Cluburi polivalente

Sala Teatrului Clasic „Ioan Slavici”, plină ochi la „gala altfel” a CS Universitatea Aurel Vlaicu Arad: „Ne creștem copiiii!” + FOTO





O gală a sportivilor altfel a organizat CS Universitatea Aurel Vlaicu Arad în această seară, pe scena Teatrului Clasic „Ioan Slavici”. Un eveniment cât o familie, sportivi, antrenori, bunici, păriți, frați și surori, toți aduși împreună de ideea lui Ovidiu Șerban, directorul grupării arădene și mâna sa dreaptă, Ramona Haidu, creatoarea uneia dintre cele mai puternice secții de gimnastică aerobică din țară.

Program artistic de Crăciun din partea fetelor de la gimnastică aerobică

Pornind chiar de la iscusința gimnastelor pregătite de Haidu și ajutoarele sale, Elena Odorog, Denisa Maxinan, Alexandra Popa și Claudia Fărcuți s-a născut mare parte a programului artistic din seara galei CSU. Pe ritmuri de cântece de Crăciun, sportive de toate vârstele și-au etalat calitățile în fața unei săli pline ochi la toate nivelele sale. Și nimeni nu a scăpat fără a i se pomeni numele la microfon, iar în cazul medaliatelor naționale și internaționale s-au menționat și rezultatele din 2022. Au lipsit motivat cei mai buni „ambasadori” ai secției de gimnastică aerobică, Darius Branda și Vlăduț Popa, ambii componenți ai loturilor naționale, de seniori, respectiv juniori.

Despre fenomenul bullying cu judoka lui Carol Szabo

Secția de judo a știut să-și vândă și ea foarte bine „marfa”. Elevii lui Carol Szabo au creat povestea unui copil care e agresat de colegii mai mari în prima zi de școală, iar în drumul său înapoi spre casă intră într-o sală de judo. După doi ani de antrenamente, același copil le face față singur agresorilor lor. Carolina Szabo, Elena Costea sau Vlad Simion sunt doar câțiva dintre judoka cu rezultate foarte bune ai secției de judo a CS U, condusă de Cristina Szabo și căreia i se va alătura ca antrenoare și Lolo Podelenczki.

Atleții – „aspiratoare” de medalii la toate vârstele

De această dată, Ovidiu Șerban a insitat să-i aibă lângă el pe atleții de top ai clubului. Fiindcă cei care concurează în competițiile de seniori nu sunt din Arad, drumul la final de an spre orașul nostru era mereu greu de făcut, dar data aceasta antrenorul Gabriel Boga a reușit să-i aducă pe scena teatrului din Arad pe semi-fondiștii: Maria Claudia Florea, Nicolae Marian Coman sau Răzvan Gabriel Vidrea. Familia Dragomir, Călin (antrenorul) și Liliana, campioana României în cursa de 50 de kilometri, au fost cunoscuți și ei de arădeni, cum și ultramaratonista Mara Guler a cules aplauze din sală, când asistența a aflat că timișoreanca aleargă peste 200 de kilometri la un concurs. La rându-i, antrenoarea Olivia Brosovszki i-a prezentat pe atleții viitorului, toți arădeni și anume: Robert Matus, Emanuel Laza, Alexander Blidar, Denise Bejan și Leon Costea. Au absentat motivat Ion Luchianov și Raul Rusu.

Viitorul (nu chiar apropiat) al rugby-ului arădean – pe mâini bune

Marian Grindei și Eugen Argintaru s-au lăudat cu micii lor rugbiști. Echipa sub 8 ani a Warriors CSU a devenit în acest an vicecampionă națională, în timp ce colegii lor puțin mai mari, de la U10, sunt pe locul 5 în țară. Marea surpriză a fost că una dintre rugbiste practică și giminastica aerobică tot la CS Universitatea. Altfel, e bine știut că în acest an echipa de seniori a participat doar în competiția națională de rugby în 7, refuzând din motive financiare participarea în Superligă.

Parteneri fideli penru vicecampioanele României la baschet feminin

În discursul său, Ovidiu Șerban s-a arătat mândru de rezultatele baschetbalistelor de la FCC UAV. Chiar la ora la care se desfășura gala grupării arădenele, fetele lui Bogdan Bulj pierdeau în Polonia, cu Arka Gdynia, în FIBA EuroCup, competiție europeană în care a revenit după 12 ani de zile din postura de echipă vicecampioană. Directorul tehnic al „galben-albastrelor”, Dan Moraru,  nu a mai urcat pe scenă, însă directorul CSU a confirmat faptul că baschetul feminin va avea un viitor frumos.

Vicecampioane mondiale la noua secție de sambo

Cea mai nouă secție este cea de sambo, un sport asemănător cu judoul, dar cu reguli puțin diferite. Fetele sunt, deocamdată, la putere sub comanda lui Arpad Nagy. Bianca Prodan e campioană europeană și vicecampioană mondială de tineret, iar Carolina Szabo, vicecampioană mondială de cadeți. Și la sambo, cei din sală au avut parte de o demonstrație, dar și promisiuni pentru rezultate de top și anul ce vine. Sambo va fi sport olimpic începând din 2024.

Șerban: „Mi-ar fi foarte ușor să iau cel puțin trei sau patru sportivi de mare performanță, dar eu aș prefera să investesc în copiii Aradului”

Spre finalul serii, la Teatrul Ioan Slavici a ajuns și Moș Crăciun. Cei mai mici l-au încurajat cu drag pentru a-și lua cadourile, dar clubul a avut un pachet simbolic pentru fiecare sportiv și antrenor. Performerii au primit bani, fondul de premiere fiind în acest an unul destul de generos, de 30 de mii de euro. Concluzia serii și a anului a tras-o chiar Ovidiu Șerban care, însă, a vorbit și despre planurile sale de viitor. „Eu încerc să fac ceva altfel, adică nu neapărat mă interesează să ieșim în evidență, ci să avem rezultate și mai ales să creștem copii. Mi-ar fi foarte ușor să iau cel puțin trei sau patru sportivi de mare performanță care bat la ușa noastră, dar eu aș prefera să investesc în copiii Aradului. Apoi, trebuie să ținem cont că sportul individual este mai ușor de ținut decât sportul de echipă. La ora actuală avem două sporturi de echipă și vreau să zic că se fac presiuni foarte mari de la Federația Română de Rugby să intrăm în Superligă, mai ales că noi avem condiții. Adică Primăria a făcut niște stadioane aici care se pretează pentru rugby și pun presiune pe noi să jucăm în Superligă. Ar fi simplu să ne înscriem, dar ne trebuie bani, jucători. Al doilea sport de echipă e baschetul, care merge destul de bine, încercăm să facem ceva și aici. Am fost vicecampioni, lupta cu Sepsi rămâne – însă – foarte, foarte grea. Ce mi-aș dori pentru la anul ar fi o secție de polo. Sunt în discuții, adică domnii Biriș știe și Cosma știu ce avem de făcut, problemele nu sunt la noi, nici la ei. În primul rând, vreau să aduc puncte, după care, pe baza acelor puncte, să te dezvolți mai departe. Am exemplul investițiilor în baschet, cu mențiunea că Primăria a rămas principala finanțatoare a echipei de baschet, dar fugim și noi după ea. Ce-mi pare rău este că azi nu am avut și șahiștii lângă noi, căci domnul Ardelean este foarte bolnav.  Suntem acum în discuții cu altcineva pentru a revitaliza și șahul, care, să știți, este un sport foarte scump, extrem de scump. Dacă ne merge așa bine financiar, facem din această gală o tradiție, acum nu mă pot plânge din acest punct de vedere. Dar, eu nu m-am plâns nici când am avut un milion, nu m-am plâns nici că am avut un milion jumate, nu mă plâng nici când am două milioane. Asta înseamnă management, nu o plimbare la Olimpiadă. Fără supărare pentru cei care conduc sportul arădean, un management bun înseamnă când la o medalie cheltui cât mai puțini bani. Să ai multe medalii cu bani puțini înseamnă un management extraordinar. Dar, când vor învăța și alții, atunci ne-ar merge mai bine în sportul arădean, inclusiv la UTA”, ne-a declarat directorul CS Universitatea Aurel Vlaicu Arad.

Galerie FOTO de la gala CS Universitatea de miercuri seara, de la Teatrul Clasic „Ioan Slavici”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button