Crisul Chisineu-Criș

Raul Hreniuc – „ministrul apărării”, înainte de Crișul – Periam: „Suntem neînvinși de zece meciuri, dar nu ne culcăm pe o ureche”Crișul Chișineu Criș e echipa momentului în seria a 8-a a Ligii a 3-a. „Alb-albaștrii” nu mai pierd de zece etape, ba chiar au legat două succese la rând, ultimul dintre ele venind pe terenul fostului vicidelider. Golul lui Denis Janu, din startul reprizei secunde, a decis destinația punctelor în Ghiroda – Crișul și „careul de ași” în seria a 8-a a Ligii a III-a începe să prindă tot mai mult contur.

Crișul este, deocamdată, pe poziția a 4-a și o are pe Pecica la trei puncte în spate, dar vineri, de la ora 14, are șansa să-și asigure prezența – cel puțin până la primăvară – în play-off. Pentru asta trebuie să treacă acasă, de „lanterna roșie” din Periam, care – însă – în tur i-a pus bețe în roate cu un 2-2 care la acea vreme era privit ca un rezultat negativ. „I-am condus 2-1 și ne-au egalat pe final. În ultimele meciuri Periamul nu s-a descurcat prea bine, dar nu ne culcăm pe o ureche. Luăm meciul în serios, au jucători cu calitate bună, locul în clasament poate fi mincinos și nemeritat după ce au arătat cu noi în tur. Tratăm și acest meci ca pe toate celelalte, cu seriozitate, nu ne uităm la clasament. Vrem să ne facem jocul, să închidem bine poarta și să marcăm. În ultimele 5 meciuri nu am luat gol, asta înseamnă că toată echipa și-a făcut treaba”, spune Raul Hreniuc (25 de ani), stâlp al defensivei celor de la Crișul.

Fotbalistul e din Sighetul Marmației și a plecat la Universitatea Craiova la 17 ani. A mai jucat apoi la Clinceni, FC Argeș, Mioveni, Reșița și Ungheni, la formația din județul Mureș cunoscându-l pe actualul antrenor al Crișului. „Am venit în vară la solicitarea domnului Stupar, cu care am lucrat bine la Ungheni. La Criș am găsit un colectiv bun, condiții de a face performanță și, după două dușuri reci la început de campionat, iată că  am legat zece meciuri fără înfrângere cu două etape înainte de finalul anului. E adevărat, avem cam multe egaluri între aceste zece meciuri, dar și două victorii extrem de importante, la Lipova și Ghiroda, echipe de play-off, aflate încă peste noi în clasament. La Ghiroda am câștigat chiar etapa trecută, a fost un meci de luptă, pe un teren greu , am tras de noi până la ultimul fluier. Suntem în obiectiv, pe locul 4 ce ne duce în play-off, dar mai e mult până atunci și o luăm pas cu pas”, adaugă Hreniuc, care are o cotă bună cel puțin la nivelul ligilor doi și trei. „Deocamdată, gândul meu este la următoarele două meciuri. Trebuie să le câștigăm ca să intrăm în vacanță cu moral bun, să avem liniște de Sărbători alături de familiile naostre și să ne întoarcem la fel, cu chef de muncă pentru finalul campionatului regular. Din vară voi vedea ce va fi, acum mă concentrez pe ce am de făcut la Crișul. Sigur că îmi doresc mai mult, aș vrea să joc din nou mai sus, vedem ce va mai fi”, a adăugat puternicul fundaș de 1,88 metri.

Din defensiva ce nu a primit gol în ultimele cinci runde vor lipsi doi jucători, Haloș și Pașca, ambii cu probleme medicale, dar Siminic și Nistor sunt pregătiți să le ia locul. Periamul tocmai a fost „dezintegrată” de Lipova, 1-6, pe teren propriu și a rămas de una singură pe ultimul loc în clasamnent.

Formații probabile:

Crișul: Iliescu – Burlă, Hreniuc, Nistor, Siminic – Dinu, Grigore – C. Popa, Janu, Toboșaru – C. Barbu.

Periam: Burtic – A. Popescu, Mureșan, David, Mager – Mitre, Oancia – Gălățan, Gașpar, Kuhn – Prața.

Arbitri: Csaba Papp (Luduş – Mureş) – Radu Moldovan (Sâncraiu de Mureş – Mureş) – Andrei Sîncrăian (Târgu Mureş)

Observatori: Sebastian Moisin (Oradea), Vasile Meşinschi (Anina)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button