ACB Ineu

ACB Ineu pregătește primul sezon de Liga III-a – după 6 ani de absență – cu 17 jucători sub 21 de ani: „Joacă cine merită, încercăm să ajungem în play-off”





Două săptămâni și două zile au trecut de la promovarea celor de la ACB Ineu în Liga 3-a, după returul barajului cu Recolta Dănceu și primul antrenament al noului sezon. Acesta a fost condus luni seară de Cristian Sculici și colabotarii săi, Teodor Mihuț, Marcel Ponta și Cosmin Merșca, pe arena „Centrală”. Jucătorii la dispoziție – 27, fără absolut nicio noutate față de lotul care a terminat sezonul trecut.

Evident, din lotul zărăndanilor fac parte mulți juniori, doar din pepiniera proprie. Numărul acestora ajunge la 13 și anume: Tulcan, Coman – Varga, Șerban, P. Codrea, Nica, D. Covaciu, Jurj, Rucăreanu, Dănilă, Hada, Al. Covaciu și Răsvanță, în condițiile în care divizionarele terțe sunt obligate să joace cu trei în același timp teren. „Se știe că noi punem mare accent pe copii și juniori, dar asta nu înseamnă că vor juca dacă nu merită. Trebuie să se pregătească la nivelul seniorilor, poate chiar peste ei, demonstrând că vor să crească la un nivel bun, precum campionatul Ligii a 3-a. Toată lumea pleacă de la zero odată cu începerea antrenamentelor, nu ne uităm la vârsta jucătorilor când facem echipa”, afirmă Cristian Sculici.

Sub 20 de ani au și patru dintre cei 7 fotbaliști de culoare ai Ineului: Jean Baptiste Mendy (19 ani), Mouhamed  Ndoye (19 ani), Mouhamed Toure (18 ani), Christin Banam (19 ani), doar că aceștia nu vor avea statut de juniori, neavând jucați trei ani în competițiile juvenile din România. Cahill are 21 de ani, Wilmer, 26, iar Ngake este unul dintre cei trei fotbaliști ai „alb-albaștrilor” peste 30 de ani, alături de Merșca și Hulbăr. Din lotul ACB-ului mai fac parte: Dan Mâneran, Voștinar, Spătaru, Balaci și Zdrențan, ultimul fiind din acest sezon și fizioterapeutul echipei. „Media de vârstă echipei este destul de scăzută, dar asta nu înseamnă că ne vom mulțumi cu puțin, dimpotrivă. Încercăm să ajungem în play-off, să facem o echipă competitivă și, de ce nu, să propunem niște jucători pentru primele două ligi. Îi avem și pe cei șapte jucători străini care ridică nivelul echipei și care pot exploda oricând cu o bună pregătire fizică și tactică”, a adăugat Sculici.

În această vară, ineuanii s-au despărțit de trei fotbaliști: fundașul Karmanoczky și atacanții Bărdan și Florea. ACB-ul va începe de abia pe 30 iulie seria de meciuri amicale împotriva celor de la CAO Oradea. Pe 3, 6, 10, 12, 13, 17 și 20 august, „alb-albaștrii” le mai înfruntă pe: Aurul Brad, Cermei / CSU Craiova II, Aurul Brad, Șoimii Lipova, UTA U18, Avântul Periam și Frontiera Curtici.









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button