Crisul Chisineu-Criș

Crișul a revigorat și „lanterna” din Periam și începe play-offul de pe locul 3! Abrudean: „Suntem frustrați, am controlat în totalitate jocul”





Cel puțin sub comanda lui Adrian Abrudean, Crișul Chișineu Criș nu a mai avut o serie de trei eșecuri. Ultimul dintre ele a venit astăzi, în ultima etapă a sezonului regular, acasă, cu Avântul Periam, formație care nu câștigase niciun meci în acest sezon. Golul norocos al lui Mînecan, din minutul 22, avea să fie decisiv pentru destinația punctelor. Până atunci, Mîneran și Pașcalău rataseră două ocazii mari.

„Fotbalul se joacă pe goluri, nu pe ocazii

Așadar, a venit încă o înfrângere pentru „alb-albaștrii”, care acuzăo lipsă de experiență în special la nivelul jucătorilor din atac. „Din păcate, am pierdut un nou joc la limită și suntem frustrați. Cu atât mai mult cu cât, după aspectul jocului, rezultatul nu este legat cu ceea ce s-a întâmplat în teren. Noi am fost echipa ce am controlat în totalitate acest joc, ne-am creat trei situații clare de a marca, prin Mâneran și Pășcălău, în prima repriză și Clej, în cea de a doua. Pe lângă acest lucru, am primit un gol din lovitură liberă de pe la vreo 30 de metri, la o minge aruncată, la care portarul nostru a fost suprins. Efectiv, tinerețea lui și lipsa de plasament corespunzătoare au făcut ca mingea să intre în poartă. Fotbalul se joacă pe goluri, nu pe ocazii și, atâta timp cât nu reușim să înscriem, este foarte greu să câștigăm jocurile. Mă așteptam la acest aspect, darorită jucătorilor fără experiență din posturile mai avansate. Partea bună este că și astăzi am dominat adversarul, echipa joacă, dar ne lipsește și un dram de noroc. Nu ne rămâne decât să fim perseverenți, să muncim în continuare, să ne bucurăm că suntem în careul de ași. Acesta aspect e asumat din partea noastră, ca și componență a lotului cu care abordăm această a doua parte a competiției, cu play-off-ul care va urma acum. Sunt încrezător că vor veni și rezultate pozitive”, a spus Adrian Abrudean la finele confruntării în fața echipei antrenate de buna sa cunoștință, Sorin Bălu.

Nu trecem printr-o criză, ci doar că echipa a suferit modificări majore

Evident, „Știli” a revenit asupra pierderilor suferite în iarnă. „Nu trecem printr-o criză, ci doar că echipa a suferit modificări majore, începând cu portarul. Roșca era un portar mai sigur, chiar dacă mie îmi place foarte mult și acest Blaga, care, să nu uităm, este la al treilea joc la nivel de seniori. Mă gândeam că putem intra într-o criză de rezultate, dar mă bucură faptul că, cu excepția jocului de la Ghiroda, echipa își domină adversarul, își creează situații, se bate pentru minge. Nu am ce să le reproșez jucătorilor, pentru că nici ei nu-și doresc aceste ratări. Rezultatul de astăzi este extrem de mincinos, fără să iau din meritele adversarului. Și în atac, Patrik Pășcălău este foarte tânăr, e talentat, e și el la început. Se vede că suferă încă la contacte, dar el este jucătorul Crișului și anul viitor. Un lucru pozitiv este și reintrarea lui Haloș, care a jucat 30 de minute, un alt jucător care mie mi-a lipsit, este juniorul mare al nostru. Corelat cu plecarea lui Modan, am folosit jucători tineri, chiar și Pașca, care vine de la Liga a 4-a, iar aceste lucruri se văd în rezultate”, a mai afirmat Abrudean.

„Nu am mai investit în jucători experimentați, considerând că avem obiectivul îndeplinit”

Până la urmă, Crișul are meritul că și-a obținut din timp calificarea în play-off, o peformanță importantă pentru Chișineu Criș. În urma rezultatelor din această primăvară, formația de pe Crișul Alb va intra de pe locul 3 în play-off și se va deplasa la Dumbrăvița pentru runda inaugurală. „Abordăm cu încredere acest play-off, în care vom întâlni echipe care au investit mai mult decât noi și care au jucători cu mai multă experiență. De altfel, la Crișul nu am mai investit în jucători experimentați, considerând că avem obiectivul îndeplinit. Am mers pe mâna unor jucători tineri, pe care să-i pregătim pentru ceea ce urmează. Dar, cu toate astea, sunt convins că ne vom ridica la nivelul echipelor din play-off. Trebuie să ne rezolvăm problema golurilor marcate”, a încheiat Abrudean.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button