un examen pe care vrem să-l trecem cu brio la Ocna Mureș, după care vom găzdui liderul acasă. Va fi o plăcere să mă reîntâlnesc cu Lipova și cu președintele Radu Pop. Am avut acum două sezoane un campionat de Liga a IV-a în care s-au luptat la promovare cele mai bune echipe din ultimii 10 ani, două cluburi foarte bine organizate. Ne-am respectat tot timpul și o vom face și în continuare pentru că suntem doi oameni care au muncit în fotbal, am construit cele două cluburi care erau în degringoladă, îmi place să cred că suntem considerați doi profesioniști în acest sport. Dacă rezultatele ne poartă în vârful clasamentului, nu poți să nu-ți dorești o promovare. Mai ales că pentru asta suntem plătiți și pentru asta muncim, să aducem rezultate. Atât Consiliul de Administrație, cât și noi cei care suntem toată ziua la club. Așadar, dacă rezultatele bune se leagă, nu ne vom da la o parte. Altfel, obiectivul nostru este locul 10, vrem să avem continuitate cel puțin în Liga a III-a. Luptăm pentru un club cu rădăcinile bine înfipte, care să fie respectat la nivel național”.

Cășuțiu: „O luăm pas cu pas, nu vrem să fim o prezență efemeră în Liga Florilor”

Lucreția Cășuțiu (managerul echipei de handbal feminin): „Se vede o diferență față de sezoanele trecute pentru că am schimbat în mare lotul, dar mai ales fiindcă am reușit să-l convingem pe domnul Sebastian Tudor să preia frâiele echipei. Amprenta noului antrenor se vede deja, cele trei succese din debutul campionatul nu sunt deloc întâmplătoare. S-a muncit mult pentru ele, sperăm să o ținem tot așa. Cred că putem să facem față noului sistem datorită antrenorului și fetelor, care au o determinare nemaivăzută, putem duce handbalul din Criș la un nivel foarte bun.  Deocamdată, e o perioadă în care vrem să o luăm pas cu pas, la fel cum am început din campionatul județean. Am urcat treptat, vrem să ajungem și la promovare, iar când ajungem în Liga Florilor să putem face față, nu să fim o prezență efemeră. În ceea privește cariera mea de jucătoare, am avut probleme de sănătate. O să văd cum le rezolv, iar dacă domnul antrenor are nevoie de mine, sunt gata să revin pe parchet”.

Tudor: „Un turneu semifinal ar fi un plus de experiență pentru jucătoarele tinere și o performanță extraordinară pentru oraș”

Sebastian Tudor (antrenorul echipei de handbal): „Vreau să mulțumesc tuturor celor care au avut încredere în mine și m-au adus în această familie, la clubul sportiv Crișul. Vreau să mulțumesc și autorităților locale și în special domnului primar Burdan, care ne susțin necondiționat și fac eforturi destul de mari pentru a susține această echipă în Divizia A cât și fotbalul. După 8 ani la cârma unei echipe de băieți, trecerea la fete a fost o provocare. Dar, după rezultate, îmi dau seama că acomodarea a fost destul de rapidă din toate punctele de vedere. Fetele au răspuns excelent programului de antrenamente, cât și programului de disciplină, care este foarte important pentru mine. Au răspuns atât de bine încât avem nouă puncte după trei meciuri, dintre care șase din deplasare. Această echipă este una tânără, cu o medie de vârstă de 19-20 de ani, avem jucătoare care abia au terminat junioratul, dar sunt titulare în Divizia A, ceea ce este un lucru mare. Nu putem decât să fim bucuroși că această echipă are viitor și sper că vom duce la final acest proiect de trei ani de zile. Se dorește o promovare peste circa trei ani, bineînțeles dacă se construiește această sală ce ne-a fost promisă, una modernă în care să ne putem disputa meciurile în condiții optime și pentru a duce suporterii alături de noi. Poate, lotul este puțin slab din punct de vedere numeric, cu doar 12 jucătoare de câmp și doi portari. Ne-ar mai trebui încă vreo două jucătoare pentru că programul este destul de aglomerat. Obiectivul este locurile 1-3, cred că este realizabil și sper cu ajutorul jucătoarelor să producem această surpriză. Dacă încheiem pe locul 1 sau 2, ne vom califica la turneul semifinal, care va fi un plus de experiență pentru jucătoarele tinere și o performanță extraordinară pentru oraș”.

La finalul acestei săptămâni, fotbaliștii Crișului joacă pe terenul „lanternei roșii”, Soda Ocna Mureș, în timp ce fetele de la handbal se vor pregăti pentru derby-ul de clasament de la Târgu Mureș, din weekendul următor.









Un comentariu

  1. Felicitări!
    Vremuri bune in sportul chiseuan!

    (Nu-i neaparat vorba de gramatica, dar in oraș si in zona se spune “Chiseuan” si nu “chișăuan”…)

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button