National Sebis

Deși îl au antrenor pe Șomcherechi, sebișenii au negociat cu Stan: „Nu ne-am înțeles asupra navetei…” Se clarifică lucrurile la reunirea de luni?

În anul centenar de la înființarea clubului Crișana, apele sunt foarte tulburi la Național Sebiș, continuatorul tradiției fotbalistice din orașul de la poalele Munților Codru Moma.

Săptămâna a început cu un mesaj trimis de Costică Vanci, delegatul echipei, către toți jucătorii, prin care au fost convocați la reunirea de luni, 20 ianuarie, fără a se preciza ora. Antrenorul din acte, Dănuț Somcherechi, nu a primit același mesaj pe Whatsapp, semn că Naționalul vrea să schimbe la nivelul băncii tehnice.

În acest sens, s-a trezit cu un mesaj antrenorul timișorean Cosmin Stan, ultima dată antrenor la Liga a 4-a Timiș, la Cărani, dar cu trecut și pe la liga a treia, la Mamma Mia Becicherecu Mic, în urmă cu câteva sezoane. Fostul mijlocaș, care a trecut și pe la Frontiera Curtici, a și purtat o discuție la Sebiș cu factorii de decizie. „Am fost invitat la Sebiș de către delegatul echipei și am vorbit cu acesta și cu primarul orașului timp de 3 zile. Ne-am înțeles în detalii, la clauze și ce e de făcut, mi s-a oferit mână liberă și am fost aproape să batem palma. Mi s-a spus că actualul antrenor pleacă la o altă echipă din județul Arad și au nevoie de antrenor și de jucători. Am fost asigurat că nu sunt probleme cu banii, că jucătorii își vor primii un salar zilele acestea și că există buget pentru continuarea activității. Eu, de bună credință, cu toate că sunt la curent cu problemele clubului, cu memoriile de la Federație și cu procesele în civil pe care le au cu foștii jucători și chiar un antrenor, am spus că, dacă ne înțelegem, pot să duc din Timișoara 7-8 jucători, juniori și seniori, cu care, alături de cei rămași la Sebiș, să formăm o echipă bună pentru e scoate clubul din situația în care se află. Singura problemă care nu s-a putut soluționa a fost legată de faptul că eu sunt profesor de sport și am catedră la Gotlob, în județul Timiș și nu pot lipsi de la școală. Deci, ar trebui să fac naveta în primele 4 zile ale săptămânii și în acel moment nu am mai găsit înțelegere. Adică, mi-au acceptat naveta, dar să o fac pe banii mei, să plătesc eu benzina pentru aproape 300 de kilometri dus-înntors și, astfel, ajungeam să dau jumătate din salar pe navetă. Prin urmare, miercuri seara am declinat oferta. Bineînțeles că și dacă semnam cu Sebișul, nu puteam începe nimic până nu se lămurește situația cu actualul antrenor, care, după câte am citit, nu a anunțat oficial că vrea să plece. Îmi pare rău că nu am fost contactat pe vremea când erau bani mai mulți și  s-a ratat promovarea în Liga a 2-a. Poate, cu mine reușeau. Acum e greu să atragă jucători din cauza problemelor din ultimul an care au afectat serios imaginea clubului în ochii fotbaliștilor și tehnicienilor”, ne-a declarat Cosmin Stan.

Fără a fi consultat antrenorul din acte, delegatul echipei a perfectat partide amicale și a contactat diverși fotbaliști care au mai fost la Sebiș. Doi dintre ei au cerut bani în avans pe 5 luni, iar un al treilea a venit la Primăria din Sebiș cu ideea de a aduce la club jucători de la fosta echipă a lui Bănel Nicoliță, din Făurei, care s-a retras din campionatul Ligii a 3-a în această iarnă. Mulți fotbaliști joacă online la supercazino.ro în timpul liber.

Săptămâna a fost foarte agitată pentru cei 13 jucători legați de contract cu Sebișul, care nu puteau accepta ca antrenorul Somcherechi să nu fie prezent la reunire și să nu li se achite din restanțe. Mulți dintre ei au oferte concrete de la alte cluburi, circula chiar și varianta boicotării reunirii. Joi, jucătorii au primit un nou mesaj de la delegatul echipei, cu precizarea orei de reunire, 14, dar acesta îl omite din nou pe antrenor. Direct de  pe smartphone, se poate accesa supercazino.ro și se poate juca online.

Astăzi, vineri, apele s-au mai liniștit, cel puțin până luni și asta pentru că a intervenit președintele clubului, Raul Pîrv. „Am lipsit câteva zile din motive personale, știu ce s-a discutat zilele trecute cu domnul Stan, dar nu am participat, nu vreau să comentez mai mult. Spălarea rufelor în presă nu este în avantajul nimănui și acest lucru trebuie să înceteze cumva. L-am sunat astăzi pe antrenorul Șomcherechi, l-am rugat să vină luni, la ora 14, la Sebiș, să avem o discuție cu toții și să încercăm să punem lucrurile în ordine. Nu poate fi nimeni mulțumit, nici noi de situația din clasament și de imaginea clubului, nici ei de incertitudinea actuală. Eu am asigurări că bugetul clubului va fi la fel de mare ca anul trecut, deci nu am avea probleme din acest punct de vedere. Acum rămâne să vedem punctual cum putem rezolva toate nemulțumirile” ne-a declarat Pîrv.

Ziua de luni poate aduce  clarificarea problemelor la Sebiș, pot apărea jucători noi, poate chiar și un antrenor, altul decât Dănuț Șomcherechi. Sau, din contră, incertitudinea s-ar putea adânci, iar finalul este imprevizibil.
Articole de la JOHNNYBET
2 comentarii

 1. Stiu ca nu e treaba mea dar domnul Costi Vanci nu are nici un drept sa isi bage coada unde nu ii fierbe oala cum sa-r spune
  Este un simplu angajat nu seful clubului cum se crede el
  Ca e dar pararea mea e ca nu are ce cauta la acest club pentru problemele care le-a cauzat pana acuma . Actualul antrenor care este acuma la echipa aceasta este un atrenor foarte bun si din cate am vazut face o treaba
  foarte buna . Baietii isi fac si ei foarte bine treaba atat la antrenamente cat si la meciuri de aceea eu îi voi sustine din toate puncetele de vedere sunt prietenii mei cu totii si nu voi permite ca un om ca si Costi Vanci sa se poarta cum s-a purtat pana acuma cu ei . Primaria trebiuie sa ia decizii nu un om care nu are ce cauta acolo
  Care acum catva timp m-a umilit , jicnit , m-a scos de la meciuri ca pe niste caini ca fara eu sa ii fac vreun rau sau sa îl jicnesc cu ceva . Acest om este un om de nimic.pentru clubul nostru o rusine se poarta urat cu angajatii si cu jucatorii la fel . Nu mi se pare corect acest lucru plus ca din vina lui eu nu am dreptu sa ma duc acolo sa vorbesc o anumita treaba cu fratele meu mai mare ca vine un amarat care nu stie nimic si ‐a batutu joc de tot personalul clubului baietii acestia trebuia sa aiba mereu salariile la zi cum trebuie sa aiba orice jucator de performanta . Nu are dreptul el sa angajeze antrenori sa aduca jucatori la club un om normal la cap nu ar trebuinsa vorbeasca aiurea si prost pedeasupra cine a scris acest articol este un om fara scrupule care nu are ce vorbi decat sa barfeasca lumea fara nicun rost
  Costi vanci nu trebuia sa faca legea nu este clubul lui
  Este al orasului sebis cum a fost de la inceput

  Bineinteles ca jucatorii nu au nicio vina ei isi fac doar treaba la fel si banca tehnica care se ocupa cu antrenamentele zilnice .

  Eu sustin ca actualul antrenor sa ramana in continuare la acest club la fel ca si jucatorii care sunt oameni extraordinari isi dau si viata pe teren in fiecare meci
  Si mai sustin ca acest secretar sa isi dea demisia si sa plece pentru ca nu are ce cauta in acestea locatie .

  Cu stima si respect mihnea ioana

  0
  0
 2. Domnul costi vanci face magarii oameni buni haideti sa luam masuri ca sa il indepartam de la club sa plece
  E un om fara scrupule trebuie sa ne adunam sa si sa l facem sa nu se mai intoarca in cladire nu are dreptul el sa judece pe nimemi

  0
  0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button