Arhivă articole

Crișul încheie în forță turul și împarte fotoliul de lider cu Ghiroda! Abrudean: „Am fost concentrați și am dominat cap-coadă, clasamentul – important la final!”


Crișul Chișineu Criș a încheiat în forță turul de campionat, cu un 4-0 rotund pe terenul „lanternei” din Periam. Este cel mai clar succes stagional pentru „alb-albaștri”, care îi fac marcaj strict liderului (la golaveraj) din Ghiroda și Giarmata Vii.

După un start cu probleme medicale, Nicu Modan a ieșit din nou la rampă cu o „dublă”, Tănase și Ciornei fiind autorii celorlalte două goluri ale trupei de pe Crișul Alb. „Important este că am reușit să rămânem concentrați chiar dacă am jucat pe terenul ultimei clasate. Îi felicit pe baieți, aveam nevoie de incă o victorie după succesul important de acasă cu Ghiroda. A fost un meci fără istoric, am făcut ce trebuie, am controlat jocul cap-coadă. Am dat goluri, am ratat un penalty, am avut două bare, plus alte situații și, foarte important pentru mine, nu am primit gol. Sunt mulțumit de ceea ce am obținut astăzi, suntem pe locul 1 la finalul turului, dar important este unde ne vom clasa la finalul campionatului. Nu am început campionatul cu obiectivul de a termina sezonul regular pe primul loc, ci de a accede în Play-oo, dar seriozitatea și munca băieților au dat aceste roade de care ne bucurăm acum. Mai sunt meciuri în acest an, nu luăm vacanță, trebuie să avem constanță, vom rămâne concentrați la ceea ce avem de făcut”, a precizat Adrian Abrudean la finalul disputei cu timișenii lui Mînecan.

La 0-4, Ivan Ciobotariu a irosit un penalty pentru coliderul din C8, în condițiile în care mijlocașul crescut de Atletico și UTA îl schimbase chiar pe Sebastian Susan, executantul numărul unu de lovituri de la 11 metri pentru Crișul. „Eu am luat decizia de a-l nominaliza pe Ciobotariu, ca să-i dau încredere, îmi pare rău că a ratat. Am avut discuții în particular cu Ivan în aceste săptămâni, este un jucător pe care îl apreciez foarte mult și care va primi și alte șanse pe viitor, nu este nici o problemă că a ratat. După meci a plâns pe bancă, dar l-am încurajat și eu și băieții. La fotbal i se poate întâmpla oricui să rateze un penalty”, a adăugat „Știli”.

Încă după meciul de ieri, pierdut (1-3) la Ghiroda, cei de la Cermei au anunțat că vor 6 puncte din duelurile cu colegele de județ, Crișul și Lipova. „Se anunță un meci dificil cu Cermei, ne vom pregăti foarte bine, ca și până acum. Ei au nevoie de puncte, e normal să-și propună victoria. Ne cunoaștem între noi foarte bine, știm valoarea loturilor, știm ce jucăm și unii și alții. Apoi, la derby-urile arădene nu există favoriți, contează forma de moment, ambiția și inteligența în joc”, a încheiat Abrudean.

Cu două sincope, ambele înregistrate acasă: 0-0 cu Dumbrăvița și 0-2 cu Pecica, Crișul a bătut tot în acest tur de campionat.

FOTO: Costel Șerban

1
0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.