ACB Ineu

Trei ineuani merg în probe la Universitatea Craiova, Cahill e dorit de Sabău la Ungheni!





La revenirea, după 6 ani, pe scena eșalonului trei, formația din Ineu a încheiat primele 15 runde din C8 cu 12 puncte acumulate. ACB-ul va juca în play-out, iar obiectivul este – fără îndoială – menținerea în Liga 3-a, dar mai ales creșterea și chiar „exportul” tinerilor fotbaliști. Iar balta are pește și asta pentru că în afara a patru fotbaliști, Merșca, Hulbăr, D. Mâneran și Spătaru, echipa din Țara Zărandului se bazează doar pe jucători tineri și foarte tineri.

Câțiva dintre ei au atras deja priviri, cele mai importante venind chiar de la gruparea emblemă a Olteniei. Peste exact o săptămână, fundașul Mendy (Senegal, 19 ani), mijlocașul Rucăreanu (17 ani) și atacantul Banam (Africa Centrală, 19 ani) vor pleca la Universitatea Craiova pentru un trial de cel puțin două săptămâni. „Se știe că în vară am jucat un amical la Craiova, cu <<satelitul>> Universității, iar câțiva dintre jucătorii noștri tineri au rămas sub observație. Acum, trei dintrei ei vor fi testația de Corneliu Papură la echipa a doua și, în cazul în care confirmă, vor rămâne la Craiova. Probabil, cu această ocazie vom parafa și parteneriatul dintre Universitatea și ACB Ineu, care a fost agreat deja verbal, doar că nu ne-am grăbit cu semnarea actelor”, afirmă Adrian Lapte, președintele grupării „alb-albastre”.

O ofertă există și pe adresa camerunezului Cahill, de la Unirea Ungheni, formație cu pretenții de promovare în Liga 2-a, din C9, antrenată de arădeanul Flavius Sabău. Însă, fundașul lateral de 21 de ani nu va pleca gratis în județul Mureș, iar prețul fixat de ineuani e important la nivelul Ligii a 3-a. În fine, un alt apărător, Paul Codrea (17 ani) este ca și transferat la Unirea Alba Iulia, unde va fi coleg cu fratele său, Emanuel (18 ani, ex. UTA). Originar din Cugir, tânărul fotbalist era ultimul dintre frații Codrea care mai juca în județul nostru, Marian (ex. Sebiș și Criș) alegând Cugirul, iar Mario (ex. Sebiș) reorientându-se spre o altă meserie.

În funcție de câți fotbaliști va pierde cu adevărat în această iarnă, Cristian Sculici își va face campania de achiziții pentru stagiunea de primăvară. „În primul rând, sunt câteva lucruri pe care trebuie să le clarifică și să le rezolvăm împreună cu conducerea clubului până lunea viitoare, ziua reunirii noastre. E nevoie să batem în cuie cantonamentul de la Moneasa, dintre 29 ianuarie și 5 februarie, după care vom vedea câți dintre jucătorii care vor pleca în probe sau au oferte vor și pleca cu adevărat de la Ineu. Astăzi, pot spune că ne-am înțeles doar cu Unirea Alba Iulia, pentru Codrea, însă nu și asupra formulei, transfer defintiv sau împrumut. Așadar, în funcție de câți jucători vor pleca, vom știi ce trebuie să aducem. Avem pregătite câteva piste, chiar și din străinătate, pe filiera senegaleză pe care avem deja trei jucători la Ineu”, susține antrenorul „alb-albaștrilor”.

Așadar, ACB Ineu se întoarce la treaba pe 16 ianuarie și își știe, în mare și programul de amicale. Printre adversari, UTA U18, CAO Oradea,  Lotus Băile Felix, Gloria Lunca Teuz Cermei, Podgoria Pâncota, Național Sebiș și Șoimii Șimand. Hulbăr și Denis Mâneran ar trebui să demareze pregătirea normal după accidentările ce i-au ținut în afara gazonului în sezonul de toamnă, în timp ce la Dan Mâneran și Balaci mai sunt mici semne de întrebare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button