ACB Ineu

ACB Ineu încheie pe locul 8 anul revenirii în Liga a III-a cu satisfacții legate în special de jucătorii tineri! Lapte: „La mulți dintre ei progresele sunt vizibile”





Numărul echipelor arădene din Liga a 3-a a rămas neschimbat (5) față de sezonul trecut, odată cu retrogradarea Frontierei Curtici și promovarea celor de la ACB Ineu. Formația din Țara Zărandului a câștig la mare luptă play-offul în fața celor de la CS Socodor, pentru ca la baraj să nu aibă niciun fel de probleme: 11-2 la general cu Recolta Dănceu, campioana județului Mehedinți.

Doar două săptămâni de vacanță au avut ineuanii, care s-au apucat de treabă pentru eșalonul terț în exact aceeași formulă. Practic, Cristian Sculici și Teodor Mihuț nu au făcut niciun transfer între cele două sezoane, dar asta și pentru că în primăvară a ajuns centrafricanul Banam (19 ani), iar în vară, chiar înainte de baraj, camerunezul Cahill (21 de ani) și senegalezii Mendy, Ndoye (ambii de 19 ani) și Toure (18 ani). În rest, au fost promovați (și) mai mulți juniori din cadrul Academiei Brosovszky care au și debutat în sezonul de toamnă și în jurul cărora, practic, e construit tot proiectul și vorbim despre: I. Miculaiciuc (15 ani), Nica, Palcu (16 ani), Tulcan, Rucăreanu, Codrea (17 ani), D. Varga (18 ani), Șerban, Jurj (19 ani) sau Răsvanță (20 de ani). Lângă aceștia au apărut exact 7 seniori: Merșca (37 de ani), Hulbăr (32 de ani), Spătaru și Florea (30 de ani), Dan Mâneran (29 de ani), Zdrențan și Willmer (25 de ani).

Lapte: „Puncte pierdute pe lipsa de experiență, dar ne-am asumat acest lucru”

Doar că Dan Mâneran a evoluat într-un singur meci, iar în etapa a 5-a, căpitanul Hulbăr și-a rupt clavicula și a lipsit tot restul sezonului de toamnă. Când s-a tras linia, formația „alb-albastră” a trebuit să se mulțumească cu 12 puncte, pentru un loc 8 în clasament și certitudinea că se bate pentru salvarea de la retrogradare. „Au fost meciuri în care am început și cu 8 jucători sub 19 ani, aici incluzându-i și pe jucătorii senegalezi și Banam, care – însă – nu sunt considerați juniori de regulament. Practic, absolut toți au debutat într-o competiție de seniori cu această ocazie. Și atunci e clar că am avut meciuri în care am plătit lipsa de experiență, dar nu ne plângem, căci – până la urmă – ne-am asumat lucru acesta când am plecat la drum cu acest lot. Doar că e dureros să pierzi puncte importante în minutele de prelungire, cum s-a întâmplat cu Lipova, Ghiroda și Pecica. Erau 5 puncte în plus în clasament și vorbeam puțin altfel acum. Dar, repet, sunt chestiuni pe care le-am pus la socoteală, tinerii au urcușuri și coborâșuri în timpul unui sezon. Ce nu am luat, în schimb, în calcule au fost unele arbitraje, atât în Liga a 3-a, cât și în Liga a 4-a, la ACB Ineu II Bocsig. Aici s-au luat unele cartonașe roșii aiurea, arbitrii sunt prea permisivi cu jucătorii care folosesc cuvinte nelalocul lor la adresa jucătorilor noștri din Africa. I-au pedepsit tot pe ei, și mă refer la Banam și Toure, care nu au putut juca în ultimele etape ale anului din Liga a 3-a pentru că au fost eliminați în județ. Ne pare rău, dar o să recuzăm unii arbitri în Liga a 4-a. Ca să concluzionez, cu excepția a trei deplasări, Pecica, Periam și Reșița, în care nu am contat, în restul partidelor ne-am ținut bine, am pierdut puncte pe episoade. Nu pot uita că i-am condue pe cei de la Buziaș cu 2-0 și am pierdut meciul, pe Periam, la fel, erau puncte puncte importante cu echipe din zona noastră de clasament”, spune Adrian Lapte, președintele lui ACB Ineu începând din acest an 2022.

Credit total lui Sculici, achizițiile certe se numesc…Hulbăr, Dan și Denis Mâneran, în rest: „Probabil, o să mai aducem copii”

Practic, toată construcția Academiei Brosovszky Ineu e centrată în jurul lui Cristian Sculici, care e antrenorul primei echipe, dar se ocupă de tot ceea ce ține corp tehnic la toate grupele de copii și juniori. „Cristi e omul nostru numărul unu, suntem foarte mulțumiți de munca sa și a tuturor antrenorilor. Avem grupe de copii și juniori bune și foarte bune, poate ne-am aglomerat puțin cu competițiile la echipa de juniori sub 19 ani. Mulți dintre ei au avut competiția de A1 la mijlocul săptămânii, apoi Liga 3-a, Liga a 4-a și republicanii. Știm că se spune că e bine să aibă cât mai multe meciuri în picioare, dar cred că i-am suprasolicitat puțin. Oricum, mulți dintre ei eu atras atenția deja a unor cluburi cu nume, s-ar putea ca în ianuarie să avem discuții concrete pentru ei. Dacă ei vor pleca, dar și dacă nu, probabil o să mai aducem copii. Pe tineret se bazează politica clubului și sunt convins de un lucru, că această echipă, chiar și fără alte întăriri în iarnă, nu va avea probleme cu retrogradarea. Să nu uităm că vor reveni pe gazon și Hulbăr și frații Mâneran, practic sunt ca niște achiziții pentru noi. Știm că trebuie să ne facem și partea noastră, căci ne-am descurcat puțin greu cu partea financiară, nu are rost să intru în alte amănunte, ci doar spun un lucru. Avem foarte multe grupe de copii și juniori, competiții de susținut, cheltuielile apar mereu și nu avem, de exemplu, nici pe departe bugetul celor de la Lipova. Dar, una peste alta, jucătorii mai au să-și ia un salariu în acest an, sunt ceva restanțe la antrenori, sper să le rezolvăm. Administrația locală din Ineu a rămas alături de noi și ne-a promis sprijin și în sezoanele ce vin și îi mulțumim și pentru asta. Așteptăm cu nerăbdare și finalizarea noii baze sportive din Unitate, căci la câte avem gazonul de pe <<Central>> este folosit până la refuz și tocmai de aceea spre finalul anului nu s-a prezentat în condiții foarte bune. Una peste alta, a fost un an 2022 bun la ACB Ineu, cu promovarea în Liga a 3-a, cu destule meciuri reușite și cu copii care au progresat vizibil. Le mulțumim lor și antrenorilor și le dorim tuturor Sărbători frumoase”, a mai punctat Lapte.

Trei jucători au câte trei goluri marcate în prima parte a sezonului

Liderul minutelor la ACB Ineu în prima parte a sezonului e portarul Cosmin Merșca, ceilalți jucători care au trecut de borna celor 1000 de minute bifate fiind Șerban, Mendy, Cahill, Zdrențan, Spătaru și Ndoye. În primele 15 etape, ineuanii au marcat 16 goluri, prin David Florea (3), Ngonzo Banam (3), Mouhamed Ndoye (3), Mouhamed Toure (2), Darius Jurj, Dan Rucăreanu, Nchida Cahill, Victor Spătaru și Baptiste Mendy. Vacanța de iarnă la Ineu se va încheia pe 16 ianuarie, ACB-ul având în plan și un cantonament la Moneasa.









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button