ACB Ineu

Autoritățile locale ineuane țin sportul și fotbalul pe lista priorităților! Abrudan: „Mă aștept la surprize plăcute din partea echipei în Liga 3-a!”





Orașul Ineu s-a întors după 6 ani de zile în eșalonul trei al fotbalului românesc. În 2016, CS-ul făceau un pas strategic în spate pentru a se concentra pe creșterea copiilor și junorilor, dar și pentru a investi în baza materială, iar astăzi ACB-ul revine în Liga a 3-a cu un proiect mai articulat, creat în jurul multor jucători tineri din cadrul propriei Academii.

Astăzi, sub comanda lui Cristi Sculici și Teodor Mihuț se află nu mai puțin de 17 fotbaliști sub 21 de ani și cu toate astea echipa va încerca să se bată pentru un loc în „careul de ași” la finele sezonului regular. Iar multe pleacă de la sprijinul autorităților locale. „Felicit echipa, conducerea administrativă și tehnică a echipei pentru că au readus orașul Ineu acolo unde îi este locul în fenomenul fotbalistic. În ultimii ani, atât cât am activat în județ, ne-am axat în cea mai mare parte pe creșterea copiilor și juniorilor, iar astăzi cei mai buni vor avea ocazia să evolueaze într-un eșalon mai puternic, deci să progreseze și mai mult. Îi mai avem și pe jucătorii străini care au ridicat și ei mult nivelul echipei și, din câte am văzut, cel puțin doi-trei dintre ei ar putea face pasul și mai sus pe termen mediu sau lung și să aducă niște bani în conturile clubului. A fost o alegere bună aducerea acestor fotbaliști, care au mărit concurența, le dau mai mulți stimuli și fotbaliștilor noștri și asta înseamnă progres. Atât la capitolul mentalitate, cât și din punct de vedere al calităților sportive. Ca și concluzie, mă aștept la surprize plăcute din partea echipei, la un fotbal frumos oferit fanilor noștri la revenirea în Liga 3-a”, susține Călin Abrudan, primarul orașului Ineu.

Consiliul Local al orașului de pe Crișul Alb a alocat și pentru anul în curs o jumătate de milion de lei pentru ACB Ineu. „Nu e deloc simplu ca în condițiile în care toate s-au scumpit în România și sunt de asigurat cofinanțări în niște obiective importante pentru comunitate, instituția noastră menține același nivel de finanțare a clubului. Sportul rămâne o prioritate la Ineu, cu atât mai mult cu cât știm că investim mult și în copii și juniori. Aceștia sunt luați din fața tabletelor sau telefoanelor și intră pe terenul de sport, iar acesta este deja un câștig important pentru sănătatea lor. Bineînțeles, fără aportul privatului, în special al domnului Roland Szabo, care investește deja la Ineu de aproape 10 ani de zile, nu am fi fost la acest nivel. Dar, pe lânga asta, e foarte mare și importantă investiția sufletească a lui Cristi Sculici, practic în jurul său s-a contstruit totul. Dacă azi ACB Ineu figurează în topul academiilor din țară alături de UTA, Academia Hagi, CFR Cluj sau FCSB, e în principal meritul său, dar și al corpului de antrenori. Eu zic că ACB Ineu e construit pe principii solide, sănătoase, la anul va fi gata și baza sportivă din Unitate și condițiile de antrenamente și jocuri vor și mai bune pentru copiii noștri”, mai susține Abrudan.

ACB Ineu încheie cea de-a două săptămână de pregătire estivală fără joc de verificare. Din câte se pare, David Florea îș va prelungi contractul cu „alb-albaștri”, în timp ce Daniel Clej este foarte aproae de a fi cedat defintiv la Crișul Chișineu Criș.









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button