31/10/2020

sportarad

stiri sportive din judetul arad

Șomcherechi, „uns” oficial antrenor la Sebiș! Demetrescu: „Îl simțim dornic de muncă și afirmare!”

După discuția telefonică de joi, Radu Demetrescu și Dănuț Șomcherechi s-au întâlnit față în față, astăzi, la Sebiș și au demarat colaborarea pentru noua stagiune a Ligii a 3-a. Fostul fundaș originar din Baia Sprie va fi noul antrenor al Naționalului, având și sarcina de a forma un lot cât mai competitiv în zilele ce urmează. Un prim transfer la nivel de juniori a fost parafat chiar la numirea noului „principal”, însă urmează să apară și alți fotbaliști care să se alăture celor aflați încă sub contract cu „alb-albaștrii”.

Până una alta, primarul orașul Sebiș pare încântat de noul tehnician. „Dan Șomcherechi este noul antrenor al echipei noastre. Am avut astăzi întâlnirea față în față, ne-a lăsat o impresie foarte bună, îi acordăm încredere și îi urăm bun venit. Îl simțim dornic de muncă, vrea să se afirme, e o provocare pentru el să lucreze și cu seniori, dar și noi ne dorim să avem în lot cât mai mulți tineri, chiar dacă, așa cum se știe, la Sebiș obiectivul stagional rămâne un loc pe podium în fiecare. Noi vom asigura toate condițiile, pornind de la un buget onorabil pentru Liga 3-a, plus baza sportivă cu toate facilitățile necesare, cazare, masă, condiții de antrenament și recuperare. Noul antrenor va evalua lotul de jucători aflat sub contract și va aduce ce fotbaliști va considera dânsul că se pliază pe proiectul nostru și pe nevoile sale. Pe 15 iulie, data primului antrenament, sperăm să cunoaștem deja fotbaliștii cu care vom începe noul campionat”, ne-a declarat Demetrescu.

Născut pe 10 aprilie 1973, la Baia Sprie, Dănuț Șomcherechi a jucat ca fundaș central în cariera sa la FC Baia Mare, FC Argeș, U Cluj, Oțelul, Progresul, retrăgându-se din activitate tot la echipa fanion a județului natal, FC Baia Mare. Din acest an, este antrenor cu Licență A și de câteva sezoane bune activează la FC Kiss Baia Mare, un club maramureșean specializat în creșterea copiilor și juniorilor. „Am fost astăzi la Sebiș, am văzut baza sportivă, am discutat și cu domnul primar și am semnat. De lunea viitoare ne apucăm de treabă, până atunci voi încerca să găsesc și jucătorii de care mai avem nevoie pentru completarea lotului. Știu să lucrez cu tinerii, mi-ar place să găsesc și acum jucători tineri, dornici de afirmare, cu care să putem face o treabă bună în noul campionat, dar – bineînțeles – mai e nevoie și de câțiva fotbaliști mai experimentați”, a completat noul „principal” al Naționalului, care a perfectat și primele amicale ale verii, cu Cărani, Ineu și Crișul, dar se mai caută unul-doi adversari.

A semnat și un fost junior la Academia lui Hagi

După cum ne-a declarat în exclusivitate în urmă cu trei zile, Șomcherechi cunoaște foarte bine fondul de jucători tineri din Maramureș și împrejurimi și a insistat pentru o primă achiziție. Și, tot astăzi, a devenit sebișean și Casian Raini Bandula, un mijlocaș de 19 ani care a făcut junioratul la Academia Hagi și care a mai jucat la Comuna Recea și Minaur, tot în Liga 3-a.

 

2
0
%d blogeri au apreciat: